saga jest PIĘKNA...
pierwsza i druga część to filmy genialne
trzecia część jest "tylko" bardzo dobra
takie filmy warto mieć i oglądać wiele razy:)
Co wy chcecie od trzeciej części?! Jest, przyznaje, zrobiona na tej samej zasadzie co jedynka, ale nie uważam żeby to czyniło ją gorszą. Bez tego dopełnienia saga byłaby jak dla mnie niedokończona. Dzięki niej nie czuję niedosytu.
Raz - jest kopią jedynki
Dwa - jest gorzej zagrana
Trzy - klimatem odstaje od poprzednich części
Cztery - Zawiera błędy historyczne
Ocena 3/10
Oceniłam 9/10 i nie uważam , że jest zrobiona na tej samej zasadzie co jedynka, są podobieństwa bo rzecz się dzieje w tej samej rodzinie gangsterskiej, która zawsze ma wrogów i chodzi o to jak nastepne pokolenie poradzi sobie w podobnej sytuacji co kiedyś starsze. Młodzi również przeżywają swoją miłość i romanse, ale to chyba nic dziwnego :)
Też się cieszę, że powstała 3 część :)
To źle uważasz. W tym filmie nie dość schemat jest praktycznie ten sam, to i jeszcze każda postać jest odpowiednikiem z pierwszej części.
Michael - Vito
Vincent - Michael
Zasa - Sollozzo
Mary - Kay
Watykan, kościół - rodziny mafijne
nastepuje tu wymiana pokoleń.
nie rozumiesz prostego schematu? Gdyby to była saga o Twojej rodzinie to w 3 części:
w twojej rodzinie np. Ty jesteś odpowiednikiem Twojego ojca , twoja dziewczyna/ żona odpowiednikiem twojej mamy itd...
na tym polega saga rodzinna.
Mam wrażenie że piszę raczej z dzieciakiem niż z dorosłym mężczyzną. A dla młodego wieku to nie jest odpowiedni gatunek filmów. Polecam ciekawe filmy z innych gatunków, sam wiesz co się Tobie najbardziej podoba.
''następuje tu wymiana pokoleń'' - no i co w związku z tym? Czy to w jakiejś mierze usprawiedliwia ten film że jest on kopią pierwowzoru
''nie rozumiesz prostego schematu? Gdyby to była saga o Twojej rodzinie to w 3 części'' - koleina płytka wypowiedź nie argumentująca
''Mam wrażenie że piszę raczej z dzieciakiem niż z dorosłym mężczyzną'' - Komentarze w tym stylu obrazują tylko i wyłącznie, dziecinność osób które je piszą. Osoba dojrzała i inteligentna nie musi posługiwać się takimi frazesami.
generalnie nikt nic nie musi :)) moim celem było jedynie pomóc, abyś nie męczył sam siebie oglądaniem filmów, które na danym etapie Twojego życia nie przypadną Ci do gustu. Moja rada dla ciebie jest cały czas taka sama: pooglądaj w przyszłości jeszcze raz a narazie pooglądaj coś innego.