Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

Może faktycznie brakuje tu klimatu, dominuje tu atmosfera sentymentalizmu i starzenia się, jednak film jest doskonałym podsumowaniem trylogii...

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Mnie podobał się nawet bardziej niż druga część, choć i ta była naprawde dobrym filmem ale to moja opinia. Nieczęsto się zdarza, żeby 3 kolejne części filmu odnosiły tak wielki sukces - majstersztyk.

ocenił(a) film na 7
malysafol

Ja się zgadzam w 100% z autorem tematu. Dokładnie to samo chciałem napisać.

Bruce_Lee

Też nie rozumiem. Nasłuchałem się wcześniej negatywnych opinii (że nudny, przegadany i że ze słabą obsadą) i zasiadałem do niego z pewnym niepokojem, tymczasem okazał się dla mnie zdecydowanie lepszy od dwójki.

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Mi też sie bardzo podobał. Inny klimat, bo i akcja dzieje się 20 lat pozniej, tak w filmie, jak i w rzeczywistości. Świetna rola PAchino,Shire i Garcia też niegorsi. Trylogie oceniam: czesc 1-9/10, czesc 2-10/10, czesc 3-8.5/10. Jednym słowem - jedne z moich najukochanszych filmów.

ocenił(a) film na 9
Bruce_Lee

Popieram. Ostatnia część jest strasznie niedoceniana, i w sumie nie wiem z jakiego niby powodu. Zgoda, Sofia zagrała tragicznie, ale nie wolno z tego powodu dyskredytować całego filmu! Moim zdaniem doskonałe zamknięcie sagi.

shimatta

Zgadzam się. Trzecia część jest nie doceniona. Ta część ma klimat, w tej części dochodzi do 'rachunku sumienia' Micheal'a. Film nie zasługuje na tak dalekie miejsce. Dla mnie ta część była nawet lepsza od drugiej, choć uwielbiam całą trylogię. Trzecia część jest godna zakończenia tak wspaniałej trylogii.

ocenił(a) film na 7
Nugathy

ja tam nie lubie jak sie mnie dyma w dupe. za tego niedorozwoja sofie 2 oczka w dol

ocenił(a) film na 10
Nugathy

Tutaj się zgodzę, według mnie wszystkie 3 części były wykonane i zagrane mistrzowsko. A 3 część jak powiedział przedmówca jest doskonałym zakończeniem i podsumowaniem pozostałych 2 części.

Namaste.

ocenił(a) film na 8
Bruce_Lee

Według mnie niestety stoczył się trochę pierwszej części dałem naturalnie 10/10 druga natomiast była nieco gorsza więc 9/10 i trzecia część tu chyba będzie podobnie o oczko niżej trochę mnie znudził ale 8/10 jest.

ocenił(a) film na 7
orzechuuuu

To prawda. Niestety trzecia cześć jest chyba najbardziej nużącą z całej trylogii. Nie podoba mi się także takie ukazanie Kościoła 0 do bólu skorumpowanego i przesiąkniętego nepotyzmem. Film jednak obejrzałam 2 razy

ocenił(a) film na 8
agarzi

a papież Jan Paweł I?? on był tym dobrym:D a poza tym to Kościół jest ukazany wiarygodnie, przecież to jest jedna z najbardziej zepsutych instytucji, bardzo obłudną również co świetnie ukazuje film

ocenił(a) film na 7
ktulu85

Nie zgadzam się z Tobą.

Triko80

Też nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że ta część jest najgorsza, a wyzywanie filmu od porażki jest dla mnie wielką przesadą. OJCIEC CHRZESTNY III wspaniale zakańcza całą trylogię. Film jest bardzo wartościowy, pokazuje życie Michaela Corleona, jego błędy, wspomnienia i przemyślenia. Dopiero w tej części widzimy uczucia głównego bohatera, a Al Pacino wcielił się w postać bezbłędnie. Film może nawet poruszyć widza.

ocenił(a) film na 7
laurie_fw

Nie tyle widzimy uczucia bohatera, co nie musimy się ich doszukiwac bo trzecia czesc wali z grubej rury i podaje na tacy wszystko to, co w poprzednich częściach wymagało myślenia. Ja osobiście samego filmu nie nazwałabym porażką, ale napewno daleko mu do dwóch pierwszych części.

ocenił(a) film na 6
Bruce_Lee

mnie nie zachwycił. Dwie pierwsze części to bez dwóch zdań arcydzieła. W części 3 brakło mi brutalności.. całość zbyt prosta, wszystko podane na tacy.. 7/10