Uważam że dalej tak być nie może. Zrobiłem petycję którą wyślę redaktorom Filmwebu. Dotyczy ona fałszowania oceny filmu Och Karol 2.
Oto ona: http://ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=493775
Reszta wyjaśniona w opisie. Zachęcam wszystkich do wpisywania i wstawiania na swojego bloga.
LICZĄ SIĘ TYLKO WPISY Z LINKIEM DO SWOJEGO PROFILU I NICKIEM JAKO IMIĘ!!!
Skoro tak twierdzisz... Mimo wszystko wydaje mi się, że za miesiąc Cię już tu nie będzie. Za pozdrowienia dziękuję i również pozdrawiam.
Trochę śmiesznie to wygląda, jak gość, który pisze o tym, że producenci płacą ludziom za pisanie pochlebnych komentarzy do filmu, sam pisze petycję na jakiejś stronie, która nafaszerowana jest reklamami zasłaniającymi treść i umieszcza to na forum filmweb. Hipokryta jakich mało, a argumentów brak, pokazuj dalej swoje prawdziwe oblicze.
Może weźcie się za robotę krytyków filmowych. Tak z tydzień przepracujecie. Jeżeli mnie jakiś film się nie podoba, a ma wysoką notę, to nie robię z tego powodu takiej mega afery. Chociaż film ten nie ma znowu tak dobrej oceny. A jak się wam tak bardzo nie podobają gusta Polaków to won do Pakistanu !!!
i o to chodzi! popieram w 100% :D:)
A ludzie, którzy filmu nie widzieli i dawają 1/10 bo film po prostu nie zasłużył na wiecej są tutaj chyba z czystej głupoty.
Skąd wie taka osoba na ile zasługuje skoro nie widziala? Ciekawe czym w takim razie sie w życiu kieruje? ...
Bez komentarza..
karolls - jedyny film jaki obejrzał to Och Karol 2, wpisy oczywiście też tylko na forum tego filmu.
O, jesteś! Chyba ci coś pisałem wtedy że jak naprawdę ci się podoba to napisz pozytywną recenzje. Napisałeś?
ja już ktoś poszedł to pewnie mu się to podobało, ja wymiękłem po trailerze.. i zaznaczyłem że nawet nie chcę tego oglądać :D może dużo ludzi tak zrobiła jak skąd tak wysoka ocena ;-)
PETYCJE NIC NIE DADZĄ!
Proponuję urządzić ustawkę. Dzisiaj o 21 na parkingu przed Tesko, na gołe klaty!
Buhahah, nie rozumiem w ogóle poco osoba której nie podobał się ten film tak się angażuje i pisze petycję... Chciałabym zobaczyć co niby tym zdziała ;/ ;/ Głupota i żenada.... To waśnie takie osoby które tylko swój wybór uważają za słuszny a innych krytykuje powinni mieć zakaz wchodzenia na takie profile ;/ ; / Mi osobiście film się podobał i dałam 8/10 bo jednak uważam, że starsza wersja to klasyk i należy się jej 9/10 .... W mojej opinii film jest lekki i śmieszny... I co teraz ?? Za to że film mi się podobał i za moją ocenę powinnam zostać zlinczowana ??? Ludzie każdy ma swój gust to że Tobie się coś nie podoba to nie znaczy i że mi się ma nie podobać.... Gusta są różne zrozumcie to w końcu !!!!
Człowieku, czy ty naprawdę nie masz co w życiu robić?! Czepiasz się innych, szukasz nieistniejących "klakierów", jakiś ukrytych spisków... Ja osobiście filmu nie oglądałam, nie przypuszczam też, aby zasłużył na wyższą notę, ale NIE WIEM , WIĘC SIĘ NIE WYPOWIADAM!!!!! Nauczcie się wreszcie tego, że ludzie się różnią, a jeżeli chcecie zmienić ich gusta i opinie to tylko przez konstruktywną dyskusję i wymianę argumentów, a nie kłótnie, robienie jakiś protestów, petycji... Do tej pory wydawało mi się, że człowiek myślący potrafi to zrozumieć, i nie obstawia przy swoim jak małe dziecko. Dla mnie i ci, którzy dają niską ocenę filmowi, nawet go nie oglądając, tylko po to, aby zaniżyć notę, i ci, którzy nie potrafią zrozumieć, że nie każdemu musi podobać się to co im, są chyba strasznie znudzeni życiem... albo po prostu nie myślący... Bez urazy, ale to prawda.
P.S. Ale tak w ogóle, miło by było, gdyby więcej użytkowników filmwebu nauczyło się hmm... bardziej KONSTRUKTYWNIE oceniać filmy, i zrozumiało, że jeśli nawet coś jest "lekkie, przyjemne i słitaśne" to nie znaczy że jest arcydziełem i zasługuje na 10/10. I na odwrót- jeśli wy nawet uważacie, że jakiś film jest kompletnie beznadziejny, to może warto jednak obejrzeć go jeszcze raz i zastanowić się... Może aktorzy grają w nim całkiem nieźle, muzyka jest całkiem przyjemna. Ja od zawsze wychodziłam z założenia, że na 1/10 zasługuje tylko totalny gniot, o fatalnej jakości/animacji, dialogach, muzyce, efektach, fabule, bohaterach... A tak marnych filmów jest naprawdę niewiele. Nauczcie się oceniać bardziej obiektywnie :).
Hehe i kolejny klakier. Ale poruszenie nastąpiło po mojej akcji :) Obruszyły się klakierki, no patrzcie :) A mi się tylko śmiać chce z tego :D Uderz w stół a nożyce się odezwą :)
Tak, ja też może jestem klakierem? Niektórzy oceniają film na 10, bo wkurzają ich takie pie*dolce jak wy, które oceniają film na 1 nie oglądając go i tym samym zaniżając jego średnią.
o czym mowa? jest faktem, ze na forum zamieszkczaja warpliwie entuzjastyczne opinie osoby, ktore robia to dla produkcji... skad wiadomo, ze to kalkierzy? bo zkladaja konto tego samego dnia, nie maj zadnej historii, etc... jezeli masz watpliwosci, to sobie posledz polskie premiery... zawze ten sam numer... POLECAM, SWIETNY, etc... o to chodzi w tej petycji.. tez uwazam, ze jest chamstwem KLAMAC na forum zeby popychac ludzi do kina... tak samo jest nie fair dawac jedynke, jak sie nie widzialo filmu... ale kazdy ma prawo do czytania na forum UCZUCIWYCH opinii, nawet skrajnych... ale wypisaywanie tendencyjnych postow na plus od ludzio bliskich produkcji - bo kto inny by to robil? - jest naduzyciem i tego na tym forum nie powinno byc! pogadac mozemy o kazdym filmie, nawet komedii roamtnycznej, ale bez poducenta, ktory kadzi, ze jego twor jest arcyddzielem... a w tej chwili tak to wyglada... i prosze nigoko niczego nie probowaac uczyc bo tutaj nikt nie ma pieciu lat...
ludzie - ogarnijcie się!!! petycja w sprawie zawyżania głosów???!!! za chwile napiszecie zażalenie do matki natury o zanieczyszczone środowisko czy padający latem deszcz!!!
to że komuś och karol 2 sie podobał nie czyni go idiotą, a was imaginujących sobie problemy i bawiących sie w petycje - niestety tak!!!
och karol 2 jest lekką komedią, która momentami bawi do łez i jeżeli ktoś wybrał się na nią spodziewając sie psychologicznego ambitnego dramatu z uniweralnym przesłaniem zyciowym to mogę tylko powiedzieć że żal mi was!!! bo to własnie wy pokazujecie swój poziom - poziom poniżej granic. oczywistym jest że nie da sie polskiej komedii postawic koło amerykańskich produkcji ( ostatnie czarny łabędź czy mr nobody powalające), ale są to inne kategorie filmów, czego innego sie po nich spodziewamy. obiektywnie można stwierdzić jak zaznaczył przedmówca - brak tu chamskich żartów, bekania czy udawania kretynów, w filmie nie śmieszy głupota, a sytuacje wyrwane często z życia niejednego z nas tzw żart sutyacyjny ( wyjaśniłam na potrzeby niektórych poniżej:).
ja nie dam oceny żeby nikt nie zarzucił że założyłam konto dzisiaj i próbuje zawyzyć pozycję filmu w rankingu. powiem tylko ze jesli ktos ma ochotę sie pośmiać na lekkiej przyjemnej komedii to polecę och karol 2 - dobra obsada, niegłupie dialogi i bardzo ciekawe role!!!
ps' darujcie sobie komentarze w stylu ""Ja filmu nie oglądałam, a dałam 1, żeby choć trochę przyczynić się do urealnienia oceny średniej." bo czyni to tylko z forum tej strony pseudo złote myśli a zalogowanych na stronie kandydatami do nagrody kretyna roku!!!!
przyjemnego seansu!!!
nie jestes w temacie, to sie nie wypowiadaj... chodzi o to, ze ludzie z produkcji naganiaja malolaty, ktore smieca forum tekstami typu Swietny, Wspanaialy, a najbardziej podobala mi pan Socha.. Jest to faktem niepodwazalnym i posprawdzaj sobie profile najwiekszych zachwalaczy... I wtedy cos powiedz. Nachalna reklama niech zostanie na scianch, przystankach i multipleksach, a na forum niech wypowiadaja sie Ci, ktorzy rzeczywscie film widzieli i chca sie na ten temat podzielic wrazeniami z cala reszta, i tyle.. to, czy film ma jedynke czy dyche jest wypadkow tych dzialan, bo produceci maja ludzi ktorzy zakladaja konta, tylko po to, aby glosowac na 10... nawet nie robiac wpisow... mam to gdzies, czy jest piec czy dzisiec, ale wkurza mnie jak sie ze mnie w imie kasy probuje robic totalnego wariata... I podejrzewam, ze Ty tez... swoja droga, dziecinada jest glosowanie na film, ktorego sie nie obejrzalo...
A gdzie mozna taka prace zalapac, bo chetnie bym sie zglosil? :> A ogloszen jakos nigdzie nie widzialem...
Niestety walka z klakierami, to jak walka z wiatrakami. Wytkniesz jednemu ewidentnie opłacony post, a wskoczy na ciebie dziesięciu następnych. Klakierstwo to zaraza. I o dziwo! To zjawisko występuje głównie na forach polskich komedii pseudo-romantycznych lub innego rodzaju Weekendach. Ale nie ma się co dziwić, gdyż zagraniczne produkcje potrafią się same obronić, polskie potrzebują opłaconych klakierów. Pozdrawiam usera klimka - widzę, że aktywnie uczestniczy w tępieniu chwastów. Niestety zdążyłem się przekonać, że jest to syzyfowa praca, więc kończę tą nierówną walkę. Pozdrawiam
niestety czlowiek nieswiadomym i durnym jest... mnie bawia ci klakierzy... gsybym musial prze piec minut w zyciu cos takiego robic, zeby zarobic na chleb, to... juz nie wiem... dla mnie to jset upadek...
Wkurzają klakierzy którzy dają 10, a konto założone kilka dni temu... Ale docencie użytkowników którym się film podobał i dają obiektywną ocenę.
janse, ze tak, nikt nikomu nie zabrania dac dychy... nawet trzeba, jak film zasluzyl... chodzi o to, ze tutaj polowe pozywytnych komentarzy to jest KLAKA, panowie... producenci trzesa protakami... boirac pod uwage ok. 250 tys widzow w pierwszy weekend -- to bedzie finansowa lipa.. .
Który by to kanał nie włączyć w tv od razu reklama 'Och,Karol'. Aż się boję do łazienki iść:)
Tak czułem Dzida_86, że ten film to jakaś lipa. Taka śmietanka polskich gwiazd to nie mogło się dobrze skończyć. Zresztą sama obecność Muchy, Foremniak czy Glinki mówi samo za siebie.
Film pewnie obejrzę, ale do kina na pewno nie pójdę-dla zasady (na polski shit szkoda pieniędzy-chyba,że trafi się rodzynek, który prędzej obejrzę w necie.).
PS. Brawo Dzida_86 za tępienie dziadostwa! Syzyfowa praca to wszakże, więc tym bardziej podziwiam.
Według mnie każdy ma inny gust filmowy i każdy ocenia film według siebie, rozbrajają mnie osoby które nie oglądały a dają ocenę. Ja dałam 8/10 i możecie nazywać mnie jak chcecie ale powiem wam, że konto mam od kilku lat. Ale przecież każdy kiedyś zakładał konto. Ci co założyli teraz konto i dali 1/10 to co są fajni? Ich nie należy krytykować?
spokojnie, rzy kazdej rewolucji sa niewinne ofiary... I moze rzeczywiscie zostalas niewiniie posadzaona.. Ale mylisz sie mowiac, ze klakierow jest nieiwel.. ja policzylem i zdecydowana ilosc pozytywncyh wpisow w caigu ostatnich 24 godzin.. to klaka...
Oczywiście, że zostałam niewinnie posądzona! I cieszę się, że to rozumiesz. Co do klakierów- precz z nimi, ale obawiam się, że wasze petycje nic tu nie pomogą. Tu trzeba by było zmieniać wszystkich polskich reżyserów, aktorów, redaktorów, polską mentalność... W tym momencie dobre polskie filmy można by policzyć na palcach jednej ręki. Taka jest prawda. Nie wiem, ilu tu w tym momencie jest klakierów, nie liczyłam, a za walkę z nimi ślę wam głębokie pokłony, ale uważajcie żeby odrobinę nie przesadzić. Bo niestety, ale gdy zobaczyłam niektóre posty szanownego użytkownika Dzida_86, krew uderzyła mi do głowy.
P.S. Ale nie pomyślałeś może, że niektóre te "klakierskie" posty i oceny mogły być po prostu...przejawem nieco dziwnego gustu filmowego niektórych Polaków? Jeżeli ten filmik jest taki jak się spodziewam, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby spory odsetek naszego narodu, był tak zachwycony po wyjściu z kina, aby wysilić się na założenie konta na filmwebie i wstawienie mu 10/10. Naprawdę dużo jest takich ludzi, i uważajcie, aby nie posądzić kogoś niesłusznie o klakierstwo.
W przyrodzie panuje równowaga. Na każde 10/10 wystawione przez świeżo upieczonego użytkownika przypada tyle samo 1/10 wystawione przez świeżo upieczonego użytkownika.
wykluczone (ze te posty sa przejawem gustu.. ) jest jedna rzecz, po ktorej latwo ich zidentyfikowac.. i to wcale nie chodzi o to, czy zalozyli konto wczoraj.. ale mnie ta klaka to NAJOHYDNIEJSZA forma reklamy... o il emozna tak to nazwac... to jest klamstwo... to jest nabieranie... i trzeba to zwalczac... tym bardziej, ze nie kazdego stac na bilet i wiele osob bierze te ratingi naprawde powaznie...
za tym stoja ludzie z produkcji, bo nie wierze, ze ktos to robi ot tak sobie... i to oni naprawde powinni sie wstydzic...
Owszem, powinni się wstydzić, ale jakoś tego nie robią i, jak już wcześniej napisałam, wątpię czy coś w tej kwestii zmienisz. Pozostaje oglądać dobre filmy zagraniczne i modlić się o przemianę w, obecnie niestety beznadziejnej, polskiej kinematografii.
Swoją drogą podziwiam was, że wam się chce, może dlatego, że kiedy chcę obejrzeć film to bardziej niż oceną sugeruje się opisem ;] Aczkolwiek ocena również jest ważna ale nie do końca miarodajna ponieważ, jak zresztą można zobaczyć w tym temacie, są różne gusta. Przy okazji apeluję abyście nie wyciągali pochopnych wniosków co do wszystkich bo część z nas naprawdę niedawno założyła konta np. ja często zaglądałem na filmweb aby zobaczyć opinie czy ocenę zanim coś obejrzę żeby czasu nie tracić ale konto mam rzeczywiście od niedawna. Owocnej "pracy" życzę ;]
Chyba żartujesz, co nie? Te "zjawisko" występuje na forum wszystkich filmów. Tylko że tutaj jest ich więcej, a dlaczego? Bo generalnie jest tutaj więcej ludzi...;) A dlaczego? Bo dany film, ma ogromną reklamę, jest o nim głośno.
Te "zjawisko" to trolleria, ludzie potępiający jak i zachwalający się filmem.
A my fault.... widzę że gadam z kolejnym trollem, ktąry dał 1/10. Przypuszczam że sam nie widział filmu, ale mogę się mylić :)
Dzięki takim osobom jak wy, dzięki takim tematom, coraz więcej ich tutaj się znajdzie. Klakierów? Nie, tylko trolli. Ludzie specjalnie zakładają nowe konta, wchodzą trollować, by przykuć na sobie uwagę
Ta wasza "akcja" bez urazy, ale jest śmieszna. Skąd wiecie że dystrybutorzy płacą za pochlebne komentarze?. Może jest paru współtwórców. Z ciekawości weszli, założyli 3 konta i powypisywali brednie (podkreślę: "może"). Ale żeby płacili ludziom za tematy, posty? Z konia spadliście? Czy Wy myślicie że na tą stronę wchodzą miliony ludzi? Oni pracują, inwestują w poważną propagandę, a nie w jakiś tam portalik filmowy.
To nie klakierzy, tylko trolle. I takimi tematami działacie na nich jak na magnes, dokładnie jak na forum Avatara itp. Skupiliście się na nich tak bardzo, że w tempie natychmiastowym, kolejna ich garść przywleknie się tutaj , robiąc sobie z was jaja.
Każdy może być trollem. Ja sama mogę teraz posiadać 5 kont, z każdego zachwalać pod niebiosa te filmidła. Gdybym ujrzała pod spodem komentarze "czarek ci za to płaci", to bym spadła z krzesła. No pomyślcie przez chwilę, to komiczne, trolle się z was śmieją, bawią się wami. A wy sami je nakręcacie.
W obsadzie filmów są same gwiazdy i gwiazdeczki, ludzie sami się będą pchać, dzwiami i oknami do kina. Znani aktorzy, dużo reklamy (poważnej i istniejącej, a nie tej wymyślonej przez was, na którą nie macie dowodów) są wystarczające. Myślicie że bawią się w Filmweb? To ja jestem ksieżniczką Dianą.
Klakierzy, trolle... Cóż, niedługo okaże się, że Hitler zmartwychwstał i też ma tu założone konto... Po części zgadzam się z I_Am_Dexter_Morgan, po części z klimkiem. Uważam, że klekierów, jeśli w ogóle, jest tu jak na lekarstwo, co do trolli- pełno ich wszędzie. Z klakierami, i owszem, należy walczyć, tylko trzeba wiedzieć gdzie są, a nie na ślepo oskarżać każdego, kto pozytywnie ocenia dany film. Takie jest moje zdanie.
Pzdr
Z trollami się nie walczy, je się ignoruje...
Co kogo skłania by z nimi argumentować? Niech każdy lepiej weźmie się za siebie, chcecie zbawić świat (fw)?
Trolle to robią właśnie z tego powodu, bo z nimi "walczycie", rozmawiacie, odpowadacie, zaczepiacie. Czy to inteligentne zagranie? Nie sądzę. Czy naprawdę takie rzeczy, trzeba tłumaczyć?
Przejmować się bzdurną oceną filmu,a to bo taka ocena, a bo ten aktor na dopiero, drugim miejscu, a bo al pacino gorszy od deniro, to on powiniem być pierwszy...
Pisanie petycji przez użytkownika, który to o dziwo, sam jest nowy. Petycja??? Boże, nie macie nic innego do roboty? Już pominę fakt, że owa petycja, jest jakimś nieporozumieniem, potworną głupotą, prowadzącą do nikąd.
Wy lubicie takie akcje, lubicie ruch na filmwebie, dlatego wy sami tworzycie, reazemz trollami, taki teatr. Tylko taki wniosek mi przychodzi.
Ktoś chce dać dziesiątkę, ok, to jego sprawa. Czy widział film? Kto to może wiedzieć ? ...
A czy wy widzieliście film? Może niektórzy z was tak, bo dużo komentarzy jest tego typu "nie widziałem i nie zamierzam iść na kolejny gniot polskiej produkcji, znowu następna głupia komedyjka z tymi aktorami"... To dopiero żenada, ja zaliczam to też jako trolling.
na slepo nikt nie ocenia.. od razu wiac, kto jest klakierem.. nawet sadzac po stylu... bo sa to formuly ulozone przez producenta... chodzi o to, ze sa tam pewne slowa, ktore potem wchodza w googla... i ludzie wcale nie musza byc zalogowani w filmwebie, zeby to forum funkcjonowalo jako reklama
Daj spokój księżniczce Dianie, niech spoczywa w spokoju...
Też początkowo byłem przekonany, że taki proceder jest zwyczajnie głupi. Płacić komuś za pozytywne wpisy na temat filmu? No głupota totalna - to przecież nie ma prawa funkcjonować. Do czasu mojej rozmowy z kolegą który obecnie pracuje w Public Relations. Otóż moja droga, muszę Cię (i przy okazji innych userów) uświadomić, że reklama filmu, czy każdego innego produktu który trzeba sprzedać, zaczyna się u podstaw. W tym wypadku jedną z tych podstaw jest właśnie ta strona (było, nie było - jednego z dwóch największych portali filmowych na świecie).
Reklama dociera wszędzie, czasem działa tylko na podświadomość - możecie nawet nie mieć pojęcia, że właśnie na nią patrzycie. W jednym z miast pomalowano przystanki w identyczne kolory jak logo jednego z hipermarketów. Taki przykład z brzegu.
Myślisz, że jeśli w tym temacie udzieliło się przykładowo 15 osób, to tyle samo go przeczytało? Otóż nie! Tych co czytają jest nieporównywalnie więcej od tych którzy się udzielają. Część ludzi nie ma nawet konta na FW, a wchodzi tu od święta tylko po to żeby spojrzeć w opinie jakiegoś filmu, na który akurat mają się zamiar wybrać do kina.
Dalej myślisz, że to tylko trolle? To wejdź sobie w konto jednego z nich (przykładów wymnożyłem na poprzedniej stronie) i spójrz na zakładkę "Wypowiedzi" - może zmienisz zdanie. Ten proceder istnieje i musisz to sobie wbić do głowy.
Nop dobra, niech spoczywa w pokoju;)
Wiem że liczba tematów jak i ocen, nie jest, nie może odzwierciedlać wszystkich aktywnych użytkowników. Ale, nie wierzę żeby na tą stronę wchodziła ogromna liczba ludzi. Film obejrzało już ich mnóstwo, a oceniło tylko 1.5 tys. Większość nawet nie wie co to filmweb (z tym ja się spotykam).
Ja rozumiem że jest ich ponad 1.5 tysiąca, ale nie multum. Oczywiście taka jest moja logika, nie mam w komputerze danych by się na nich oprzeć.
Pomijając to, właśnie trolle zakładają nowe konta, w jednym tylko celu. wypowiadają się w paru tematach, nie dają ocen, dają jedną ocenę (na forum filmu gdzie trollują), na tym to siźę opiera ich "działalność".
I sorry, jeśli zrobiłam jakiś błąd. Edycja mi nie działa.
Faktycznie jest tylko 1,5 tys. ocen - ale pamiętaj, że to tylko oceny zalogowanych użytkowników Filmwebu. Niezalogowanych może być kilkukrotnie więcej, sam kiedyś nie mając jeszcze konta, spoglądałem tylko na opinie. To tak samo jak w wyborach politycznych. Ludzie często mówią: nie idę, bo mój głoś i tak nic zmieni <--- a to jest właśnie błędne myślenie.
Spróbuj wpisać w Googlach Och Karol 2 - i sprawdź jaka wyskoczy pierwsza strona :)