Oglądałem film i nie wiem w czym was on podnieca - że chodzą z pukawakami i strzelają do siebie jak do kaczek . Rozumiem , że przeciętnego polaka jaka to , że w filmie jest duzo krwi setki ton prochu wystrzeliwanego z luf pistoletów - Fakt iz film jest na 1 miejscu -To świadczy jak głupim jesteśmy narodem ....
jednych podnieca Ojciec Chrzestny innych Hooligans (nie bierz tego do siebie), widocznie jestes kolejnym prowodyrem bo w filmie bylo malo krwi jak na takie gatunki filmowe wiec wnioskuje ze nawet nie widziales filmu, lub jakies pierwsze 20-30 min...
Chyba ty nie widziałes filmu bo on nie tra 30 minut tylko prawie 4 godziny !!! i nie mysl że jesteś pępkiem swiata
nie mysle ze jestem pepkiem swiata, bo to nie w tym regionie globalnej wioski lezy... Ojciec Chrzestny przyjacielu trwa 3h, ogladalem go 2 razy, no i nie wiem co ci pisac bo na mnie naskoczyles bez niczego konkretnego...
przepraszam - zglaszam samokrytyke - w ciagu pierwszych 20-30 min filmu nie ma brutalnych scen, wiec ow uzytkownik musial wlaczyc gdzies w polowie ;). pozdrawiam.
Dla mnie najgorsze jest to, że tak marny prowokator użył w tytule tematu nazwę świetnego utworu Lady Pank. Sądze, że jesteś prowokatorem, ponieważ nie potrafiłeś podać żadnego konkretnego argumentu, który stawiałby w złym świetle ten film. Takich jak Ty to już full było na tym forum, także pod tym względem się nie wybijesz, także weź się na wstrzymanie, a społeczność FilmWebowska powoli olewa tak urocze i "nie potrzebne" tematy.
Twoje wywody sięgaja szczytu żenady i dobrze wiesz że jakikolwiek argument użyje ty będziesz sapał przy tym filmie
To byka mozna doić? xD Odkryles na to jakis sposob? Jestem pod wrazeniem :)
Nie ma to jak rozmowa z niedorozwinietym jelopem, trolem i prowokatorem... powiedz lepiej swoim rodzicom zeby ci odłaczyli neta w roku szkolnym bo inaczej ledwo co gimnazjum skonczysz....
Zgadzam się z przedmówcami(Doctorem i Brylantem).
Spapać jakiegokolwiek argumentu nie użyjesz? A jakich ty argumentów na razie użyłeś? Idź oglądać filmy przeznaczone dla ciebie(nie mogę pojąć jakim cudem dałeś OC I i OC II po jedynce, za to trójce 10), wpatruj się w twoją żałosną drużynkę stworzoną tylko dzięki brudnej kasie Abramowicza, oraz w swojego ulubionego Menegera, który tylko paple mordą kiedy tylko pójdzie nie po jego myśli, a Ligi Mistrzów od trzech lat wygrać nie może :](ale się od tematu odsunąłem)
Po za tym nie używaj tytułów piosenek Lady Pank do tak żałosnych tematów! Nie profanuj tego.
Troll jest z niego słaby. Nie znasz sie na tym chłopcze... Je śli chodzi o OC to oglądałem 3 razy. Po pierwszych 45 min chciałem wyłączyć i iść spać ale gdy poległ Solozzo i McCluskey to mnie przekonało. To najlepszy film. A ty frajerze jeśli twierdzisz ze polacy to głupi naród wybierając OC na I miejsce to odwiedź zagraniczne strony i pokaż mi taką gdzie OC nie jest w pierwszej trójce.
Nauczysz mnie doić byki?
Macie się o co kłócić ;P
...
Każdy jest inny ....
I jakikolwiek by był to film ....JAKIKOLWIEK to i jak będą zdania podzielone :) Będą za i przeciw ...
Pozdrawiam ;)
prawda - kazdy jest inny ale popatrz - szanuje ze kolesiowi sie nie podoba Godfather - nie zmusze go do tego, POWINIEN podac choc jeden powod, ja sie pytam a on na mnie naskakuje ze nie jestem pepkiem swiata no to przepraszam bardzo...
Powiem wa coś : zarówNO WY JAK I WASZE ARGUMENTY 9 chociaż nie podajecie żadnych ) są ŻENUJĄCE - TAK JAK WY !!!!
Jesteście dziećmi neostrady - rodzice powinni odłączyć wam internet bo przez takich jak wy to forum i ta strona staje sie do bani.
Dorze , że juz jutro idziecie do gimnazjum i nie będziecie mieli czasu na pisanie ziełopowanych postów w waszym stylu patafiańskim .
ale wam pojechałem - teraz wiecie że żaden gówniarz nie bedzie mnie ustawiał
Powiem wa coś : zarówNO WY JAK I WASZE ARGUMENTY 9 chociaż nie podajecie żadnych ) są ŻENUJĄCE - TAK JAK WY !!!!
Jesteście dziećmi neostrady - rodzice powinni odłączyć wam internet bo przez takich jak wy to forum i ta strona staje sie do bani.
Dorze , że juz jutro idziecie do gimnazjum i nie będziecie mieli czasu na pisanie ziełopowanych postów w waszym stylu patafiańskim .
ale wam pojechałem - teraz wiecie że żaden gówniarz nie bedzie mnie ustawiał
"ale wam pojechałem - teraz wiecie że żaden gówniarz nie bedzie mnie ustawiał"
A ja mam głęboko o szeroko w dupie to jak na nas pojechałeś. To świadczy tylko o tobie, że jak ktoś prosi o argumentu to jest wg ciebie Dzieckiem NEO. I mimo to że "na nas pojechałes" dalej mamy zamiar ciebie jak to ty powiedziałeś "ustawiać"
JEZUUUUUUUUUUUUUUUUU DALCZEGO LUDZIE NIE UMIEJĄ SIĘ WYBIĆ INTELIGENCJĄ ALE CZYSTĄ GŁUPOTĄ?
dlatego ze ten ktos jak juz powiedzial mamy glupi (no moze nie wszyscy) narod a on jest tego przykladem - wyzywa od dzieci neo jak prosimy o argumenty bo dla niego jest to za trudne (a moze nie wie co to jest argument? ;))
Nie nazywaj od razu go trolem- przecież każdy może mieć własne zdanie na temat filmu i oceniac go jak chce.
Ja popieram lukasz.mil icz w prawdzie film na początku mi sie spodobał ale po obejrzeniu około godziny stał się strasznie nudny ja mu dałem 4/10 !!!!!
Trzeba wkroczyć..
Sprawa wygląda tak:
Łukaszek zrobił wam kuku.. no daliście się nabrać poprostu..
Przecież to jest kolejna prowokacja.. a wy dyskutując z nim zniżacie się do jego poziomu.. On gra durnia, a wy odpisując na jego durnowate posty - stajecie się durniami. Przynajmniej w jego oczach. On się z was śmieje. Chłopak pisze coraz to głupsze posty, a wy w coraz głupszy sposób się tłumaczycie. Koniec. To on się powinien tłumaczyć, nie wy..
Wiesz Uzi, moze i masz racje jak na razie to probuje dyskutowac tylko z takimi uzytkownikami ktorzy maja cos do powiedzenia, lukaszek wg mnie nie jest prowokacja tylko malo rozwinietym uzytkownikiem Filmwebu. A co do tlumaczenia to nie bede sie tlumaczyc bo nie mam z czego ;). Pozdrawiam.
No właśnie o to chodzi, żeby się nie tłumaczyć..
"Jesteście dziećmi neostrady - rodzice powinni odłączyć wam internet bo przez takich jak wy to forum i ta strona staje sie do bani.
ale wam pojechałem - teraz wiecie że żaden gówniarz nie bedzie mnie ustawiał"
^Uważasz, że on to pisał poważnie.. tzn bez odrobiny drwiny..? On kpi sobie z was.. Przecież doskonale wie, że to właśnie on i jego posty, kreują go na dziecko NEO.. Obrócił kota ogonem.. Zwykły prowokator.
Wasze argumenty są wyssane z palca - podajcie chociaż jeden argument. I na dodatek teraz odwracacie się od swoich pierwotnych poglądów i przyznajecie mi rację . Chce mi sie z was śmiać - żenujące dzieci NEO nie znające się na sztuce filmowej
Koleś drwi sobie z was wszystkich, bałwany. A wy, pokazując swój poziom udowadniacie, że nimi jesteście. Jeżeli Ojciec Chrzestny jest godzien tylko takiej durnoty jako fanów, to wystawianie ocen powinno być zablokowane :/
Język jaki używacie tym bardziej świadczy że jesteście bezmyślną generacją dwunastolatków których największą rozrywką jest atakowanie porządnego użytkownika filmwebu oraz granie na żółtych dyskietkach z pegazusa . Nie powinniscie w ogóle oceniać tego filmu bo on jest od 15 lat a wy macie niecałe 13 więc uspokujcie sie i zachowujcie jak ja czyli odpowiednio do sytuacji
Proszę Cię - już nie spiduj tyle.. Przepraszasz za Marlona, a Pacino wyzywasz.. Teraz zachciało Ci się pokrzyczeć na innych użytkowników.. Co za dziwna osobowość!
No, przerobiłem trochę mój wcześniejszy post, także teraz powinno być dobrze..
kiepskie te mundurki u nas wyszly jak o to ci chodzi, nie wiem po co ta prowokacja, sam chodze do gimnazjum a nie uwazam ze wiek ma jakas tutaj duza role, gdyz osoba 15 letnia czasem ma wiecej do powiedzenia (i konkretniej) na jakis temat niz jacys 20+ latkowie... pozdro
Powiedzcie dlaczego tak bronicie tego filmu jak to tylko wielka kupa gówna i nic więcej. Nie oglądaliście tego filmu w całości bo nie dotrwaliście do końca a tera udajecie obrońców jasnej góry .
Żal mi was gówniarze.
Czemu jest arcydziełem?
- przede wszystkim przesłanie. Już samo motto książki "Za każdą wielką fortuną kryje się zbrodnia..." dużo mówi. Jest to opowieść w której Michael
przez to że chciał zapewnić godne życie swojej rodzinie i jej bezpieczeństwo, ją traci i łamie obietnice dane Ojcu oraz Kay. Michael przez to że chce dorównać ojcu staje się jego przeciwieństwem. Vito doprowadził to tego że go wszyscy kochali, Michaela się bali. Poprzez coraz kolejne czyny Mike zamiast odcinać się od mafii, brnie w odwrotnym kierunku. Kiedy jest za późno chce się odciąć, jednak świat gangsterów upomina się o wpływy w Imobiliare. Mimo wszystkich chęci, jego czyny odnoszą odwrotny skutek. Stracił rodzinę(pytanie Mike'a do matki czy można stracić rodzinę), żonę, szacunek syna, oraz Freda, przez to że interesy okazały się ważniejsze niż rodzina. Pieniądze doprowadzały do coraz większych spustoszeń w życiu Michaela. Zaczęły go dręczyć wyrzuty sumienia. Podczas sceny na schodach, gdyby zabójca trafił w cel, przynajmniej Mary byłaby bezpieczna, a Vincenzo bez wahania wyrównałby rachunki. Michael zginąłby natomiast z poczuciem, że odkupuje śmierć Fredo, że jego życie jest ceną za ten grzech, że więcej nikt już nie będzie przez to cierpiał. Jednak ginie Mary doprowadzając do absolutnego bólu Michaela. Na ukojenie przyszło mu czekać jeszcze długie lata...
- aktorstwo - o tym zostało wszystko powiedziane - genialni Brando, Duvall, Diane Keaton, Al Pacino(głównie części II i III), oraz wielu innych.
- genialna muzyka Nino Roty i Carmine Coppoli.
Wiele osób zasypiało? Ja oglądałem trylogię trzy razy, w tym raz jednym tchem i nawet raz nie przyszło mi do głowy się na nim nudzić.
Dostałeś argumenty. Dalej jesteśmy żałośni?
Podałes argumenty zgoda ale jeśli trafia do was przesłanie typu "Za każdą wielką fortuną kryje się zbrodnia..." no to powodzenia i oglądajcie sobie trylogię nawet 3 razy dziennie choć to fizycznie niemożliwe . Co do gry aktorskiej to wcale sie nie zgadzam że jest kapitalna. Cały "pic" polega na tym , że to właśnie wąska grupa ludzi wykreowała tą trylogie jako film wszechczasów i automatycznie przeciętny widz który najpierw wejdzie na filmweba i zobaczy że ojciec chrzestny jest na 1 miejscu - po obejrzeniu filmu uzna go za arcydzieło bo w jego podświadomości kojarzą sie fakty iż w internecie widział parę tysięcy ludzi zachwycających się tym "tworem". Ojca chrzestnego kładę na równej szali z kryminalnymi z tvnu którymi też zachwycają sie miliony polaków ( myslę że właśnie kryminali i w 11 ma więcej fanów w Polsce niż Ojciesc chrzestny , nie sugerując sie notami internautów.) Jedno i drugie jest shitem - a każde gówno można dobrze sprzedać jeśli sie je odpowiednio "zapakuje " w ładną owijkę (mandaryna , doda ). Tak więc powtarzam Ojciec Chrzestny jest wielkim GÓWNEM lecz skrzętnie opakowanym (mandaryna - silikony)Ojciec Chrzestny - dobra muzyka i znani aktorzy . Łatwo zauważyć że jedno i drugie świetnie sie sprzedało.
I wy to ładnie opakowane gówno właśnie kupiliście i będziecie bronić swych przekonań bo Ojciec .... jest na 1 miejscu .
I właśnie dlatego uważam , że to co robicie jest żenujące ...
a ty wszystko znosisz do jednego - jak tu czyjes slowa obrocic tak zeby bylo smiesznie i okazalo sie ze Godfather to gniot. Niestety tak nie jest, a ten caly "pic" jak to ladnie okresliles jest dla takich jak ty - osob ktore odwrocily by kota ogonem, jak najbardziej isc w zaparte zeby byc innym niz wszyscy... popatrz jakie ty gnioty ogladasz (10/10) - Wieczny student, hooligans, kasamowa (i inne gnioty ktorych nie pamietam) - nie orientujesz sie ze to wlasnie ty kupiles te ladnie zapakowane gowienka? jestesmy zenujacy? bronimy swoich przekonan do Godfathera bo jest zupelnie odwrotnie niz to sobie ubzdurales, lecz jakos nikt z nas nie potrafil ci to wkuc do glowy... ten pic daje nam przynajmniej dobry scenariusz, muzyke, gre aktorska etc. a twoje sa tylko zrobione dla mas - dla osob nie potrafiacych docenic czyjegos dziela, sa robione pod kase zeby lansowac gwiazdki showbiznesu... swoja droga dales 1/10 Godfatherowi I i II a dlaczego dales 10/10 Godfatherowi III? zaraz sie zacznie "nie mysl ze jestes pepkiem swiata", "zal mi was gowniarze", ale jak na razie to ty jestes zalosny w swoich wywodach, bo jak ktos (dziekuje Santino), probuje podac jakies argumenty to ty go wyzywasz a sam nic konkretnego nie oferujesz... podsumowujac daj choc 1 przyklad ze Godfather zasluguje na 1/10, a jak nie to spadaj z tego forum bo kazdy juz ma cie dosyc a ten post jest tylko po to abys wiedzial co ja o tobie sadze choc nie uzywam tu przezwisk jak oczywiscie osoby twego pokroju ktore potrzebuja przynaleznosci do jakiejs grupy (czyt. fanboy)... nie wiem w ogole czy taki dlugi post cie nie przerazi i czy zdolasz to wszystko poskladac do kupy... amen.
Nie wiem o co ci chodzi - wysuwasz wobec mnie bezsensowne zarzuty . Nigdy nie dałem 10 dla wiecznego studenta ani dla Ojca chrzestnego 3 . Rozumiem , że pierwsze dni w szkole i nie uczą was jeszcze alfabetu.
Poza tym filmy o których mówisz też są gównem ale takim które nie uważaja się za hity. Każdy film to gówno tylko niektóre filmy próbuja udawać sztabke złota wiedząc że są gównem .
Googfather - gówno kreujące się na hit
Holigans- gówno w pełni świadome swej beznadziejności
Zrozum to że jesteś jeszcze zbyt młody żeby to zrozumieć ale jak skończysz gimnazjum to na pewno przyznasz mi rację chłopczyku.
poziom polskiej szkoly jest faktycznie niski ale dla twojej wiedzy - umiem juz alfabet CHLOPCZYKU... wracajac do sedna - jestes tak zapatrzony w to co tu piszemy ze nawet nie wiesz jakiemu filmowi dales 10 a jakiemu 1... aha co do alfabetu to nie GoOGfather tylko GoDfather bo to roznica chyba ze slyszales o googfatherze ale to inna bajka - gowno gowno tylko takie slowa znasz? dalej nic konkretnego nie powiedziales, Godfather nie moze sie kreowac na hit bo to film majacy ponad 30 lat, ktory wykreowal sie wtedy jak ty na ptaszka mowiles "papa!"... wiek nie ma tu do rzeczy, nie wiem ile masz lat ale wiem jedno - masz zdecydowanie mniej do powiedzenia niz ja i inni tutaj ktorzy potrafia cos sensownego powiedziec (zobacz na temat fornala - przynajmniej potrafil dac cos od siebie i powiedziec czemu mu sie Godfather nie podoba) - aha jeszcze jedno najwazniejsze - nie wiem czy to pojales w swojej glowce ale top100 jest po to aby uzytkownicy mogli zaoferowac swoje zainteresowanie do filmu i go polecic - kazdy ma swoje ulubione filmy, lecz ty top100 uwazasz za cos czym w ogole nie jest (nie potrafie nawet tego nazwac co tam sobie ubzdurales)... aha czekam na argumenty chlopczyku...
Rozśmieszasz mnie tymi swoimi wywodami , pewnie jak to piszesz to ślina cieknie ci z buźki.Oto co napisałeś :
"masz zdecydowanie mniej do powiedzenia niz ja" - twój stosunek do tej strony , uważasz sie tutaj za pana i władce , myślisz że możesz wszystkimi pomiatać a tek wcale nie jest . Powiedz mi dlaczego - skoro dałeś 10 dla gooGfathera to po co codzienni wchodzisz na jego strone i bronisz tego filmu jak swojej matki.
"ty top100 uwazasz za cos czym w ogole nie jest" - ty w tych swoich postach opisujesz swoja sytuację w domu czy o co ty walczysz .
Takim jak ty powinni zabronić używać tego forum.
tak slina mi cieknie zadowolony? uwazam sie tutaj za pana wiec zamknij morde i sluchaj - jest cos takiego jak obserwacja tematow (to pewnie dla ciebie cos nowego) - i wlasnie zglaszam ten temat do usuniecia bo wszystkich wyzywasz w tych swoich glupich wywodach, nie potrafisz powiedziec nic konkretnego procz masy wyzwisk ktorych kazdy ma dosc i nie potrafisz podac zadnego argumentu i to takim jak ty powinno sie zabronic uzywania tego forum. pozdrawiam wszystkich ktorzy cierpliwie znosili glupote tego uzytkownika
mogę się założyć , że nikt nie usunie tego tematu ponieważ nie łamie tutaj regulaminu a tylko wyrażam swoje poglądy - a to że ty tego nie możesz zaakceptować ( tego że doznałeś porażki w konfrontacji ze mną )to już twoja sprawa.
Zachowujesz się jak dziecko , nie masz argumentów więc straszysz mnie , że post będzie usunięty . Dziecko w sklepie tupie i krzyczy bo mama nie chce kupić lizaka - tak własnie teraz sie zachowujesz.
Ja będę dalej skrezetnie bronił swoich przekonań bo wiem , że mam racje i potwierdzam swoje wywody dowodami w przeciwieństwie do was.
Skąd się biorą tacy ludzie jak wy ??? Zaśmiecacie tylko filmweba i plugawicie tę stronę .
Tfuuuu ....
Łukaszu, mówisz jak mój 8 letni rozpuszczony kuzyn. Nie podałeś żadnego sensownego argumentu. Trochę pokręciłeś żeby nie było od razu widać że nie masz pojęcia o czym piszesz i uważasz się za Bóg wie kogo. Ale to wolny kraj i możesz pisać co chcesz (niestety). A to czy temat będzie usunięty czy nie to nie moja sprawa. Chociaż trochę żal, bo czasami na tę stronę zaglądają dzieci (jak mój wyżej wspomniany brat cioteczny) którym rodzice mogli nie pozwolić oglądać filmu w telewizji, patrzą na te bezsensowne wypowiedzi i potem mamy kraj jaki mamy.
Prosisz o argumenty za tym, że OC jest dobrym filmem. Nie jestem pewna czy go oglądałeś, bo jeżeli nie (co jest bardzo prawdopodobne ze względu na treść twoich wypowiedzi) trudno będzie ci ocenić świetną grę aktorską. Mnie osobiście szczególnie urzekł Vito Corleone (Marlon Brando) swoją niesamowitą charyzmą która emanuje z ekranu. I nie rozumiem, dlaczego uważasz, że skoro film podoba się wielu osobom (a także różnym aktorom, polskim i zagranicznym) to jest zły.
No ale przecież ja jestem zwolenniczką tego filmu, a przedszkole skończyłam ładnych parę lat temu więc moje zdanie się nie liczy.
Żałosne.
jedyne sensowne sformułowanie z twojej powyższej wypowiedzi to ostatni zdanie nie licząc słowa "Żałosne".
Odwracasz kota ogonem i powołujesz się na nic nie znaczace autorytety twojego ciotecznego wujka - nie rozumiem twoich intencji , ale myslę , że to chyba była nieudana próba przekazania mi jakiejś treści , Jeśli więc o to ci chodziło to niestety nie wyszło , może po egzaminach gimnazjalnych będzie lepiej
Cóż, przestudiowałam moją wypowiedź i niestety nie znalazłam tam ani słowa o moim "ciotecznym wujku". I bardzo żałuję, że moja próba przekazania Ci pewnej treści zawiodła. Tak, ja również myślę że po twoich egzaminach gimnazjalnych powinno być lepiej.
Doszłam do wniosku że na razie szkoda czasu na próby wbicia Ci do głowy pewnych treści.
Pozdrawiam i życzę zdania egzaminów.
Mimo wszystko cieszę się jednak , że udało mi się wybić wam z głowy to że Ojciec Chrzestny nie jest taki fajny jak wydaje się ogółowi. Zapewne podświadomie zgadzacie się z moimi argumentami ale nie macie odwagi publicznie się przyznać do błędu - jeszcze podziękujecie mi za to że was uświadomiłem...