dorównuje Hereditary, trzyma w napięciu od samego początku i tak samo szokuje. oby było więcej perełek od tego reżysera, bo jest obiecujący
Jestem po pokazie przedpremierowym. Wydaje mi się, że nawiązuje do pomysłu, który był również w tym horrorze: https://www.filmweb.pl/film/Wszystko+dla+Jacksona-2020-865047
Między innymi ten film podany przez Ciebie oraz kilka innych tytułów podobnych tematyką spowodowały to że ten film jest dla mnie wtórny i nie ma się czym zachwycać , wykonanie też takie sobie ! A już na pewno NIE LEŻAŁ KOŁO HEDERIATRY !!!
Hereditary go zupełnie inny film. Tam 3/4 produkcji to był dramat rodzinny i dopiero na końcu wjeżdżały na grubo motywy horrorowe. W Oddaj ją od początku mamy thriller o psychicznej kobiecie znęcającej się nad przyszywanym synem
racja, ale miałam od razu wrażenie i flashback z Hereditary, więc stąd moje porównanie
Ale rozumiem porównanie pierwotne, bo dobry horror o rodzinie i dobry horror o rodzinie
Ten film nie ma nawet podjazdu do Hereditary, jest płytki, naiwny i ma zaprzepaszczony potencjał, historię można tutaj było szyć grubymi nićmi ale reżyser poszedł na łatwiznę, stwierdził że psychiczna opiekunka i oblewanie krocza moczem wystarczy. Film jest miałki i banalny przez złe zbudowanie fabuły oraz nieumiejętne opowiedzenie historii. W Hereditary wszystko narastało aż do apogeum, było logiczną wypadkową poprzednich zdarzeń, historia przede wszystkim trzymała się kupy i została dobrze sprzedana. Tutaj widać chęć kopiowania z dobrych tytułów ale na chęciach się skończyło, już sam Talk to me było średnie a tutaj mamy przykład, że reżyser trzyma się "fali" i doił krowę póki daje mleko. Szkoda, film miał potencjał i kilka scen było mocnych. Niestety wyszedł płaski kogel-mogel.
nigdzie nie napisałam, że jest lepszy niż Hereditary, napisałam "dorównuje" i to według mnie.