PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=573372}
4,9 100 tys. ocen
4,9 10 1 99598
3,5 30 krytyków
Och, Karol 2
powrót do forum filmu Och, Karol 2

Uważam że dalej tak być nie może. Zrobiłem petycję którą wyślę redaktorom Filmwebu. Dotyczy ona fałszowania oceny filmu Och Karol 2.
Oto ona: http://ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=493775
Reszta wyjaśniona w opisie. Zachęcam wszystkich do wpisywania i wstawiania na swojego bloga.

LICZĄ SIĘ TYLKO WPISY Z LINKIEM DO SWOJEGO PROFILU I NICKIEM JAKO IMIĘ!!!

Bozydar_Niewierny

Nie sądze żebyś wiele zdziałał bo mimo że większość myśli podobnie to jednak dowodów na razie nie mamy. O oni robić bez dowodów niczego nie moga. Ale wpisac się nie zaszkodzi. W końcu możemy coś zdziałać i obniżyć morale filmowi Och Karol 2 ;)

ocenił(a) film na 10
Bozydar_Niewierny

Najpierw stańcie w kolejce po rozum, bo niby czemu miały by służyć skomasowane ataki na portal i pisanie nieprawdy. Zbyt wiele osób wypowiada się pochlebnie żeby to było ukartowane!!! Wystarczy mieć trochę oleju w głowie żeby zdać sobie sprawę że ten Wasz spisek to głupi wymysł osób które nie oglądały filmu a kierują się tylko swoim gustem i jakimiś uprzedzeniami do części gwiazd.

lockeers

dokładnie! zgadzam się! najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie widziały filmu na oczy! przestańcie robić zamieszanie. proponuję przejść się do kina i wtedy się wypowiadać.

ocenił(a) film na 1
hel_en

hel_en udzieliła się trzema wpisami w jednym temacie Och Karol 2. Konto założyła kilka dni temu. Ale jeszcze większym bezczelem jest ten cały lockeers - jedyny film jaki obejrzał to Och Karol 2. Opłacone gnoje. Won z klakierami!!

Dzida_86

słuchaj kolego uważaj sobie na słowa;/ konto mogę założyć kiedy chcę, oceniać jak chcę i wypowiadać się jak chcę. Każdy ma inne zdanie;/ nie rozumiem;/ skoro podobał mi się film to czemu mam go nie oceniac;/ wielki znawca filmów;/ widziałeś go chociaż;/ że masz tyle do powiedzenia?

Bozydar_Niewierny

A w ogóle jak można się tak, za przeproszeniem, spuszczać nad jakimiś ocenami, na jakimś portalu. Dajcie spokój

Bozydar_Niewierny

I tak ma niską notę. ;)

ocenił(a) film na 8
artekman

dokładnie, Ma niską notę a robicie wielkie halo. Film jest fajny, lekki i śmieszny.. A jeśli komus sie nie podoba to niech nic najlepiej nie pisze. albo jakos mniej drastycznie wyraża swoje opinie, bo przeciez nie o to chodzi.. a Co wy tu chcecie osiągnąć? zeby film mial note 1/10? jesli kilku osobom sie film nie podobał to niech mu dadzą note niską, ale co to ma być? Niektórzy ludzie nie potrafią sobie uświadomić ,że reszta społeczeństa ma inne gusta. A jak wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje. Tyle..
Nie podoba się trudno, innym ma prawo sie podobać. Notka nie jest za wysoka, przecież to nie jest 9/10.. niech ludzie robią co chcą, ale bez przesadzy. Trzeba mieć nie pokolei w głowie albo zbyt mało problemów,żeby się tak angażonać w jakieś petycje.. Petycje o co? o to,że niektórzy dali 10/10 .. Ciekawe jak teraz udowodnisz, kto robił "spam" i wbijał 10/10 tak sobie a komu naprawde się tak film podobał? Jednak widzę,że ludzie są różni, bez obrazy.

ocenił(a) film na 1
Pika22xx

Pika22xx - jej działalność na forum to trzy wpisy na Och Karol 2 i po jednym w The Social Network (jedno krótkie zdanie) i Dziedziczkach. Kolejny klakier.

ocenił(a) film na 8
Bozydar_Niewierny

Ale wy jesteście żałośni :D normalnie pękam :] wiesz, byłem wczoraj na tym filmie i naprawdę bardzo mi się podobał choć mało, która polska komedia mi się podoba ale ta była naprawdę super. Co da Ci ta petycja ? Nie podoba Ci się, że dałem ocenę 10/10 ? Mnie nie podoba się, że Ty oceniłeś go prawdopodobnie 1/10, i co, mam napisać petycję, że zaniżasz ocenę ? Proszę Cię, części widowni film będzie się podobał części nie, i tyle. Tobie może podobać się jakiś film innym nie, nic nam za to nie zrobisz :D Rozśmieszył mnie jeden z wpisów pod petycją mówiący o głupocie społeczeństwa. Sorry, to że dałem 10 robi ze mnie głupca ? Może ja lubię się pośmiać ? Poza tym podejrzewam, że skoro do tego filmu złożyłeś petycję to powinieneś przejrzeć pozostałe filmy i złożyć kolejne petycje tam gdzie Twoja nota jest znacząco różna od noty ogólnej, przecież tam (jak to już ktoś napisał) naród także nie wykazał się inteligencją :] Miłego tworzenia kolejnych ankiet :) A co do samego filmu, naprawdę super, można się pośmiać i odstresować np. przed gorącym okresem sesji :) Szczerze polecam. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
lukasz00090

To, że na czymś można się pośmiać i odstresować nie czyni jeszcze tego czegoś ARCYDZIEŁEM! Najwyższe noty zarezerwowane są dla wybitnych filmów, czego osoby takie jak Ty nie potrafią pojąć, co powoduje zafałszowanie oceny filmu. Ja filmu nie oglądałam i nie zamierzam, bo głupota mnie nie odpręża (wręcz przeciwnie), a dałam 1, żeby choć trochę przyczynić się do urealnienia oceny średniej.

ocenił(a) film na 1
Dziubla

Dokladnie to że ktoś ludzi odprężać się przy głupocie dobrze o nim nie świadczy. Ale czego się spodziewać po gościu których daje 10/10 toy story heheheh właśnie tacy dają polskim żenującym komedią wysokie oceny. Ale jak już kiedyś wspomniałem nie każde społeczeństwo posiada grupę ludzi mniej wymagających (lekko powiedziane)

ocenił(a) film na 8
jqo2

Dlaczego dobrze o mnie nie świadczy ? To, że Ty lubisz odprężyć się przed czymś poważnym nie świadczy, że i ja muszę to lubić. Nic Ci do tego jak oceniam filmy, lubię bajki choć mam 20 lat i nie zabronisz mi tego. Poza tym nie wiem czy widziałeś ale nie tylko bajki oceniam ale poważne filmy także. Nie oceniaj mnie więc na podstawie jednego czy dwóch filmów. A Twoje ostatnie zdanie radzę przeczytać jeszcze raz i porządnie je przeanalizować bo chyba nie o to Ci chodziło. Widzisz, oceniasz innych na podstawie tego co lubi oglądać ( a uwierz, że nie jestem fanem tylko komedii) a nawet nie wiesz co piszesz. Pozdrawiam

lukasz00090

Jemu nie chodzi o to że lubi coś poważnego ale o to że ten film po prostu żenuje. Nie będę się więcej rozpisywał bo niedługo być może pokaże się moja recenzja ale tego filmu nie da się ocenić dobrze chyba że to jedyna polska komedia jaką oglądałeś.

Co do bajek się nie wypowiadam bo sam czasem oglądam ;)

ocenił(a) film na 8
Pablo991i9

Nie, oglądałem wiele polskich komedii i w porównaniu np. do Lejdis jest to wg MNIE naprawdę świetny film czy Ci się to podoba czy nie. Ja wasze oceny szanuję więc proszę was abyście i wy uszanowali moją.

jqo2

Ludzie, to samo można powiedzieć o Was, film nie jest arcydziełem z oceną 10/10 ale na pewno też nie zasługuje na ocenę 1/10 !!! Macie pretensje do osób co zawyżają a robicie dokładnie to samo tylko z odwrotnym skutkiem (perfidne zaniżanie)...
Te Wasze spory że ktoś zawyża oceny i jest opłacony są trochę śmieszne... Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Dziubla

"Ja filmu nie oglądałam, a dałam 1, żeby choć trochę przyczynić się do urealnienia oceny średniej."

Panie i Panowie, Cytat Tygodnia :)

ocenił(a) film na 1
janek_em

Bo ten film nie zasługuje na 10! Błagam, niech pojawi się ktoś, kto to zrozumie... Czy jest to film ponadczasowy, niosący uniwersalne treści czy choć odkrywczy, wnoszący coś nowego? Cokolwiek? BŁAGAM, ARCYDZIEŁO?!!! Może i śmieszny, ale TYLKO śmieszny...

ocenił(a) film na 8
Dziubla

A wiesz to, bo...?

Doskonale rozumiem Twoje zażalenia, bóle, poczucie niesprawiedliwości itd. Nie musisz mi tego tłumaczyć, bo wiem, czym się motywujesz. I spoko, możesz sobie być Stasią Bozowską XXI wieku i orać na ugorze skoro nie masz nic lepszego do roboty. Ani mi nic do tego, ani nie mnie to oceniać. Mnie w niczym nie przeszkadzasz. Tyle tylko, że wobec tego, że filmu nie widziałaś, Twoje opinie są dla mnie - i myślę, że dla reszty racjonalnych osób tutaj - nic nie warte, a tak odważnie wysnuwane wnioski niepoważne. Czy Ci się to podoba czy nie.

Dziękuję wszakże, że dzięki Twojej "opinii" i cytowanemu wyżej zdaniu skutecznie poprawiłaś mi humor w ten poniedziałkowy poranek :)

ocenił(a) film na 1
janek_em

To ja również się cieszę, że mogłam pomóc :).
Miłego tygodnia życzę, tak z rozpędu.

ocenił(a) film na 8
Dziubla

Dziękuję i wzajemnie :)

ocenił(a) film na 6
Dziubla

Czy ten film zasługuje na 10 czy 1 to zależy tylko i wyłącznie od oceniającego.
Och...jaka szkoda że nie możesz się pogodzić że ktoś daje 10 , to nie twój zasrany interes.
Patrz na swoje i się dobrze z tym czuj i tyle .

kondifax

Brawo, wreszcie jakiś głoś rozsądku! Całkowicie się zgadzam z Twoją opinią. Każdy ocenia to co lubi i na tyle ile uważa to za słuszne.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
katiem

katiem - jej cała działalność na forum to ten jeden jedyny wpis.

Dzida_86

A co Cię to interesuję ile mam wpisów??? Zajmij się raczej sobą. Skoro Ty masz więcej to gratuluje. Może ołtarzyk mam Ci za to postawić. Wyluzuj człowieku.

katiem

zgadzam się z tobą. kolega jest wielkim znawcą filmów i tu wszystkich prześwietla. zajmij się czymś innym kolego bo to się robi żenujące. w detektywa się bawisz;/ i wszystkich obrażasz;/ wyluzuj;/

ocenił(a) film na 1
hel_en

Dziwnym trafem napisałyście te posty niemalże w tym samym czasie. Wstyd! Won z klakierstwem! Nie pisz mi, że to jest żenujące ty marny pomiocie bez honoru, bo żenujące to są jedynie wasze płatne wpisy! Jak tak można? I jeszcze bezczelnie mi tu pyskujecie, nie róbcie z siebie większych debilek niż jesteście. Ludzie już was dawno wyczaili, a wy dalej się pogrążacie. Być może biorą was po zawodówkach, bo z myśleniem u was też nie najlepiej.

Dzida_86

Sama już nie wiem: śmiać się, czy płakać?
Mamy widzę zwolennika teorii spiskowych!

Dzida_86

kolego przeginasz;/ a Tobie dupku ile płacą by wszystkich oczerniać co?;/ wielki krytyk filmowy:D:D

Dzida_86

Właśnie tym wpisem pokazałeś wszystkim swój niski poziom. Gratuluje!!! Aha i od debilek to wyzywaj kobiety w swojej rodzinie jeśli to lubisz.
Koniec tematu bo szkoda czasu na taką osobę jak ty.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Dzida_86

No właśnie czyli ty :D:D

ocenił(a) film na 1
katiem

Nie mam szacunku dla ludzi bez honoru, którzy sprzedają się za kilka marnych złotych. Wstyd klakierzy, leje na was i na wasze konta widma które założyliście tylko po to, żeby wystawić dychę temu gniotowi, a które umrą tydzień po premierze tej szmiry.

W dodatku inteligencją nie błyszczycie, można was bardzo łatwo ośmieszyć, w dodatku sami się pogrążacie :D

Dzida_86

nie wystawiłam10...o Twojej inteligencji rozmawiać nie będziemy bo nie ma o czym:) jesteś żałosny:D dla mnie dystkusja skonczona:) wsadz mnie do wiezienia bo mi sie film podobał:D:D bujaj sie:D pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 1
hel_en

Poziom twoich wypowiedzi jest tak żenująco niski, że powinnaś być dumna z tego, ze ci w ogóle odpisuje ;P Najpierw piszesz mi żebym się bujał a za chwilę mnie pozdrawiasz. No proszę Cię... Zamilknij już dla własnego dobra.

Dzida_86

ojoj:) bardzo Ci dziękuję, że raczysz odpisac:) nie wiem jak mam Ci się odwdzięczyc:) nie będziesz mi koleś mówił co mam robic:) wprowadzasz zamieszanie i ze wszystkimi się kłócisz i obrażasz. Więc może zacznij od swojego poziomu wypowiedzi co? kim Ty w ogole jestes, że sobie tak pozwalasz co;/ bo raczej inteligencją to Ty nie grzeszysz....afera o film...weź. Zastanów się co Ty robisz....bo ośmieszać, ośmieszasz się na pewno. Juz mi się nawet nie chce słuchać tych twoich oszczerstw i płytkich wypowiedzi bo Ci się film nie podoba, ktorego nie widziałeś. Wielki obrońca polskich filmów. Podobał mi się i już. takie jest moje zdanie, a Ty mi możesz naskoczyć:) koniec tematu.
P.S Zatrudnij się w biurze detektywistycznym będziesz się spełniał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
kondifax

kondifax - konto założone przed kilkoma dniami. Dla niepoznaki udzielił się w 6 tematach (w każdym po jednym wpisie).

kondifax

Tylko że właśnie po to jest ten portal żeby podyskutować o gustach...

ocenił(a) film na 6
Dziubla

A nie pomyslales, ze niektorzy oceniaja wedlug swojej SUBIEKTYWNEJ skali, i dla takich osob 10/10 to nie dzielo ponadczasowe, genialne, jedyne i niepowtarzalne? Ze ludzie oceniaja nie po to, zeby film mial taka a nie inna srednia na filmwebie, tylko po to, zeby miec punkt odniesienia dla samych siebie, zeby np. za 10 lat zajzec jak ocenili taki czy inny film i obejzec go jeszcze raz lub nie? I nie pisze tutaj akurat o Och Karol 2, tylko ogolnie o systemie ocen.

ocenił(a) film na 1
janek_em

Janek-m - to, że jest płatnym klakierem udowodniłem w innym temacie. 15 wpisów - w tym 13 w Och Karol 2

Dziubla

Ocena jest subiektywna, więc każdy myślący człowiek da taką jaką będzie uważał. Oceny od 8-10 są przeznaczone dla wielkich dzieł filmowych, bez względu na to czy mi się podobały czy nie? A może oceny od 1-10 są uzależnione od tego jak mi się film podobał, jak się na nim bawiłem i czy się uśmiałem. Poza tym nie wrzucajmy filmów do jednego worka. Nie można porównywać "Och, Karol 2" z dajmy na to z "Czasem Apokalipsy".

ocenił(a) film na 1
michal_w_kawalec

michal_w_kawalec - ten wpis jest jego jedynym wpisem na forum, konto założone 3 dni temu.

ocenił(a) film na 8
Dziubla

Ty masz dobrze poukładane w głowie? Dla kogoś kto przepada za takim filmem jak komedia, film och, karol 2 może być filmem dobrym i oceni go wysoko, nawet 10/10.. A kto przepada za innym typem filmu oceni go osłabo. Dla mnie przesadą jest ,żeby oceniać coś czego sie nie widzialo, tak sobie z kaprysu. Najpierw zobacz , potem zacznij sie wypowiadać i dawaj oceny. Bo o to, co ty robisz to tutaj nie chodzi. Film może się podobac, każdy ma inny gust i każdemu może podobać sie coś innego. I co Tobie do tego. Tu możesz sobie dać 1/10 jesli widzialaś film i naprawdę ci sie nie podobał, nic innym do tego. Ale najpierw zobacz Go. !
żenada normalnie, kłócic sie na jakiś temat a nie mieć wogole o tym zielonego pojęcia!

ocenił(a) film na 8
Dziubla

Nie wiesz co jestem w stanie pojąć a czego nie, nie znasz mnie nie oceniaj mnie. Film oceniam jako KOMEDIĘ, daleko mi do porównania go do np. Zielonej Mili. Wg Ciebie ja zawyżam notę, nawet jeżeli tak to dobrze bo osoby takie jak Ty, które nie oglądały filmu a oceniają zaniżają ją. Wytłumacz mi jak można ocenić coś/kogoś czego/kogo się nie zna, tak jak zrobiłaś to ze mną i z filmem ? Ja mam podstawę aby wystawić mu taką notę na jaką wg mnie zasługuje i nikt tego nie zmieni. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
lukasz00090

lukasz00090 - przepraszam, jeśli Cię uraziłam, nie miałam takiego zamiaru. Nie oceniam Ciebie, tylko skrytykowałam wysoką ocenę filmu. Uważam, że nawet w gatunku "komedia", za którym nie przepadam, znajdą się filmy zasługujące na określenie "arcydzieło". Ale ten? Wątpię... "Och, Karol" nie jest dziełem wybitnym, ponadczasowym i NAPRAWDĘ nie muszę tego oglądać, żeby mieć takie przekonanie. I tu będę twardo stać przy moim zdaniu.

Co innego moja ocena tego filmu. Skasowałam jedynkę, bo macie rację - niemądre jest ocenianie czegoś, czego się nie widziało. Może nawet gorsze od dawania dziesiątki czemuś, na czym się człowiek pośmiał. Mea culpa.

Poza tym przepraszam za rozpętanie burzy w szklance wody. Nie sądziłam, że znajdzie się tyle osób, które murem staną w obronie "Och Karola". W końcu kogo to obchodzi, czy ma 6,3 czy 3,6... Pierdoła. Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeciwników. Peace.

ocenił(a) film na 1
lukasz00090

lukasz00090 - jego działalność na forum to wpisy które właśnie obserwujecie, udzielił się tylko i wyłącznie w temacie filmu Och Karol 2. Następny klakier

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

Konto założyłem wcześniej. Owszem jest to pierwszy film, na którego temat się wypowiadam i co z tego ? Ciekawe jakbyś się czuł gdyby ktoś po Twoim pierwszym poście Cię osądzał. Jesteś żenujący, każdego musisz skomentować, że to jego pierwsze oceny. Pamiętaj tylko, że i Ty kiedyś stawiałeś pierwsze kroki.

ocenił(a) film na 1
lukasz00090

Ha ha ha klakierek się obruszył, że wykryłem jego klakierską prowokację? Będę was tępił do usranej śmierci, aż w końcu płatna klaka przestanie się kompromitować. Do tej pory przynosicie tylko filmowi anty-reklamę, gdyż jakbyś nie zauważył większość ludzi wyłapuje wasze marne prowokacje i dziesiątki multikont. A co do twojego marnego argumentu, to jakoś dziwnym trafem wszystkie nowe konta walą dyszki dla tego gniota. Daj spokój człowieku proszę cię.

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

Nie jest to jedyny film, który oceniłem. Kiedy czytam co piszesz to żal mi się Ciebie robi. Z czasem przekonasz się, że mylisz się co do mojej oceny jako rzekomego "klakiera". Przepraszam ale nie podejmę z Tobą dalszej dyskusji, mam o wiele ciekawsze zajęcia niż udowadnianie komuś, że nie jestem "klakierem". Powtarzam, konto założyłem wcześniej a film oceniłem i wypowiedziałem się na jego temat tylko dlatego, że byłem na nim w kinie z dziewczyną i naprawdę się uśmiałem. Szanuję to, że podobno wyłapujesz takie osoby ale niestety pomyliłeś się co do mnie o czym, sądzę z czasem się przekonasz. Pozdrawiam