Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 575 tys. ocen
8,6 10 1 574575
9,1 75 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Oglądając listę top sto myślę nieraz, że to strona dla fanów starych klasycznych filmów. Chyba straciliście obiektywizm, w moich oczach filmy te nie mają szans z współczesnymi. Pisząc współczesnymi mam na myśli te od 1980. Wyobraźmy sobie, że teraz wychodzi ojciec chrzestny, nigdy nie był by takim hitem i dobrze o tym wiecie a o dwójce to już nie mówię. Rozumie, że za swoich czasów film ten był bardzo dobry, ale poprzeczka się podniosła i porównując go i inne stare filmy z nowymi musimy sobie wyznać, że są słabe. Chodzicie do kina, aby podziwiać grę aktorską i dobre dopracowanie filmu czy co? A fabuła się nie liczy i uczucia, które masz podczas filmu? Oglądając Ojca Chrzestnego 1 i 2 myślałem, że nie wytrzymam z nudów tak samo mogłem iść do ogrodu i oglądać jak trawka rośnie. Poza tym nie rozumie, dlaczego każdy uważa grę Al. Pacino w tym filmie za taką wspaniałą. Każdy przeciętny aktor by ją tak samo zagrał. Nie widzę w tej postaci pola do popisu. Po prostu pasował do tej roli. W Skarface to rozumie, zagrał tę postać wspaniale. A mimo to nie dostał Oskara, ponieważ film nie odniósł takiego sukcesu. Nie byłem obiektywny przy ocenie tego filmu, ale wy też nie byliście.

ocenił(a) film na 10
Travis

dokładnie ja też ani nie zawyżam, ani nie zaniżam... to dziecinada

ocenił(a) film na 9
member

1 Post napisany jakby pisał to normalny człowiek...I po części rozumiem odczucia i sie zgadzam troszke...Ale następne posty to już jakby pisał herbul, konrii albo jakis inny człowiekopodobny... W każdym razie 1 z wymienionych przeze mnie opuscił filmweb i sie już bardziej nie ośmieszał... Drugi ciągle jest i robi z siebie nadal błazna... Mam nadzieje że wybierzesz 1 droge...

ocenił(a) film na 1
barnaba

Do kogo ta wypowiedz była kierowana?

member

No, raczej nie do siebie........................

ocenił(a) film na 9
member

A nie wiem do kogo tak se napisałem poprostu... Ten do kogo jest kierowana powinien sie domyślić...

ocenił(a) film na 9
barnaba

Może to przerastać jego zdolności intelektualne.

ocenił(a) film na 1
Travis

Dobra, dobra, ty już sie nie podlizuj.

ocenił(a) film na 7
member

Przedarłem się przez te 2 i troszkę stron tekstu i muszę przyznać, że dawno takie zażartej dyskusji nie widziałem. Wyzywanie się od "pedałów" i "cfelów" (ta pisownia rozwaliła mnie na łopatki i uniemożliwiła pisanie przez jakąś minutę), takie teksty kierujcie na Forum Gościa Niedzielnego (pozdrawiam pewnego użytkownika), przecież to jest na poziomie Onetu. Dajcie sobie spokój z takimi gadkami i nie pozwólcie, aby redakcja Filmwebu została zmuszona do wprowadzenia banów na IP i starajcie się ten portal nie stał się drugim, już wspomnianym, Onetem.

ocenił(a) film na 7
cornholio_2

Zapomniałem napisać coś odnośnie tematu, mój błąd.
"Chodzicie do kina, aby podziwiać grę aktorską i dobre dopracowanie filmu czy co?" - nie wiem jak Drogi member, ale według mnie gra aktorska i dopracowanie filmu jest jakby nie patrzeć jego bardzo istotnym elementem.
I jeszcze co do tego że "Ojciec chrzestny" nie odniósłby takiego sukcesu muszę się zgodzić, ponieważ teraz jest znacznie więcej osób które oczekują od filmu czegoś co jest np. w "Pile" - mnóstwo krwi, obrzydliwości, głupawa fabuła pozorująca na przeznaczoną tylko dla osób inteligentnych i szeroki strumień morałów które w rzeczywistości można znaleźć w każdym artykule np. "Gazety Wyborczej" o mordercach i ćpunach, ale cóż młodzieży nie chce się dziś czytać. Ale i tak myślę że "Ojciec..." byłby w pierwszej "dwudziestce".
Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 9
cornholio_2

Chodzi o to że do kina chodzą głównie młodsi... 25 letnia osoba w kinie pojawia sie już bardzo rzadko...Starsi praktycznie wogle nie pojawiają sie... A to głównie takie osoby doceniają Ojca Chrzestnego... Gra aktorska,dopracowanie filmu i ogólnie klimat filmu jest na bardzo wysokim poziomie...Ale nie wiem czy by to teraz starczyło by uznać ten film za takie arcydzieło...

barnaba

"Ja" i spolka powinni leczyc sie w psychiatryku...

ogladacz123

Dlaczegóż to? I kto jest tą spółką?
~~~~