Ojciec chrzestny III

The Godfather: Part III
1990
7,9 186 tys. ocen
7,9 10 1 186255
6,9 44 krytyków
Ojciec chrzestny III
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny III

mała recenzja

ocenił(a) film na 8

Trylogia 'Ojca Chrzestnego' jest niesamowita. Nie zgadzam się z opiniami o tym, że
trzecia
część była najsłabsza. W całym cyklu była ona po prostu niezbędna. Wszystko się
dopełniło.
W pierwszej Vito Corleone, choć był bezwzględny w interesach to uosabiał tradycje,
wartości
rodzinne i ogromne przywiązanie do niej. W drugiej, jego syn Michael również był
bezwzględny, starał się pójść śladem ojca, ale zatracił siebie- to pokazuje rozpad jego
małżeństwa i odsunięcie swego syna, Tony'ego. Natomiast w trzeciej- choć niektórzy
mogą
uważać Michaela za zdziadziałego, to przeżywa on prawdziwą przemianę. Na początku
starał
się odkupić swe winy pieniędzmi i potężną rolą w Kościele, potem jednak faktycznie
odnalazł siebie w modlitwie. To piękny wątek. Nie można zapominać, że to film o
miłość-
motyw Mary i Vincenta. Nie wiem, na czym polega fenomen Sofii Copolli , ktora zagrała
po
prostu fatalnie, urodą też nie grzeszyła, ale nie mogłam od niej wzroku oderwać!
Trzy przepiękne filmy, do których na pewno będę wracać. Myślę, że to takie pozycje,
które nie
tyle mnie wzruszyły, co spowodowały we mnie jakąś zmianę.
Mówi się, że każdy mężczyzna powinien obejrzeć choć raz w życiu Ojca Chrzestnego.
No cóż-
gdybym była facetem- to wczoraj stałabym się prawdziwym mężczyzną.

ocenił(a) film na 9
agales2

Witaj Agales muszę przyznać fajne streszczenie takie krótkie ale treściowe. Dla mnie jednak pozostaje 2 cześć najlepsza.
Ale cała trylogia to prawdziwe Arcydzieło

ocenił(a) film na 8
Rysa_film1

dzięki!

ocenił(a) film na 8
agales2

a, i na marginesie- w ogólnym rozrachunku 2 część dla mnie też jest najlepsza.

ocenił(a) film na 9
agales2

poważnie kurcze to miło a co Ci sie najbardziej podobało dla mnie super jest rozprawa sądowa i ogólnie zachowanie postawa i i władza michaela

ocenił(a) film na 9
agales2

witaj mam jakiś problem nie mogę wysyłać wiadomości. Dziś wstawiłem fotke i po tym nie mogę wysyłać wiadomości nie bardzo rozumiem wiesz może jak to rozwiązać

ocenił(a) film na 10
agales2

Witaj Agales!
Uwielbiam trylogię Ojciec Chrzestny. Dla mnie to właśnie 3 część jest ulubiona. Nie zgodzę się z twoją opinią, że chciał odkupić winy. Był na to zbyt mądry. Przypomnij sobie scenę z czekiem - nie dla biednych, a dla potrzebujących. Kościół jest zawsze bardzo potrzebujący. Don Corleone pragnął zdjąć z nazwiska nimb mafijnej niesławy, wejść w legalne czyste interesy. Temu to służyło. Gdyby ktoś robił ranking najbardziej przejmujących scen. To rozpacz ojca nad ciałem córki, niemożność wydobycia głosu... zajęłaby jak dla mnie pierwsze miejsce. Mistrzostwo aktorskiej gdy. Nawet ciotka Connie wzniosła się na szczyty . Pozdrawiam.