PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35780}

Od kołyski aż po grób

Cradle 2 the Grave
2003
6,9 32 tys. ocen
6,9 10 1 32051
6,2 15 krytyków
Od kołyski aż po grób
powrót do forum filmu Od kołyski aż po grób

Jasne...czarny tatuś daje swojej ukochanej córeczce diament wart miliony dollarów bo ją tak kocha..hahahah no jasne przecież to takie bezpieczne ja też bym wieszał córkom takie brylanty na szyjach i a warkoczyki wiązałbym dolllarami żeby pewnego razu jak będize szła przez miasto ktoś ją napadł i zabił bo tatuś nie pomyslal ze to moze by niebezpieczne...co za kretynizm...

Yesh

no i jeszcze to gówno wyreżyserował Polak. Tak mi, kurna, wstyd!

użytkownik usunięty
Satch

Nie lubię jak ktoś ocenia film po recenzjach. Jak się nie oglądało to się nie powinno pisać. To nie dla jej wisiorka z diamentem ją porwali tylko dla czarnych diamentów, które ukradł jej ojciec (i tak ich potem nie miał, bo zgubił). W ogóle nie interesowali się jej wisiorkiem, nawet go nie widzieli.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Yesh

Ty Wogóle sie nie znasz na tym filmie,najpierw obejrz a potem pisz

użytkownik usunięty
Yesh

to miał być film akcji i taki jest nic dodać nic ująć

ocenił(a) film na 7

Swoją drogą film był długo na pierwszym miejscu box office'a, będąc w ameryce i europie kasowym filmem. To chyba raczej powód do dumy, że polak potrafi się wybić na gruncie amerykańskim i stworzyć naprawde fajny, rozrywkowy i efektowny film na poziomie. Bo nasze rodzime produkcje to za przeproszeniem gówno zmielone i powielane jest.

DOKŁADNIE! To miał być film akcji i jest nim w 100% !!

Yesh

Jeden z twoich ulubionych filmów " Zły Mikołaj" to jest dopiero szajs. Znawca od siedmiu boleści.

ocenił(a) film na 9
Raven_33

Jako film sensacyjny bardzo fajny. Jak się go traktuje jako kino rozrywkowe to jest zarębiasty!! Czego wy oczekujecie?? FIlmu arcydzieła??

ocenił(a) film na 7
Yesh

Film sie podobał w sumie,ale piosenka DMXa to dopiero arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
Yesh

Film jest super i powinnismy byc dumni ale widać jakiś pedał założył ten temat nie oglądając tego filmu a potem juz nie odpisal i przez takich kretynow ludzi chcący obejrzeć jakiś film maja dylematy bo film sie fajnie zapowiada a zawsze sie znajdze jakiś cyc co napisze gówno i ludzie sie wahają

ocenił(a) film na 5
Bono13

nie wszyscy sugeruja sie tym,co inni napisza...

ocenił(a) film na 5
Meri99

pozatym,moze " koles " po prostu nie zaznaczyl (zakladajac ten temat) znaczka-"obserwuj" i dlatego nie odpisuje...
no tak bo pewnie sie boi,co nie???!!!

ocenił(a) film na 3
Yesh

Film jest naprawdę pełen nieprawdopodobnie naciąganych historyjek, do tego stopnia że dla kogoś kto widział w swoim życiu "parę" dobrych filmów oglądanie tego to męczarnia. Motyw z chińskim superagentem, który jest chyba lepszy od samego supermana ;), czarne diamenty które nie są diamentami, okradanie banku przez podłogę, że nie wspomnę o skakaniu po balkonach, walce z 20 gladiatorami naraz czy super broni nuklearnej albo śmiesznej licytacji...
Przecież to jest po prostu śmieszne!!! Rozumię że jest to film akcji i że ma być też trochę komedią, na ale bez przesady.

Jak dla mnie to ten film jest jedną wielką bajką dla dzieci i nie wyobrażam sobie żeby mógł spodobać się jakiemukolwiek prawdziwemu miłośnikowi kina...

ocenił(a) film na 5
g_wojciech

Dokladnie,tez tak uwazam. Niebede pisac jeszcze paru slow od siebie bo nerwow nie chce sobie psuc potem na klotnie z jakimis "milosnikami" kina akcji... :)

ocenił(a) film na 7
Meri99

eee tam przesadzacie. dziwne to pojęcie "miłośnik kina" hłe hłe hłe. Szczerze to miłośnik kina nie powie, że ambitne są ok, a filmy rozrywkowe są beeee. Bo to głupie. Ja na przykład lubie tez kino z serii "do widzenia rozum", ale też bez przesady. Trzeba umieć to rozdzielać. Trudno, żeby film z jetem li był jakimkolwiek rywalem dla filmu o Kasparze Hauserze, bądź Złodziei rowerów, trudno także żeby Bartkowiak miał dorównać Herzogowi, czy Bunuelowi, czy nawet Kieślowskiemu, lub Munkowi no to jest troche inna liga. Ale naprzykład na tle Tokyo Driftu ten film jest świetny:), usiadłem przed TV z przeświadczeniem, że obejrze film w którym zobacze fajne sceny walki okraszone matrixowością, dobrą muzykę, jeta, szczypte naprwade dobrego humoru i toma arnolda, i film, ktory będzie miał budowe fabuły równą = O, ale zaciekawi mnie jej prowadzeniem i na przykład się nie zawiodłem. Po za tym jest to tak czy siak kino z serii "do widzenia rozum" i taki film też ma prawo się podobać, tak samo jak gry, tpyu Medal of Honor gdzie chodzi tylko o biegnięcie przed siebie i strzelanie w niemców, niby nic a daje dużo radochy i wciąga. Rzekłem, się rozpisałem:)

ocenił(a) film na 1
Redgard

ja próbowałem to coś obejrzeć cztery razy i mi się ni udało. Dotarłem tak do połowy i wyje*ałem z dysku. Zdecydowanie najgoszy film z jakim się zetknąłem, recenzji nie czytam bo nie warto sie w to zagłebiać, ale warto zawsze wejść na stronkę najgoszego filmu i powrzucać, jaki on denny jest.
ludzie jeśli wam się ten film podobał to nic do was nie mam.
poza tym że jesteście kompletnymi idiotami i kretynami i nie macie pojęcia co jest dobre, a co złe. macie wypaczony gust i brak poczucia estetyki. no chyba, że macie poniżej 8 lat - to wtedy rozumiem...

ocenił(a) film na 9
King_of_Swing

To że masz prawo wejść na forum i skrytykować nie lubiany film to fakt. Ale rób to z kulturą!!! (To jest miejsce publiczne co w sklepie też się tak zachowujesz) Zaś wyzywanie od ,,kompletnych kretynów i idiotów'' ludzi mających inne zdanie na temat danego filmu niż ty jest jedynie śmiesznym ew żałosnym trollingiem i niczym więcej .

ocenił(a) film na 1
Redgard

dorzuce że dla mnie ocena 1/10 to za tą piosenke na ppoczątku filmu(chyba Eminem), bez tego powinno być 0/10 szajs

ocenił(a) film na 7
King_of_Swing

Nie rozśmieszaj mnie. Wielki kinoman się odezwał, co ma w ulubionych Wiecznego Studenta.

ocenił(a) film na 8
Yesh

Świetny film bardzo mi sie podoba ,solidna obsada,dobra rezyseria ,super muzyka. Nie ma co narzekac to film akcji , a co do miłosników kina to im sie american pie tez niepodobał i co ile zarobił ile ma fanów

Dawidek_2

Zgadzam się z Wami chłopaki co do tego co piszecie o King of Swing... Koleś to, ze Tobie się nie podobał te film nie znaczy, że musisz innych obrazać... Sam sobie zaprzeczasz, piszesz najpierw "ludzie jeśli wam się ten film podobał to nic do was nie mam" a potem "poza tym że jesteście kompletnymi idiotami i kretynami i nie macie pojęcia co jest dobre, a co złe..." Zastanów sie sam o co Ci chodzi. A co wg Ciebie jest dobre?? Niektóre sceny sa "troszke" ubarwione ale bez nich film byłby nudny. Nie jest on ani historyczny ani dokumentalny żeby był "dobry" i zgodny z rzeczywistoscią. To jest film akcji i akcja tam była...

Odemnie 7/10 (m.in za akcje i kawałki DMX)

ocenił(a) film na 9
Yesh

olac to! kazdy ma inny gust. jak dla mnie film rewelka :D

milk_shake

No On ma inny gust ale niech innych nie obraza...