Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Kim jest ten siwy,chorowany,słabiutki staruszek.Bo napewno nie jest to Don Michael Corleone.Coppola nie bierz ty się za scenariusze.

ocenił(a) film na 10
Corleone

dlugo myslalam, czy obejrzec III cz. i kiedy w koncu to zrobilam mam to samo odczucie co Ty.
po prostu ostatnie sekundy to nie bylo TO!!!
minus dla ffc

użytkownik usunięty
alexandri

A mnie osobiście końcówka wbiła w fotel,powodując napływ łez.Pokazuje jak człowiek,niegdyś posiadający ogromną władzę zniszczył sam siebie....Piękna scena

ocenił(a) film na 9

zgadzam sie koncowka daje wiele do przemyslenia ale widac w niej ze Don umira samotnie (no moze pies ktory chodzi kolo niego:P) i na pustkowiu.. przeciesz jak mialo miejsce w poprzednich czesciach to glowy rodzin umieraly przy najblizszych w dostatku w srodku Nowego Jorku a nie na wsi... kolejnym powodem dla ktorego widzimy scene umierajacego staruszka ;P jest nawiazanie do 2 czesci kiedy zaczynala sie na Sycyli moze rezyser chcial nawiazac ze Ojciec Michaela Corleone urodzil sie tam i tam jakby zaczela sie historia Godfather'a i tez tam miala sie skonczyc ?

ocenił(a) film na 8
zbigniew_serba

Rowniez uwazam, ze koncowka bardzo dobra. Trzecia czesc zamyka historie "Ojca Chrzestnego". Michael tyle przezyl, tyle wycierpial w zyciu, zrobil wiele zlych rzeczy, mial wyrzuty sumienia z tego powodu. To wszystko i wiele innych rzeczy zlozylo sie na jego koncowy obraz. Coppola zrobil to moim zdaniem bardzo dobrze.

Loszo

nie miałam okazji obejrzeć trzeciej częsci jeszcze.
czyli Michael umiera. saga ojca chrezstnego właściwie opiera się na zyciu Michela Corelone.

niesamowite jak człowiek się zmienia, kiedy żył Vito Michael trzymał sie od tego z daleka a później?
tak jak pisze łoszo, Michael wiele wycierpiał ale w głębi serca nie był złym człowiekiem.

natomiast dlaczego w obsadzie nie wymieniona Duvala. Czy Toma Hagena nie ma w trzeciej czesci?

Anee

Hagena nie ma jest natomiast jego syn, który został...

Obejrzyj to się dowiesz:P

watrix

zamierzam:) ale widziałam wywiad z Duvalem. mówił ,ze nie wystąpił tam przez cały wywiad podkreślając ze 3cia część została nakrecna tylko i wyłącznie dla kasy.

ocenił(a) film na 10
Anee

Przeczytaj w ciekawostkach, że nie dano mu tyle kasy ile chciał i dlatego nie zagrał. Pewnie dlatego później mówił takie bzdety, chociaż powrzechnie wiadomo, że prawie wszystkie filmy robi się dla kasy, więc to żadna nowość.

przem

ciekawostki na pewno są w 100%zgodne z rzeczywistością :-).
jak było wie on i ekipa filmowa.

a z drugiej strtony, skoro film sie tak nie spodobał to dobrze zrobił, ze nie zagrał.

ocenił(a) film na 8
Corleone

pojawiajace sie wspomnienia Michaela (sceny tanca) nalezy zestawic ze slowami wypowiedzianymi przez niego do nowego Dona. "to jest cena jaką płacisz, za styl życia, który wybrałeś". bardzo dobre zakonczenie.