Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Jestem kobietą i uwielbiam tę sagę.

ocenił(a) film na 9
nirvanka99

niejedyna :)

użytkownik usunięty
goskaa28

oczywiście, że nie jedyną. ;)

użytkownik usunięty
nirvanka99

Też bym lubiła tą sagę gdyby nie 3 cześć

saga jest PIĘKNA...
pierwsza i druga część to filmy genialne
trzecia część jest "tylko" bardzo dobra
takie filmy warto mieć i oglądać wiele razy:)

użytkownik usunięty
agatkaa2

Co wy chcecie od trzeciej części?! Jest, przyznaje, zrobiona na tej samej zasadzie co jedynka, ale nie uważam żeby to czyniło ją gorszą. Bez tego dopełnienia saga byłaby jak dla mnie niedokończona. Dzięki niej nie czuję niedosytu.

użytkownik usunięty

Raz - jest kopią jedynki
Dwa - jest gorzej zagrana
Trzy - klimatem odstaje od poprzednich części
Cztery - Zawiera błędy historyczne

Ocena 3/10

Oceniłam 9/10 i nie uważam , że jest zrobiona na tej samej zasadzie co jedynka, są podobieństwa bo rzecz się dzieje w tej samej rodzinie gangsterskiej, która zawsze ma wrogów i chodzi o to jak nastepne pokolenie poradzi sobie w podobnej sytuacji co kiedyś starsze. Młodzi również przeżywają swoją miłość i romanse, ale to chyba nic dziwnego :)
Też się cieszę, że powstała 3 część :)

użytkownik usunięty
agatkaa2

To źle uważasz. W tym filmie nie dość schemat jest praktycznie ten sam, to i jeszcze każda postać jest odpowiednikiem z pierwszej części.
Michael - Vito
Vincent - Michael
Zasa - Sollozzo
Mary - Kay
Watykan, kościół - rodziny mafijne

nastepuje tu wymiana pokoleń.
nie rozumiesz prostego schematu? Gdyby to była saga o Twojej rodzinie to w 3 części:
w twojej rodzinie np. Ty jesteś odpowiednikiem Twojego ojca , twoja dziewczyna/ żona odpowiednikiem twojej mamy itd...
na tym polega saga rodzinna.
Mam wrażenie że piszę raczej z dzieciakiem niż z dorosłym mężczyzną. A dla młodego wieku to nie jest odpowiedni gatunek filmów. Polecam ciekawe filmy z innych gatunków, sam wiesz co się Tobie najbardziej podoba.

użytkownik usunięty
agatkaa2

''następuje tu wymiana pokoleń'' - no i co w związku z tym? Czy to w jakiejś mierze usprawiedliwia ten film że jest on kopią pierwowzoru

''nie rozumiesz prostego schematu? Gdyby to była saga o Twojej rodzinie to w 3 części'' - koleina płytka wypowiedź nie argumentująca

''Mam wrażenie że piszę raczej z dzieciakiem niż z dorosłym mężczyzną'' - Komentarze w tym stylu obrazują tylko i wyłącznie, dziecinność osób które je piszą. Osoba dojrzała i inteligentna nie musi posługiwać się takimi frazesami.

generalnie nikt nic nie musi :)) moim celem było jedynie pomóc, abyś nie męczył sam siebie oglądaniem filmów, które na danym etapie Twojego życia nie przypadną Ci do gustu. Moja rada dla ciebie jest cały czas taka sama: pooglądaj w przyszłości jeszcze raz a narazie pooglądaj coś innego.

użytkownik usunięty
agatkaa2

a moja rada dla ciebie jest taka abyś obiektywniej oceniała filmy

czytałeś moje opinie i wiesz co mi się podoba
porozmawiamy kiedy zmienisz zdanie
narazie dość

ocenił(a) film na 6
nirvanka99

Jestem mężczyzną(dżentelmenem oczywiście) i uwielbiam tę sagę.

Vinrael

a ja damą oczywiście i dziś oglądam sagę po raz 10ty ;)