PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8335}

Omen

The Omen
1976
7,4 108 tys. ocen
7,4 10 1 107537
7,3 46 krytyków
Omen
powrót do forum filmu Omen

Pierwszy raz go obejrzę i myślę,że nie będę załował!

ocenił(a) film na 9
skoki_narciarskie

no baaa, na pewno nie będziesz żałował :)

skoki_narciarskie

film jest zaaa.. bardzo fajny :) , swietny klimat , polecam

ocenił(a) film na 9
skoki_narciarskie

Jeśli odpowiednio podejdziesz do filmu (odpowiedni klimat i nie nastawisz się na niewiadomo jaki hit [choć warto wspomnieć, że film hitem jest]) to będzie zaje.... Wporządku. Bardzo ciekawy film, z ciekawym klimatem. Dreszczowiec pierwsza klasa !

ocenił(a) film na 10
michaki999

Obejrzałem i nie żałuję! Klimat,napięcie do samego końca, jeszcze ta muza...teraz czekam na Omen II za tydzień w piątek.

ocenił(a) film na 10
piiotrekk

Też niezły, lecz niestety dużo słabszy od I :)

ocenił(a) film na 10
skoki_narciarskie

jak sie skonczyl film? bo zasnelam akurat na tym jak temu fotografowi ucielo glowe przez te auto.... zasnelam :( odpowiedzcie mi :((( pliska

ocenił(a) film na 10
wioletkap91

Thorn pojechał do domu, żeby zabić Damiena. wyciął Damienowi włosy na głowie (oczywiście nie wszytskie;) i zobaczyłże ma tam znamię '666'. Chciał go zabić i wtedy rzuciłą się na niego opiekunka. Po krótkiej wymianie ciosów wylądowali w kuchni gdzie Thorn utłukł ją ostrym narzędziem (nie pamiętam jakim). Wziął dzieciaka do samochodu i jechał do Kościołą gdzie miał go zabić, ale że szybko jechał to zainteresowała się nim policja i gdy miał wbić w Damiena pierwszy sztylet został zastrzelony. Takim sposobem Damiena adopotował prezydent i finito:) Pozdrawiam
~Pablo

wioletkap91

Ludziska, jak to możliwie, że wcześniej nie widzieliście tego filmu?

A skończyło się w skrócie tak, że Thorn próbował zabić Damiena, a wtedy wkroczyła policja i go(Roberta) zastrzelili. Później był pogrzeb i na tym pogrzebie widzimy Damiena z jego nową rodziną - bratem Thorna i jego żoną.

ocenił(a) film na 9
skoki_narciarskie

A już 8 września na polsacie o godzinie 23:50 Omen II, dla tych co nbie widzieli jeszcze tego arcydzieła :)

jak dla mnie II najlepszaa część

Maargo

Ja jednak zdecydowanie wolę jedynkę. Ale dwójkę tez zawsze oglądam. Za to trójkę widziałam raz i chyba mi wystarczy.

ocenił(a) film na 10
Veda12

Drugą część oglądałam i sadze, ze jest dobry ale najlepsza była cz. 1 i ta guwernantka domu Thornów.... miałą straszny wzrok, moim zdaniem najlepiej zagrała, ksiądz też mi sie podobał, a sam Gregory Peck nie zagrał najlepiej....
w trzeciej cz. natomiast świetnie zagrał Sam Neil :) myśle, ze idealnie pasował do roli Damiena:)) Podobno jest jeszcze czwarta część ale tej chyba nie oglądałam...

ocenił(a) film na 9
casablancasia

jest czwarta, i w ogóle jej nie polecam, jest nudna duzo wątkow zapożyczonych z pozostałych części i ogólnie niepotrzebny.

A i chciałam zapytać czy ten film: http://www.filmweb.pl/Film?id=177883 [www.filmweb.pl/Film?id=...] jest jakoś związany z pozostałymi "Omenami"? jest z 1995 roku... nie słyszłam o nim a wy?

casablancasia

Gregory Peck moim zdaniem zagrał naprawdę dobrze, za to właśnie Sam Neill nie był najlepszy w trójce(a w innych filmach go bardzo lubię). Miał lepsze momenty, ale ogólnie jednak zagrał słabo.

Veda12

Czwartą część warto obejrzeć chociaż to już jest praktycznie 'odgrzewany kotlet' no ale cóż...;]