"Film opowiada historię mężczyzny, który udaje upośledzonego umysłowo, aby wziąć udział w olimpiadzie specjalnej.", więcej się spodziewałem. Po tym opisie myślałem, że to będzie super komedia. Jednak się pomyliłem, mogli się DUŻO bardziej postarać. Owszem film jest śmieszny momentami, ALE... Taki temat na komedię i tak zmaścić. 5/10?!?
Ja dopiero ogladac bede ten film, ale wiesz... czy widziales Johnyego Knoxvillea w ambitniejszym filmie niz tego typu wariactwa?? :) Aha zapomnialem - Jackass, albo wildboyz
Lecz i można podejść do tego inaczej. Jeśli pozwolono by sobie w tym filmie na znacznie większą dawkę humoru, to czy zostałby odebrany tak samo? Tak samo, mam na myśli czy tak pozytywnie. Większość ludzi cieszy się, że ten film nie wyśmiewa ludzi chorych, tylko pokazuje ich w pozytywnym świetle, a to dzięki subtelnym humorze. Gdyby przesadzono tutaj z tym, mogłoby nie być tak różowo. Ja jestem zdecydowanie za wersją jaka powstała.
ja uważam że ten film jest genialny, nie ma co kombinować, ulepszać, bo jest dobrze,
teksty są rozbrajające, nie ma tu motywu wyśmiewania niepełnosprawnych, niektóre sceny wręcz pokazują, że to z tymi pozornie zdrowymi jest coś nie tak
Dla mnie jest super