Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Imię

ocenił(a) film na 9

Jedno mi tutaj tylko nie pasuje. Mianowicie imię Pacino. Dlaczego Sycylijczyk ma takie
angielskie imię ? Michael nie bardzo według mnie pasuje do Włocha i ogólnie do tego
filmu, ale może to tylko moje zdanie. Co sądzicie ?

ocenił(a) film na 8
DomToretto

Nie można zapominać że Michael urodził się i wychował w Ameryce ,więc moim zdaniem pasuje.

ocenił(a) film na 9
polneri

Urodził i wychował , ale rodzice z Włoszech. Więc wg mnie powinni nazwać go po włosku, ale to nie ja jestem scenarzystą

DomToretto

Imię wymyślił mu autor książki "Ojciec chrzestny" Mario Puzo, nie wymyślono go na potrzeby filmu

ocenił(a) film na 9
ksenofanes

Ktokolwiek by go nie wymyślił. Jest za angielskie na Włocha urodzonego w Ameryce ...

ocenił(a) film na 6
DomToretto

Mi też się to imię nie podoba, ale tak w tamtych czasach nazywali dzieci włoskich imigrantów... chcieli podkreślić że są włochami z pochodzenia a amerykańcami z wyboru... i właśnie o pokazanie tego chodziło autorowi książek,
pierwszy syn Vito nazywał się Santino ale skracano jego imię do amerykańsko brzmiącego Sonny, a drugi syn już całkiem "Majkel"
zresztą tu masz parę oryginalnych imion i nazwisk włoskich mafiozów działających w US&A:
Joe Bonanno, Al Capone, Paul Castellano, John Gotti, Charles "Szczęściarz" Luciano, Sam Giancana, John "Szykowny Don" Gotti, Vincent Mangano, Joe Profaci, Santo Trafficante Jr, Joe "Joe Cargo" Valachi...

ocenił(a) film na 3
DomToretto

I tak wołali na niego Michele.