Bez obrazy, ale jak ktoś nie lubi przyrody to chyba oczywiste, że to film nie dla niego... film przepiękny. Szkoda, że zrobiony pod dzieci. Gdyby narrator był dorosły tak jak żółw, który zostaje matką byłoby całkowicie cudownie. Ale i tak świetny. Wzruszyłam się oglądając ten przepiękny świat.
Zgadzam, się.
To powinno się nazywać "Cośtam w 3D" - bo to produkcja bez treści nastawiona na 3D i tyle.
DNO.
Wzięliście pod uwagę, że może po prostu przyroda jest nudna?? Co miał zrobić reżyser, kazać rybom tańczyć, czy dać im pistolety i kazać do siebie strzelać??
Może ja nie jestem obiektywny, bo od lat interesuję się zarówno akwarystyką, jak i szeroko pojętą marynistyką, film był dokładnie taki jak go sobie wyobrażałem- spokojny, relaksujący i w naprawdę przepiękny sposób pokazujący podwodny świat.
Widziałem ten film nie w 3d a w normalnym d czyli w domu i w 2d:P Co do komentarza pani Joanny, rzeczywiście ma specyficzny, wręcz bajkowo-dubbingowy głos. Lecz sam w sobie, ten film jest wspaniały. Ujęcia są cudowne. Nigdy nie zobaczymy tych stworzeń na żywo, co więcej są zagrożone, może i oko kamery w przyszłości ich nie dojrzy. Ten film to z jednej strony wędrówka żółwia ale pokazuje, świat niedostępny, niczym z filmów fantastycznych. Bardzo żałuję ze nie widziałem w 3D tego. Moim zdaniem świetna produkcja. ps chyba nie jest tak łatwo znaleźć te zwierzęta i jeszcze je nagrać? wiec jeśli mówimy, że ten film to DNO to tylko dlatego że ukazuje fantastyczne dno oceanu:) Pozdrawiam:)
Ja tam oglądałam oryginał gdzie narratorem był Johnny Depp, wolę go od polskiego dubinu ;) Film bardzo ładny, można przy nim odpocząć, widziałam go w wersji 3D i ma naprawdę świetne efekty.
Polecam to - http://www.filmweb.pl/film/Oceany-2009-490577
A tu masz wycięty fragment z niezłym podkładem muzycznym :)
http://www.youtube.com/watch?v=HaEaKeFnce8
Utrzymanie takiego ekosystemu w domowym Akwarium, do łatwych i tanich nie należy bo trzeba się liczyć że na 1 Litr wody musi być co najmniej 1,5 Watta światła do tego suplementy i inne testy na NO3,KH,CA,MG,PO4, no chyba że się zrezygnuje z Koralowców SPS czyli Twardych to przy miękkich i Rybach jest mniej pracy, Jadnak warto takie Akwarium mieć bo doceni się chociaż co można w niedługim czasie stracić ja swoje zwierzaki nabyłem głównie od innych Posolonych ,