PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624930}

Ogień zwalczaj ogniem

Fire with Fire
2012
5,5 7,8 tys. ocen
5,5 10 1 7750
3,8 5 krytyków
Ogień zwalczaj ogniem
powrót do forum filmu Ogień zwalczaj ogniem

Jakim cudem Bruce Willis mógł zagrać w tak beznadziejnym filmie? Scenarzysta ma chyba mentalność utalentowanego 9-latka. Kwestia psychologiczna u głównego bohatera jest tak denna i płytka, że bardziej wiarygodny byłby w jego miejscu Marsjanin z kompleksami seksualnymi. Antagonista wychodzi na jego tle niewiele gorzej, a "genialny" plan zrobienia motywu neonazistowskiego (i ten tatuaż... jeeeeezu), żeby uczynić go jeszcze straszniejszym (a może śmieszniejszym) chyba nie bardzo się udał... To jeden z najgorszych filmów jakie widziałem w ostatnich latach.

ocenił(a) film na 7
KEANU_2

jesteś zbyt okrutny! arcydzieło to to nie jest ale proste kino rozrywkowe jak najbardziej! ja oglądałem rano w sobote po walce Szpilki, na niezłej bombie i mnie wciągnął :-)

ocenił(a) film na 7
kazdamato

troszku zwracam honor bo obejrzałem na trzeźwo końcówkę bo nie pamiętałem! scena gdzie oblał benzyną cały budynek a oni wchodzą i nic nie wyczuli po czym wszyscy sie palą tylko nie jego laska to faktycznie żenada! obejrze cały jeszcze raz :-)

ocenił(a) film na 3
KEANU_2

Nie ma co tu dużo gadać. Film jest mdły i słaby że aż boli. Przypomina mi trochę takie tanie kino klasy b z lat 80-tych.

ocenił(a) film na 5
KEANU_2

A co to ? Bruce Willis to jakis wg Ciebie wielki utalentowany gwiazdor?

soglif3

nie, nie ma wybitnego talentu, ale z reguły występuje w filmach trzymających jako taki poziom, no i co jak co ale niezależnie od talentu gwiazdą jest od wielu lat;)

soglif3

Ehehehe. To w jakich filmach gra(ł) to jedno, ale dla mnie to on za dobrym aktorem nie jest.

ocenił(a) film na 6
soglif3

A Ty Gwiazdor widziałeś profil Bruce`a?, na ponad 66k. ocena 8,7 to niby debilizm koneserów? a dając ocenę 9? głupkowatej pseudo-komedi Juoppohullun piväkirja starasz się wypromować skandynawskie kino?

ocenił(a) film na 5
alekstar

Hmmm..jakby tu napisac?? Moze tak...B.W. lezy i kwiczy przed całym kinem skandynawskim.

ocenił(a) film na 4
KEANU_2

początek jeszcze w miarę, lecz z biegiem czasu totalne gówno......

ocenił(a) film na 7
KEANU_2

Oceniając na 1 gwiazdkę postawiłeś ten film obok polskiego superhitu Kac Wawa.Gratuluję zatem zdolności obiektywnego oceniania filmów.Pozazdrościć!

ocenił(a) film na 5
NastyMosquito

A według Ciebie KacWawa to porządny film ? Polskie komedie to dopiero są gnioty

ocenił(a) film na 1
KEANU_2

To już "Zmierzch" miał u mnie lepsze noty...

KEANU_2

Mnie ten film po prostu zmęczył.

ocenił(a) film na 2
KEANU_2

Bruce tam robił tylko za nazwisko :)

KEANU_2

Zgadzam się, myślałem, że to dobry film a wyszedł gniot i to duży. Zasnąłem po ponad połowie filmu, zgadzam się co do każdego słowa. Bruce wg mnie to dobry aktor, przynajmniej w większości filmów z lat 90. Chocby same 4 Szklane pułapki były świetne, szczególnie pierwsza i trzecia częśc. Dlatego oczekiwałoby się od tego aktora udziału w przynajmniej dobrych filmach. Ale niestety ostatnio gra w słabych produkcjach - to czy Szklana pułapka 5 to najlepsze przykłady.