PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10073687}

Oddaj ją

Bring Her Back
2025
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 15058
7,7 39 krytyków
Oddaj ją
powrót do forum filmu Oddaj ją

Jeden z tych, które zostają w pamięci. Wywołuje emocje, które choć nieprzyjemne, powodują iż ciężko od filmu się oderwać. Fachowa robota i jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat.

ocenił(a) film na 7
klotz

Motyw przywracania martwych bliskich, był wykorzystywany wielokrotnie w horrorach. Nie popieram zachwytu, ale kilka motywów jest faktycznie ciekawych. Poprawnie zrobiony film, ale bez większego zaskoczenia. Widziałem lepsze horrory - choćby Substancję, pełną świeżych pomysłów.

ocenił(a) film na 7
ketjow81

Bardzo trudno o świeży pomysł, bo przez kilkadziesiąt lat wykorzystano większość możliwości fabularnych w horrorze. Z tego powodu dla mnie ważniejsze jak wyjdzie całościowo film niż czy to coś nowego, bo inaczej prawie nic by się człowiekowi nie podobało , bo ... nie miałoby co :D

ocenił(a) film na 8
ketjow81

Motywy zgrane, prawda, ale coś takiego da się zauważyć niemal w każdym filmie już obecnie, biorąc pod uwagę, jak wiele filmów powstało. A mniej świeże pomysły zawsze można pokazać w nowy, świeży sposób, i moim zdaniem tutaj twórcy podołali. Zresztą po ocenie 7 można sądzić, że i Tobie ten burger z odgrzanym mięsem w świeżutkim sosie smakował :)

Dla mnie 7,5. Bardzo mocny horror/thriller z uderzającymi scenami i sporą dawką napięcia, plus genialna Sally Hawkins dodaje wszystkiemu sznytu. Kolejna produkcja od braci Philippou, która trafia w mój gust, będzie trza śledzić.

ocenił(a) film na 8
klotz

Otóż to!

ocenił(a) film na 5
klotz

emocje, jakie wywołuje, to najwyżej znudzenie. Fachowa robota jak najbardziej, ładnie warsztatowo, ale fabularnie takie badziewie i bzdura, że szkoda słów. I pomysł nie musi być świeży czy oryginalny, ale nie trzeba go tak marnie wykonywać jak tutaj.

ocenił(a) film na 8
RipRoy

Serio? O-kejj. ;))

ocenił(a) film na 1
klotz

Nie wierzę co za cyrk. Epatowanie Dziwactwem i obrzydliwością. Beznadzieja

ocenił(a) film na 2
kruger_4

Masz rację. Fabuła bez sensu, epatowanie obrzydliwością to całe streszczenie tego „dzieła ”. Szkoda na to czasu i pieniędzy. Już lepiej obejrzeć w domu Ukrytą prawdę.

kruger_4

popieram!