PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229911}

Ona to on

She's the Man
2006
6,4 110 tys. ocen
6,4 10 1 109778
5,3 7 krytyków
Ona to on
powrót do forum filmu Ona to on

Hej! Mam pytanie! Znacie jakiejś filmy typowo amerykańskie? Juz piszę o co chodzi.
Akcja rozgrywa sie w High School, bohaterowie maja rożne perypetie, często ( nawet bardzo:P) przewija się wątek romantyczny.
Coś w stylu: Zakochana złośnica, Zakręcony piątek, Historia Kopciuszka.
Takie lekkie filmy, na poprawienie humoru:)
Z góry dziękuje;*

czlowiekwberecie

High School Musical ??? hehehee ............................

czlowiekwberecie

hehe widze ,że chyba lubimy podobne filmy:)no więc oprócz tych co wymieniłaś to warto też oglądnąc "wredne dziewczyny", "john tucker musi zniknąc (albo umrzec:P), "dziewczyny z drużyny",ale najlepsza jest 3jka,"ice princess", "książe i ja",ew. "pamiętnik księżniczki",jeżeli lubisz też taneczne to polecam: "take the lead","save the last dance 1 i 2", "honey","step up", "dirty dancing 1i 2"

ocenił(a) film na 5
czlowiekwberecie

Dzięki wielkie;* Ciesze się, że ktoś się zainteresował moją prośbą :D

ocenił(a) film na 10
czlowiekwberecie

Cześć :)
Hmmm.. ja bym poleciła "Całe szczęście" ale to nie jest o szkole ale bardzo fajny film , "Spadaj" to jest o sporcie a dokładnie o akrobatyce, "Gang z boiska" ale to nie jest o miłości (ale warty zobaczenia), "Idealny Facet" z Hilary Duff, "Jak w niebie" (znowu nie o szkole ale o miłości ;P), "Legalna blondynka", "Legalna blondynka 2". Polecam "Notatki o skandalu" "Mała miss", "Rewanż", "Szkoła uwodzenia", "Szansa na sukces" z Hilary Duff, "Tamara" ale to jest horror ale też o szkole i bardzo fajny z Jenna Dewan. Myślę że to tyle .. Jak coś to pisz to Ci jeszcze jakieś polecę ;D bo znam dużo różnych ;D
Pozdrowienia :D
miłego oglądania życzę ;D

ocenił(a) film na 9
Mona_Sax_89

Ja również uwielbiam tego typu filmy. Sporo z podanych już obejrzałam, ale również bardzo dziękuję :).

ocenił(a) film na 7
czlowiekwberecie

ja proponuje również komedie "ona to on " :) też coś w stylu czego szukasz

ocenił(a) film na 7
fabiolla

lol, nie ma to jak polecić film, pod którym jest pytanie o filmy do niego podobne.. xd

czlowiekwberecie

"trup w akademiku" byl spoko z tego co pamietam :)

ocenił(a) film na 10
czlowiekwberecie

Hmmm .. Jeden z moich ulubionych .. 'Wredne dziewczyny'
;)

czlowiekwberecie

Cała ona klasyk....................................................................

szadok44

Mi się bardzo podobał "Przyjęty". Polecam :)
Oprócz tego "Córka prezydenta" z Mandy Moore i "Jak stracić chłopaka w 10 dni", chociaż te 2 nie są o szkole, ale bardzo przyjemne;)

ocenił(a) film na 8
czlowiekwberecie

Gorąca laska spoko:)
Wieczny student średni ale może tobie się spodoba
Z ust do ust nie rozgrywa się w szkole ale jest spoko
I tak, i nie jeden z moich ulubionych ale też nie w szkole

użytkownik usunięty
czlowiekwberecie

ja bym jeszcze dodała szkołę uczuć, szkołę uwodzenia, uwierz w miłość...

ocenił(a) film na 5

Dziekuje Wam kochani:*

ocenił(a) film na 10
czlowiekwberecie

"w rytmie hip hopu" też jest świetne. i niech was nie odstrasza tytuł :) ja nie przepadam za ta muzyka ale film jest bomba

ocenił(a) film na 6
czlowiekwberecie

Heh x) Sama uwielbiam takie filmy. Jak mi przyjdzie do głowy coś, co jeszcze tu nie zostało napisane, to... napiszę xD

ocenił(a) film na 10
czlowiekwberecie

Mam kilka propozycji:
Historia kopciuszka,
Szkoła uczuć,
Dziewczyny z drużyny,
Gorąca laska
Wredne dziewczyny,
High school musical,
Lizzie McGuire,
Dogonić marzenia

A pozatym inne fajne filmy nie high school polecam Piratów z karaibów 1 i 2

ocenił(a) film na 7
czlowiekwberecie

dorzucam jeszcze:
- Piżama Party
- Garbi superbryka (akcja nie dzieje sie w szkole ale jest o młodzieży
i nie aż tak romantyczne, ale spoko komedia ;) )
- SZANSA NA SUKCES (zarąbiste!!! trochę do popłakania)
- Idealny facet

i to wszystko chyba ;) pozostałe zostały już wymienione :)

ocenił(a) film na 1
Pecia_16

Kua, jakim chrzanionym sposobem znalazłem się na forum dla nieszczęśliwych 10latek, chcący odrealnić się od świata i zaznać miłości na ekranie. Za jakie grzechy????????!!!!?????

ocenił(a) film na 5
kino_ambitne_rulez

Hey :) Wejdz sobie w moje ulubione filmy i zobacz, ze nie znajdziesz tam tych filmow, ktore tu sa wymienione. Po prostu lubie obejrzec czasem film, by porownac go z tymi lepszymi i znow do nich powrocic. I nie jestem typem nastolatki, ktore daje aktorowi takich filmow 10, bo jest przystojny :]
Czasem mozesz sie zastanowic, co piszesz. :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
kino_ambitne_rulez

szkoda gadac.. zawsze znajdzie sie ktos kto walnie hasdlem w stylu "wszyscy jesteście bezmózgi, a ja jedyny piękny, mądtu i inteligenty. patrzcie z jakimi przyglupami przyszlo mi zyc" <lol2> współczucia dla nadambitniakow ktorym przeszkadza kino dla normalnych ludzi..

ocenił(a) film na 1
lena_kaligaris

Dziewczyno idź oglądać czarodziejkę z księżyca albo brzoskwinkę. Kino dla normalnych ludzi? hahahah To ma być kino dla normalnych ludzi? Weź mnie nie rozsmieszaj.

ocenił(a) film na 10
kino_ambitne_rulez

<lol2> zabawny jesteś.. czy ja się śmieje z ambitnych filmów o gejach czy kalekich chomikach? pewnie nie wiesz jeszcze, ale nie kazda komedia romantyczna to przyglupawy worek banalnych gagów w stylu "głupi i głupszy". najpierw lepiej obejrzyj cos zanim to skrytykujesz. kocham "czarodziejke z ksieżyca", "peach girl" (czyli "brzoskwinie" dla niewtajemniczonych. jestem fanka "harrego pottera" i na prawde mi nie przeszkadza to ze inni ludzie lubia co innego. nie wchodze na temety o ambitnych filmach i nie mowie z jakimi to idotami przyszlo mi zyc.. moja rada --> zastanow sie zanim zaczniej kogos obrazac.

ocenił(a) film na 9
kino_ambitne_rulez

Twoim zdaniem ambitne filmy to jakie, podaj tytuły. Bo ja lubie komedie romantyczne ale nie tylko.

ocenił(a) film na 10
netka_7

dla mnie ambitne kino to rozne malowbudzetowe produkcje spoza USA. generalnie rzecz biorac. poza tym ja tu nikogo nie obrazam. bo to nie ja zaczelam dyskusje. i nie ja zarzuciłam mięsem na temat tego jacy ludzie ogladajacy romantyczne komedie sa plytcy..

ocenił(a) film na 2
netka_7

@Netka - chcesz poznać kino ambitne - zajrzyj do moich ulubionych..

ocenił(a) film na 10
Uzi

nie rozumiem co się rzucacie.. z jakiego powodu tu weszliscie? dla ambitnego kina? <hahaha> i jeszcze sie rzucacie.. sami tu zajrzeliscie. i sami sobie przeczycie.. ale dobra.. szkoda mi dyskutowac ludzmi ktorzy nie rozumieja my point of view..

ocenił(a) film na 10
lena_kaligaris

kino_ambitne_rulez napisał: "Kua, jakim chrzanionym sposobem znalazłem się na forum dla nieszczęśliwych 10latek, chcący odrealnić się od świata i zaznać miłości na ekranie. Za jakie grzechy????????!!!!?????". ale z jakiegoś powodu tutaj wszedł.. i ma wąty jeszcze.. są ludzie, młotki i parapety.. kto chce zostać parapetem droga wolna <lol2>

ocenił(a) film na 2
lena_kaligaris

weszliśmy tu, ponieważ ten gniot znalazł się na top100 świat.. i uważam, że to nie jest miejsce dla tego typu filmów.. w dodatku, powiem szczerze - kiepskich.. widziałem ten film przypadkiem jakiś rok temu..

ocenił(a) film na 10
Uzi

jakbys nie wiedzial to ten film powstal na bazie swiatowego dziela Williama Shakespeare'a !!

ocenił(a) film na 2
lena_kaligaris

A kogo to obchodzi.. film to gniot.. myślę, że Szekspir nie życzył sobie aby na podstawie jego dzieł powstawały gnioty..

ocenił(a) film na 10
Uzi

bo to nie film dla facetow.. <lol2> w fajnych filmach sa fajni faceci a ci badziewni sa tutaj!!

ocenił(a) film na 2
lena_kaligaris

A co tu ma płeć do rzeczy.. mojej siostrze też się ten film nie podobał.. to jest kino czysto młodzieżowe.. - rozterki sercowe, problemy szkolne.. itd, ale takie filmy także mają skalę, i mogę je oceniać.. np American Beauty możnaby powiedzieć, że kino kierowane do tej samej grupy wiekowej, a jest filmem bardzo dobrym.. Ona to on to jest poprostu gniot i przyjmij to do wiadomości.. bo zauważ, że jestem od Ciebie bardziej obeznany w filmach.. i nie rzucam słów na wiatr, jak jakaś fanka Millera.. także weź moje zdanie pod uwagę i zakończmy tą dyskusję.. film może Ci się podobać.. ale na top100 nie zasłużył, koniec.

ocenił(a) film na 10
Uzi

masz wiecej filmow w ulubionych to jestes bardziej obeznany w fimach?! proszę! ja tutaj nie grzeje miejsca co nie znaczy ze nie ogladam fimow.. a American Beauty jest beznadziejne ze tak powiem.. i nie zaliczylabym go do tej kategorii do ktorej ty go zaliczyles. ale coz.. kazdy ma szanse na swoje zdanie i szanuje twoje.

nie szanuje tylko wypowiedzi kino_ambitne_rulez. zaczal temat a teraz ma stracha sie wypowiedziec.

ocenił(a) film na 7
kino_ambitne_rulez

Hej!! czarodziejka z ksiezyca jest zajebista!!! kultowa bajka, nikt jej nic nigdy nie zarzucil i ja tez nie!!!najlepsza bajka jaka w zyciu widzialam

ocenił(a) film na 5
czlowiekwberecie

Sluchaj, dla Ciebie normalnym kinem sa filmy ambitne, a te o ktorych tu mowimy sa filmami beznadziejnymi. Szanuje to. Musisz jednak zwrocic uwage, ze dla niektorych ww obrazy sa wlasnie godne uwagi. Dlaczego? Sa mlodsi, nie kreci ich dobre kino psychologiczne, dramaty itd. Wola obejrzec lekkie produkcje, by sie zrelaksowac i odetchnac po ciezkim dniu. A ambitne filmy docenia za kilka lat. Na pewno w wieku 10 lat nie oglada sie filmow o Holocauscie, w wieku 15- 20 (niektorzy!, nie mowie, ze wiekszosc1) przechodzi etap lekkich komedyjek, dopiero pozniej przychodzi czas na te bardziej wartosciowe dziela.

Nie mozna od razu kogos obrazac, tylko dlatego, ze ma inne poglady. To nielogiczne i troche... niedojrzale. Wypowiadasz sie o ambitnych filmach, zachowujac sie dziecinnie. Nie popadajmy w paranoje.