PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10073687}

Oddaj ją

Bring Her Back
2025
7,2 15 tys. ocen
7,2 10 1 15058
7,7 39 krytyków
Oddaj ją
powrót do forum filmu Oddaj ją

Nastolatek (Andy) i właścicielka domu (Laura) to rzeczywiście świetnie wykreowane postacie, ale kluczową postacią mającą wpływ na moją niską ocenę filmu jest chłopczyk (Oliver). Gdyby go nie było, całość wypadłaby znacznie mniej drastycznie, a przez to bardziej mogłaby zainteresować widzów szukających głębi. Jednak obecność Olivera i to, co wyprawiał, sprawiły, że film stał się wyjątkowo brutalny. Problem w tym, że jego zachowania nie zostały w żaden sposób uzasadnione przez scenarzystów. Jeśli jedynym celem Olivera było zmaltretowanie widza bez głębszej myśli przewodniej, to trzeba przyznać, że twórcom się to udało.

ocenił(a) film na 4
tomollo

Bardzo trafna obserwacja

ocenił(a) film na 7
Agatonik

WTF? W filmie jest wszystko wyjaśnione przecież..

ocenił(a) film na 7
tomollo

Jak to nie zostały uzasadnione? XD Przecież to byl trup umieszczony w ciele zaginionego chlopca Connora. Ewidentnie ciotka eksperymentowała na bratanku/siostrzeńcu- bo nie wiem czy to do końca jest wyjaśnione - traktując to jak próbę generalna przed ożywieniem córki. Wygląda na to ze nie wszystko poszło tak jak by sobie tego życzyła stąd musiala go zamykać w pokoju, bo nie miala nad nim takiej kontroli a byl dosc nieprzewidywalny, zazwyczaj tak zachowują sie opętani (patrząc po horrorach). A wiec yak, jego zachowanie bylo niepokojące i obrzydliwe właśnie dlatego, zeby pokazać ze taki rytuał nie przywraca osoby którą znaliśmy, ze to juz jest "cos nie z tego swiata"

ocenił(a) film na 7
suncarol

Wszystko zjadał włącznie ze stołem ale zamknięty w komórce zmarłej córki tej kobiety nie ruszył. Dlaczego ?

ocenił(a) film na 5
tomollo

Większość filmu wyglądał, jakby go nosorożec 10 razy zjadł i wydalił, albo jechał na deficycie rutinoscorbinu. Ale najlepiej wypadł jako tester trwałości blatów kuchennych - chapeau-bas, blat okazał się słabej jakości. 'Ollie, chciałbyś w przyszłości być testerem w IT? W IT? Testerem to ja mogę być w Ikei, na dziale blatów kuchennych!'

tomollo

A oglądałeś w ogóle ten film dokładnie? Przypominam, że tam były momenty, kiedy psychopatka oglądała nagrania, na których wyraźnie widać, co się wcześniej działo z tym chłopcem - tam wszystko jest wyjaśnione.