Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

grecka tragedia

użytkownik usunięty

Często jednak ten film uważany jest za słabszy od dwóch poprzednich części. Nie zgadzam się.

Tutaj właśnie w pełni ukazuje się wewnętrzny dramat Michaela, który zawsze chciał oderwać się mafijnego "odium", chciał ocalić swą rodzinę od niebezpieczeństw z tym związanych. Nie udaje się. Scena na schodach opery porusza mnie za każdym razem do głębi. Wrzask Michaela ma w sobie wydźwięk na miarę greckiej tragedii antycznej. Pokłony przed Pacino za ukazanie dramatu człowieka, który nie tylko traci córę, ale też ostatecznie przegrywa z tym, z czym wygrać się i tak nie dało - on przeczuwał, że tak będzie...

A poza tym te smaczki watykańskie... Genialny film!

ocenił(a) film na 10

Za to ja zgadzam się z toba. Podpisuje sie pod tym obiema rekami!!!

użytkownik usunięty
Sido

dupa - tak na to odpowiem - ----film beznadziejny niczym filmy włoskie lat `90 o mafii

- brak klimatu
- kopolowa córka ---galopująca gupota na twarzy
- garcia --filmy klasy B
---gadanina w całym filmie nieznośna - -dialogi żenada i dłużyzna
nie oglądajcie tego filmu ponieważ się pozygacie --

użytkownik usunięty

pacino jak z "zapach kobiety" - tak samo gra ----zreszta od tego filmu zawsze tak samo gra - cieniak jakich mało choć charakterystyczny ----w tym filmie jest non stop gadanina i nie ma zadnej sceny ktora jest warta zapamietania ----0 i DNO -

ocenił(a) film na 8

Wiecie co wam powiem? Jesteście beznadziejni. To jest portal dla ludzi, którzy znają się na filmie, a nie dla idiotów, którzy same głupoty piszą. Film jest świetny i ma klimat, tylko wy "małointeligentne" istoty nie umiecie go dotrzeć!

MegaTM

Dla mnie 1 czesc super druga zaczyna nudzic a na trzeciej omalo nieusnolem i od polowy patrzylem kiedy sie to juz skonczy. Faktem jest jednak ze w calosci wyglada to zupelnie inaczej bo hyba nikt nie oglada 3-ki nie ogladajac poprzednich czesci. Dla mnie calosc zasluguje na 9\10