Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Gniot

ocenił(a) film na 1

Zaro klimatu, zero aktorstwa, plus rażący błąd (Papież Jan Paweł I został wybrany w 1979 roku!!! Słyszeliście o tym?) Po zawyżeniu przeze mnie oceny (za Pacino) ten film ma 1/10 u mnie.

ocenił(a) film na 9
Lebron_Rezza

Rażącym błędem jest uznawanie tej filmowej zmiany historii za rażący (i niezamierzony) błąd... To trochę jakby zarzucać "Bękartom wojny" rażące błędy w historii II WŚ.

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

No ale bez przesady, Bękarty nie mówią, że II wojna zaczęła się w 2004 roku...

ocenił(a) film na 9
Lebron_Rezza

Ale ukazują nieco inny koniec kilku jej, jakby nie patrzeć, ultraważnych postaci.
Tu natomiast to nawet nie jest ta sama postać - prawdziwy Jan Paweł I nazywał się Albino Luciani, nie Lamberto. Na marginesie: ten wątek jest bazowany na jednej z teorii spiskowych dotyczących rzekomego zabójstwa Jana Pawła I.

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

Skurczybyk, nie odpisuj temu uzytkownikowi bo to zwykły trol,gówniarz i prowokator :) Tyle mam do powiedzenia. Prawdopodobnie drugie konto Ordera.

użytkownik usunięty

tak to sobie tłumacz, wszyscy którzy cię jadą to moje drugie konta.. dam głowę, że każdy z twoich katów ma jedno konto, a przynajmnie jedno z którego cię niszczy.

Lebron_Rezza

Ameryki to ty nie odkryłeś

ocenił(a) film na 1
bolt958

@Sqrchybyk

Heh, bez przesady, to aż tak zmienić nazwiska, daty i historię?

@real ego

Nikt cię tu nie chce, wracaj odrabiać zadania domowe, zanim ojciec zobaczy, że kompa masz włączonego. "Prawdopodobnie drugie konto Ordera" - inteligentny jesteś...

@bolt

Po raz pierwszy się z tobą zgadzam.

ocenił(a) film na 8
Lebron_Rezza

Idźcie pooglądać Disney Channel tam lecą produkcje na wasze głowy i odpowiednie do waszego stanu emocjonalnego.

ocenił(a) film na 1
ruuit

Nie zakrztuś się.

użytkownik usunięty
ruuit

powiedział gość z czarnuchem w avatarze

ocenił(a) film na 9
Lebron_Rezza

A niby czemu nie? Zapewniam cię, że w 99% filmów mieniących się historycznymi są nawet większe przekłamania. To tak przeszkadza tylko dlatego, że to historia najnowsza.

Generalnie sztuka, w tym także sztuka filmowa, nie do nauki historii służy.

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

ten Lebron_Rezza to jeden z większych trolli na filmwebie, wchodzi na fora Ojca Chrzestnego i wypisuje takie bzdury żeby wzniecić kłótnie, więc olewajcie bezmózga

Xsaav

Jak już ktoś Ojca... nie lubi to na bank musi być bez mózgiem.

ocenił(a) film na 1
kucuser

Kucuser, zgadzam się. A temu dzieciakowi Xsaav nawet nie warto odpisywać... Chodzi po wszystkich forach i gada, że wszyscy, co nie ocenili Kopole i Ojców na 10, to trolle.

@Xsaav

Zamilcz, psie!!!

ocenił(a) film na 8
Lebron_Rezza

Ja wchodzę na wszystkie fora? To nie ja wypisuje takie bzdury jak Coppola 1/10 beznadizejny reżyser buraku, a skoro ktoś takie rzeczy piszę to został bardzo skromnie obdarzony mózgiem przez naturę.

Zresztą widać po twojej kulturze z kim ma się do czynienia...

NIE KARMCIE TROLLA, bo będzie chciał więcej i więcej.

ocenił(a) film na 1
Xsaav

I kto tu nie ma kultury? NIe ja cię zacząłem wyzywać od dzieci, debili itepe. A na forach kopoli parodiuję i prowokuję ELIASA aka real ego. Poza tym to nie są bzdury, copola jest zerem, nie nawidzę tego "reżysera" - stworzył dwa dobre filmy i już jest najlepszym reżyserem - śmiech na sali!!!

Xsaav, idź ty lepiej obejrzyj po raz kolejny swojego głupiego gniota dla młodzeży godfaterek!!!

ocenił(a) film na 7
Lebron_Rezza

Jak mógł zostać wybrany w 1979 roku, skoro był poprzednikiem Jana Pawła II, a ten został wybrany w październiku 1978 hę?? Podajesz takie fałszywe informacje a następnie czepiasz się, że w filmie są przekłamania historyczne!! Do szkoły proponuję pójść!!!

ocenił(a) film na 1
coopridge

Oj, ale jesteś głupi. W tym filmie jest napisane, że akcja dzieje się w 1979 rku i wg. kopoli, wtedy został wybrany papież Jan Paweł I.

ocenił(a) film na 4
Lebron_Rezza

Ile wy macie lat? 7? 8?

użytkownik usunięty
litwosxd

Nie zwracajcie uwagi. Lebron_rezza to 12 latek i cała ta jego banda pseudo inteligentów.

ocenił(a) film na 1

OoO, już myślałem, że zrezygnowałeś ze swej działalności, trollu. Masz chore pojęcie o kinie i to na ciebie nie powinienem zwracać uwagi. Ale, że się mogę pośmiać, to odpisuję..

Lebron_Rezza

Takim jak Ty nie powinno się dawać dostępu to Internetu.
Jak można nie umieć docenić takiego dzieła? Wiem, że każdy ma inny gust ale to jest film ponadczasowy który zagłębił się w historii kina tak głęboko, że nie da się go wykorzenić.
Żeby ocenić ten film tak nisko trzeba podać kilka racjonalnych argumentów - oprócz napisania 'to jest be', trzeba też to uzasadnić.

Wiesz, to tak jakby powiedzieć, że dama z gronostajem jest nieładna, ponieważ nie lubisz gronostajów tylko szynszyle.

ocenił(a) film na 7
felix.the.cat

A ja się po części zgodzę... dzieła? Cóż, widać ze ten film powstał 16 lat po dwójce, to już nie ten klimat, nie ten ojciec. Jest dobrze, ale w porównaniu do poprzedników - dzieli je przepaść.

ocenił(a) film na 1
typek234

@felix.the.cat

Oto argumenty:

1. Bardzo słaba gra aktorska, prócz Pacino. Sztuczny i irytujący Garcia, dno Sofia Coppola, wyaźnie zmęczona Keaton i Shire.
2. Brak klimatu.
3. Rażące błędy, że niby Jan Paweł Pierwszy został papieżem w 1979 roku!!!! Przecież już w 78 został nim Jan Paweł II.
4. Zero głębi, film nie niesie ze sobą żadnego przesłania.
5. Śmiechu warta fabuła - nagle michael, z bratobójcy i totalnie zniszczonego człowieka jest dobrym, nie skąpiącym dolarów na dobre cele obywatelem.

Wystarczy, czy wymieniać dalej?

@Typek234

Zgadzam się, całkowity brak klimatu z części II.

ocenił(a) film na 4
Lebron_Rezza

1. Pacino, Garcia i Keaton zagrali dobrze, Sofia Coppola rzeczywiście dno.
2. Zgodzę, się, brak klimatu.
3. To jest fikcja, mogą być błędy.
4. To po prostu zakończenie opowieści o Ojcu Chrzestnym, więc nie musi być przesłania, ale jest: Jak będziesz niedobry, to będziesz samotny
5. Cóż, miał wyrzuty sumienia po zabiciu brata, więc mógł się zmienić.

ocenił(a) film na 1
litwosxd

"Cóż, miał wyrzuty sumienia po zabiciu brata, więc mógł się zmienić."

Ale aż tak? Nie sądzę...

Pozdro.

ocenił(a) film na 8
Lebron_Rezza

lebron ty przygłupie. Jeśli ty szukasz "głębii" w filmach gangsterskich to źle trafiłeś.
Garcia zagrał w tym filmie matole bardzo dobrze za co otrzymał nominację do oskara, a za sztuczną grę takich nominacji nie rozdają.

a teraz spać i zbierz siły żeby jutro trollować

ocenił(a) film na 4
Xsaav

"lebron ty przygłupie. Jeśli ty szukasz "głębii" w filmach gangsterskich to źle trafiłeś."
Dlaczego? "Głębia" może być we wszystkich filmach o poważnej tematyce, takich jak ten i już napisałem, że jest: Jak będziesz niegrzeczny to będziesz samotny.

ocenił(a) film na 1
litwosxd

@Xsaav

Widzę, że skończyła Ci się kara na komputer, dawno już nie zaglądałeś tu.

@Litwosxd

Zgadzam się, głębia może być w filmie gangsterskim, ale także w komedii (Światła Rampy). Bo w sumie czemu nie?

ocenił(a) film na 4
Lebron_Rezza

@Lebron_Rezza
No raczej oczywiste, głębia może być wszędzie (choć nie musi).