Jedno mi tutaj tylko nie pasuje. Mianowicie imię Pacino. Dlaczego Sycylijczyk ma takie
angielskie imię ? Michael nie bardzo według mnie pasuje do Włocha i ogólnie do tego
filmu, ale może to tylko moje zdanie. Co sądzicie ?
Nie można zapominać że Michael urodził się i wychował w Ameryce ,więc moim zdaniem pasuje.
Urodził i wychował , ale rodzice z Włoszech. Więc wg mnie powinni nazwać go po włosku, ale to nie ja jestem scenarzystą
Ktokolwiek by go nie wymyślił. Jest za angielskie na Włocha urodzonego w Ameryce ...
Mi też się to imię nie podoba, ale tak w tamtych czasach nazywali dzieci włoskich imigrantów... chcieli podkreślić że są włochami z pochodzenia a amerykańcami z wyboru... i właśnie o pokazanie tego chodziło autorowi książek,
pierwszy syn Vito nazywał się Santino ale skracano jego imię do amerykańsko brzmiącego Sonny, a drugi syn już całkiem "Majkel"
zresztą tu masz parę oryginalnych imion i nazwisk włoskich mafiozów działających w US&A:
Joe Bonanno, Al Capone, Paul Castellano, John Gotti, Charles "Szczęściarz" Luciano, Sam Giancana, John "Szykowny Don" Gotti, Vincent Mangano, Joe Profaci, Santo Trafficante Jr, Joe "Joe Cargo" Valachi...