PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34718}

Ogień i lód

Fire and Ice
1983
6,9 1,6 tys. ocen
6,9 10 1 1580
5,7 3 krytyków
Ogień i lód
powrót do forum filmu Ogień i lód

Film ogólnie w porządku. Darkwolf podoba mi się ze wszystkiego najbardziej, i wydaje mi się jedynym prawdziwym bohaterem. Facet ma twardy charakter gabaryty i umiejętności walki (w odróżnieniu od innych bohaterów) W sumie te film podoba mi się głównie ze względu na jego obecność.

użytkownik usunięty
Rago202

Rzeczywiście bardzo wyrazista postać, pewnie jemu też Nekron zniszczył ludzi. Co i rusz widać, jakie ma doświadczenie w walce, życiu w dziczy, jest odważny a jednocześnie myśli zimno i racjonalnie. Wilcza maska i strzelanie z pędzącego konia nasuwa podobieństwo do koczowników ze Wschodu, ale to może przypadek.

ocenił(a) film na 10

Podobno wg. pierwotnej wersji Dark Wolf miał być ojcem Necrona.

użytkownik usunięty
widz00

Skąd ta informacja?

ocenił(a) film na 10

W dziale ciekawostki na profilu filmu:

"W wyciętej ze scenariusza scenie Darkwolf okazywał się ojcem Nekrona."

ocenił(a) film na 7
widz00

Właśnie obejrzałem film po raz pierwszy i szczerze mówiąc w momencie kiedy Dark Wolf poznaje Larna i mówi mu ze sprawcą całego zła jest Nekron i trzeba go zniszczyć przebiegło mi przez myśl że mógł by być ojcem Nekrona chcącym zgładzić swego potomka za zło którego ten jest sprawcą. To bardzo ciekawe. Moim zdaniem z filmu można domyślać się że Dark Wolf może być ojcem Nekrona i tak odbieram scenę finałową.

ocenił(a) film na 7
Opas Natanael

Dla mnie Darkwolf to wypisz wymaluj Batman.

Opas Natanael

No ja miałem identyczne odczucia. Jak Larn pyta go czy poluje na Nekrona, ten odpowiada "na niego na na tę wilcza sukę" czy coś takiego, a normalnie o Juliecie nikt tam w zasadzie nie wspomina i to wydało mi się dosyć intrygujące. Właściwie od tego momentu byłem niemal pewien, że jest on ojcem Nekrona.