Zaro klimatu, zero aktorstwa, plus rażący błąd (Papież Jan Paweł I został wybrany w 1979 roku!!! Słyszeliście o tym?) Po zawyżeniu przeze mnie oceny (za Pacino) ten film ma 1/10 u mnie.
Rażącym błędem jest uznawanie tej filmowej zmiany historii za rażący (i niezamierzony) błąd... To trochę jakby zarzucać "Bękartom wojny" rażące błędy w historii II WŚ.
Ale ukazują nieco inny koniec kilku jej, jakby nie patrzeć, ultraważnych postaci.
Tu natomiast to nawet nie jest ta sama postać - prawdziwy Jan Paweł I nazywał się Albino Luciani, nie Lamberto. Na marginesie: ten wątek jest bazowany na jednej z teorii spiskowych dotyczących rzekomego zabójstwa Jana Pawła I.
Skurczybyk, nie odpisuj temu uzytkownikowi bo to zwykły trol,gówniarz i prowokator :) Tyle mam do powiedzenia. Prawdopodobnie drugie konto Ordera.
tak to sobie tłumacz, wszyscy którzy cię jadą to moje drugie konta.. dam głowę, że każdy z twoich katów ma jedno konto, a przynajmnie jedno z którego cię niszczy.
@Sqrchybyk
Heh, bez przesady, to aż tak zmienić nazwiska, daty i historię?
@real ego
Nikt cię tu nie chce, wracaj odrabiać zadania domowe, zanim ojciec zobaczy, że kompa masz włączonego. "Prawdopodobnie drugie konto Ordera" - inteligentny jesteś...
@bolt
Po raz pierwszy się z tobą zgadzam.
Idźcie pooglądać Disney Channel tam lecą produkcje na wasze głowy i odpowiednie do waszego stanu emocjonalnego.
A niby czemu nie? Zapewniam cię, że w 99% filmów mieniących się historycznymi są nawet większe przekłamania. To tak przeszkadza tylko dlatego, że to historia najnowsza.
Generalnie sztuka, w tym także sztuka filmowa, nie do nauki historii służy.
ten Lebron_Rezza to jeden z większych trolli na filmwebie, wchodzi na fora Ojca Chrzestnego i wypisuje takie bzdury żeby wzniecić kłótnie, więc olewajcie bezmózga
Kucuser, zgadzam się. A temu dzieciakowi Xsaav nawet nie warto odpisywać... Chodzi po wszystkich forach i gada, że wszyscy, co nie ocenili Kopole i Ojców na 10, to trolle.
@Xsaav
Zamilcz, psie!!!
Ja wchodzę na wszystkie fora? To nie ja wypisuje takie bzdury jak Coppola 1/10 beznadizejny reżyser buraku, a skoro ktoś takie rzeczy piszę to został bardzo skromnie obdarzony mózgiem przez naturę.
Zresztą widać po twojej kulturze z kim ma się do czynienia...
NIE KARMCIE TROLLA, bo będzie chciał więcej i więcej.
I kto tu nie ma kultury? NIe ja cię zacząłem wyzywać od dzieci, debili itepe. A na forach kopoli parodiuję i prowokuję ELIASA aka real ego. Poza tym to nie są bzdury, copola jest zerem, nie nawidzę tego "reżysera" - stworzył dwa dobre filmy i już jest najlepszym reżyserem - śmiech na sali!!!
Xsaav, idź ty lepiej obejrzyj po raz kolejny swojego głupiego gniota dla młodzeży godfaterek!!!
Jak mógł zostać wybrany w 1979 roku, skoro był poprzednikiem Jana Pawła II, a ten został wybrany w październiku 1978 hę?? Podajesz takie fałszywe informacje a następnie czepiasz się, że w filmie są przekłamania historyczne!! Do szkoły proponuję pójść!!!
Oj, ale jesteś głupi. W tym filmie jest napisane, że akcja dzieje się w 1979 rku i wg. kopoli, wtedy został wybrany papież Jan Paweł I.
Nie zwracajcie uwagi. Lebron_rezza to 12 latek i cała ta jego banda pseudo inteligentów.
OoO, już myślałem, że zrezygnowałeś ze swej działalności, trollu. Masz chore pojęcie o kinie i to na ciebie nie powinienem zwracać uwagi. Ale, że się mogę pośmiać, to odpisuję..
Takim jak Ty nie powinno się dawać dostępu to Internetu.
Jak można nie umieć docenić takiego dzieła? Wiem, że każdy ma inny gust ale to jest film ponadczasowy który zagłębił się w historii kina tak głęboko, że nie da się go wykorzenić.
Żeby ocenić ten film tak nisko trzeba podać kilka racjonalnych argumentów - oprócz napisania 'to jest be', trzeba też to uzasadnić.
Wiesz, to tak jakby powiedzieć, że dama z gronostajem jest nieładna, ponieważ nie lubisz gronostajów tylko szynszyle.
A ja się po części zgodzę... dzieła? Cóż, widać ze ten film powstał 16 lat po dwójce, to już nie ten klimat, nie ten ojciec. Jest dobrze, ale w porównaniu do poprzedników - dzieli je przepaść.
@felix.the.cat
Oto argumenty:
1. Bardzo słaba gra aktorska, prócz Pacino. Sztuczny i irytujący Garcia, dno Sofia Coppola, wyaźnie zmęczona Keaton i Shire.
2. Brak klimatu.
3. Rażące błędy, że niby Jan Paweł Pierwszy został papieżem w 1979 roku!!!! Przecież już w 78 został nim Jan Paweł II.
4. Zero głębi, film nie niesie ze sobą żadnego przesłania.
5. Śmiechu warta fabuła - nagle michael, z bratobójcy i totalnie zniszczonego człowieka jest dobrym, nie skąpiącym dolarów na dobre cele obywatelem.
Wystarczy, czy wymieniać dalej?
@Typek234
Zgadzam się, całkowity brak klimatu z części II.
1. Pacino, Garcia i Keaton zagrali dobrze, Sofia Coppola rzeczywiście dno.
2. Zgodzę, się, brak klimatu.
3. To jest fikcja, mogą być błędy.
4. To po prostu zakończenie opowieści o Ojcu Chrzestnym, więc nie musi być przesłania, ale jest: Jak będziesz niedobry, to będziesz samotny
5. Cóż, miał wyrzuty sumienia po zabiciu brata, więc mógł się zmienić.
"Cóż, miał wyrzuty sumienia po zabiciu brata, więc mógł się zmienić."
Ale aż tak? Nie sądzę...
Pozdro.
lebron ty przygłupie. Jeśli ty szukasz "głębii" w filmach gangsterskich to źle trafiłeś.
Garcia zagrał w tym filmie matole bardzo dobrze za co otrzymał nominację do oskara, a za sztuczną grę takich nominacji nie rozdają.
a teraz spać i zbierz siły żeby jutro trollować
"lebron ty przygłupie. Jeśli ty szukasz "głębii" w filmach gangsterskich to źle trafiłeś."
Dlaczego? "Głębia" może być we wszystkich filmach o poważnej tematyce, takich jak ten i już napisałem, że jest: Jak będziesz niegrzeczny to będziesz samotny.
@Xsaav
Widzę, że skończyła Ci się kara na komputer, dawno już nie zaglądałeś tu.
@Litwosxd
Zgadzam się, głębia może być w filmie gangsterskim, ale także w komedii (Światła Rampy). Bo w sumie czemu nie?