PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678962}
7,1 6,6 tys. ocen
7,1 10 1 6630
2,7 3 krytyków
One Direction: This is Us
powrót do forum filmu One Direction: This is Us

Zal mi was!!

ocenił(a) film na 10

Naprawdę żal mi ludzi, którzy hejtując Biebera lub One Direction myślą że są fajni możecie nie lubić ich samych albo ich muzyki ale zachowajcie to dla siebie. Hejtując ich pokazujecie tylko że jesteście zazdrośni lub głupi. Ja bardzo chętnie wybiorę się na ten film. Czekam z niecierpliwością;) <3

misiaczek056

Haha zazdroszczą? Niby czego xdxdxd

ocenił(a) film na 6
xxxDDD

hmmm pomyślmy... talentu, sławy, kasy, sukcesu, wyglądu, humoru? rzeczywiście nie ma czego XD

_Nikki

Dokładnie ;)

ocenił(a) film na 6
xxxDDD

pogrążasz się xd

_Nikki

Bo? To chyba moja opinia

xxxDDD

Opinia jak opinia, każdy może ją wyrażać, ale nie trzeba robić tego w sposób wulgarny i obrażać zespół, a także fanów.
Poza tym w pełni zgadzam się z tym, co napisano wyżej-chłopacy na prawde mają talent i rzeczywiście jes czego im zazdrościć.
Możesz podać chociaż powód dla którego tak ich nie znosisz?

Ribellione

Nie powiedziałam, że nie znoszę xd ..
A po drugie wcale ich nie obrażam, przepraszam bardzo .
Mi po prostu "ich talent" się nie podoba.

xxxDDD

Nie wcale pisanie "ich talent" w cudzysłowiu i wyśmiewanie ich w ogóle nikogo nie obraża. :)
Nie podobać może ci się muzyka, którą robią, a nawet ich głos, ale talent czysto teorytycznie i logicznie nie może się nie podobać. A talent bezapelayjnie mają, bo nawet jeśli nie podoba ci się ich muzyka, to w przeciwieństwie do większości gwiazd ich głosy nie są czyszczone w studiu, a na żywo śpiewają tak samo jak na płytach. No i zajęli trzecie miejsce w Xfactorze więc sądze, że to również świadczy o ich talencie.

Ribellione

No przecież każdy lubi to co lubi, ja po prostu nie słucham młodzieżowej muzyki .__.

ocenił(a) film na 6
xxxDDD

No jasne, jasne.. ale ja nie rozumiem tylko tego, że niektórzy nie lubią i nie słuchają, a i tak hejtują i dają 1 pod filmem, którego nawet nie obejrzeli i się cieszą, ze tacy to z nich znawcy muzyczni i filmowi. A tak na serio to leczą swoje kompleksy, wyżywając się gdzie popadnie, wyzywając One Direction od gówien i tego typu.. Pokazują tym jedynie brak kultury i tolerancji muzycznej. Jak się nie podoba, to niech się nie wypowiadają.

_Nikki

Dokładnie :)
Jeśli ktoś nie lubi takiej muzyki to dobrze (ja też kiedyś nie lubiłam) ale po co z takim razie wchodzisz na stronę filmu o zespole, którego nie lubisz i kompletnie cię nie interesuje i wyśmiewasz fanów, dla których ci chłopacy są idolami?
Proszę bardzo, możesz ich nie lubić (bo przecież nie lubienie takich zespołów i współczesnej muzyki jest takie "oryginalne", "dorosłe" i "hipsterskie" no nie? -,-), ale nie wchodź w takim razie na stronę filmu o nich i nie wypowiadaj się się jeśli możesz, a jak już to może rób to chociaż w sposób kulturalny, nie obrażając nikogo.

_Nikki

1. Nie chejtuję ani nie wyzywam ich ..
2. Po prostu nie uznaję takiej muzyki, okej?

xxxDDD

1. Jak widać inaczej rozumiemy to pojęcie, bo uważam, że szczególnie miło albo chociaż obeiktywnie się o nich nie wyrażasz
2. Okej, ale niektórzy ją lubią i im też należy się szacunek. Nie uznajesz takiej muzyki-to sę tu nie wypowiadaj.

Ribellione

co prawda, to prawda ^^ ja osobiście też nie przepadam za takim gatunkiem muzyki, ale przez to wcale nie obrażam ludzi, którym się taki podoba, a tym brdziej nie "hejtuje" wykonawców. I przyznam, że mimo tego, że tylko kilka razy słyszałam piosenki tego zespołu, to od razu słychać, że mają talent. Więc pozdro dla wszystkich hejterów, którzy mają problemy ze sobą :)

ocenił(a) film na 6
_Nikki

Nie, po prostu tak jak Bieber wyglądają jak pedały i śpiewają gówna dla nastolatek.

ocenił(a) film na 1
Ribellione

"Nie wcale pisanie "ich talent" w cudzysłowiu i wyśmiewanie ich w ogóle nikogo nie obraża"
Czy to że koleżanka napisała "talent" w cudzysłowie, dotyka BEZPOŚREDNIO twojej osoby? Nie wydaję mi się.

"... to w przeciwieństwie do większości gwiazd ich głosy nie są czyszczone w studiu, a na żywo śpiewają tak samo jak na płytach"
Racja. Udawajmy że playback nie istnieje, wmówimy po cichu ciemnotę ludziom. Tylko cichutko...

"No i zajęli trzecie miejsce w Xfactorze więc sądze, że to również świadczy o ich talencie."
Jeśli ktoś wygrał wyścig na "muszlach klozetowych", to od razu świadczy o jego talencie w kierowaniu pojazdami kołowymi ?

SzalonyGoblin

Playback owszem istnieje ale widac i slychac jesli ktos go uzywa. A skoro oni spiewaja za kazdym razem inaczej, idelanie i wtracaja swoje inne niz w piosenkach kwestie to nie sadze zeby go uzywali. Poz t jesli spiewaja bez mikrofonow n ulicy (jest taki filmik) tylko z giyara akustyczna to nie sadze zeby uzycie playbacku bylo w takim wypadku mozliwe, a zaspiewali wtedy tak samo. Najpierw rozeznajsie z temacie jesli chcesz sie wypowiadac. :)Tylko ze Xfactor jet progaramem mzyczny pelni na zywo(miedzy innymi tam slychacze umieja spewac) i sa oceniani przez specjalistow w dziedzinie muyki, a nie sadze ze znalbys sie na tym lepiej ni oni ;)

ocenił(a) film na 1
Ribellione

Z całej grupy najlepszy głos ma według mnie ten cały Louis (czy jakoś tak) i Liam. Rozumiem, jeśli oni nie śpiewają z playbacku, mają delikatne głosy (które ładnie komponują się z akompaniamentem) ale pozostała trójka.... Cóż, do czołówki na pewno nie należą, szczególnie ten Harry. Nie ma sensu się spierać, Ja mam swoje zdanie Ty masz swoje :)

SzalonyGoblin

Mi osobiscie najbardziej podoba sie glos Harry'ego i wg mnie on najlepiejspiewa. Aczkolwiek wszyscy chlopacy , nawet jesli nie podoba sie komus barwa ich glosu, spiewaja czysto i bardzo dobrze wyciagaj wszystkie dzwieki wiec spiewac potrafia.
Ale faktycznie nie ma sensu sie klocic. Wszyscy wyrazilismy swoe zdanie i nie ma sensu dalej sie spierac wiec rozstanmy sie w spokoju i zgodzie xD
Pozdrawiam :)

xxxDDD

Ale równie dobrze możesz im zazdrościć hajsu i pięknych fanek, bo jest małe prawdopodobieństwo, ze kiedykolwiek będziesz miał tego tyle co oni w chwili obecnej.
Możesz im też zazdrościć, że kręcą o nich film bo prawdopodobnie o tobie nie powstanie nigdy.
Możesz im zazdrościć wyglądu, bo chociaż ubierają się niekiedy pedalsko to ładni jednak są.
Możesz im zazdrościć, że osiągnęli to czego zawsze pragnęli i spełnili swoje marzenia, a każdy człowiek który tego dokonał wie jakie to szczęście i jakie to trudne.

Kitty_fw

Pięknych fanek, które mają lat 13? Myślę, że SzalonyGoblin wprost nie posiada się z zazdrości.
Nie sądzę żeby każdy chciał mieć film o sobie.
Gusta są różne. Oni nie trafiają w moje, więc nie mogę powiedzieć, że są ładni.
Skąd wiesz, że tutaj nikt nie spełnił swoich marzeń, albo nie jest w trakcie ich spełniania?

Alchemi

Oj, mają naprawdę całą masę fanek w różnym wieku (chociaż faktycznie 13-latki przeważają)
Jeśli chodzi o spełnianie marzeń, to faktycznie, nie wzięłam tego pod uwagę.
Dobrze zauważyłaś, ze gusta są różne, ale muszę powiedzieć, że jesteś bardzo wymagająca, skoro ani jeden z nich nie wydaje ci się przystojny. Ale nie będę rozwijać tego tematu być może to po prostu ja jestem jakaś dziwna pod tym względem.

Alchemi

no i są jeszcze pieniądze i sława.
wiem, ze wiele osób nie pragnie sławy, ale prawie każdy chciałby mieć więcej kasy
a oni mają jej w bród.

Kitty_fw

W pelni sie z Toba zgadzam :3
Ja mam 16 lat moja przyjaciol 20 i oboje jestesmy fankami wiec nie tlko 13latki
Nie tylko ty jestes dziwna pod tym wzglem najwidoczniej ja tez i wszystkie dziewczyny ktore znam bo nawet jesli ktos ich nie lubi to wszystkie przyznaja ze choiaz jeden z nich jest przystojny :)

ocenił(a) film na 1
Alchemi

Nie rozumiem, co ma wypowiedź koleżanki wyżej do mnie? Jakiś ukryty podtekst?

SzalonyGoblin

Wybacz, pomyliłam odnośniki. Kitty zwracała się do xxxDDD a nie do Ciebie ;)

Kitty_fw

*Jestem dziewczyną ... xd
Ja im niczego nie zazdroszczę, naprawdę. Nie chcę mieć tysięcy fanek/fanów którzy będą za mną łazić, nie chcę filmu o mnie, nie chcę nic, dobrze jest tak jak teraz -.-
No sorry ale ja nie marze o karierze piosenkarza. Koniec

xxxDDD

cóż.
wierzę ci ;p

Kitty_fw

No chyba powinnaś?

Ribellione

Wchodzę wczoraj do empiku, widząc na jednej z głównych półek 3 książki, z której każda jest o którymś z tych palantów. Może i mają jakiś talent, chociaż ja w tym piszczeniu go nie zauważam. Nie zazdroszczę im również fanów, bo przeważająca większość z nich to gimby, które nie wiedzą czym jest muzyka. Wyglądać jak żaden z nich też bym nie chciał, bo nie jestem c*pą tylko facetem, dlatego ubieram się jak facet. Przez takich prymitywów, wydających swoje autobiografie czy cokolwiek miałem nieprzyjemność widzieć, coraz więcej nieletnich ubiera się, stylizuje i zachowuje właśnie jak te pseudo gwiazdki. Przez takich ludzi, normalnie wyglądających chłopaków widuje się na ulicy coraz mniej.

wszedłem tu tylko dlatego, bo nie wierzyłem że po 3 latach istnienia jakiegoś zespołu, ktoś może wpaść na pomysł, żeby nakręcić o nim film, a jednak...

_Nikki

Hahahah talentu? No błagam Cię. Oni sami nic nie potrafią stworzyć, mają do tego wynajętych ludzi, którzy dają im gotowce. No ale niestety oni też partaczą robotę, bo nie potrafią tworzyć samodzielnie, więc kradną od innych wykonawców. Przykłady? Proszę bardzo : What Makes You Beautiful - Grease "Summer Nights". Live While We're Young - The Clash "Should I Stay or Should I Go". "Ich najnowszy" kawałek - Best Song Ever - The Who "Baba O'Riley". One Thing - Backstreet Boys "I Want it that Way". I nie gadajcie mi tu, że to "inspiracja" - goście biorą całą melodię tych piosenek i dorzucają jedynie do tego jakieś swoje żałosne tekściki, odpowiednie dla infantylnych dziewczynek zapatrzonych w ich ładne buźki, które są głównym atutem tych chłopców. Nigdy mnie jakoś 1D nie ruszało ani w jedną ani w drugą stronę - generalnie to niech sobie robią kasę na frajerach. Irytują mnie jedynie teksty takie jak Nikki, mającej ich za ósmy cud świata i kochającej ich słodkie głosiki, które na marginesie nie wyróźniają się niczym i są pozbawione charakteru.
Pozdrawiam i zapraszam do słuchania czegoś ambitniejszego ;)

ocenił(a) film na 6
Struggy

Ja nie jestem jedną z tych superfanek itd. Ja po prostu czasami lubię ich posłuchać bo poprawiają mi humor. Jak już mówiłam, nie słucham tylko i wyłącznie One Direction, więc o mój gust muzyczny martwić się nie musisz. Talent mają, wokalny. Bez niego nie zaszli by tak daleko w X Factorze. Mi się podobają ich głosy i rozumiem, że wam nie odpowiadają. Słuchaj sobie kogo tam chcesz.. Nic do tego nie mam. Z tą 'kradzieżą' to też zauważyłam podobieństwo, ale bez przesady.

One Direction to nie jest zespół, który powinien tworzyć numery z jakimś super głębokim dnem. To jest kategoria muzyki rozrywkowej i zastanawiam się kiedy Wy to wkoncu zrozumiecie :) Tak więc mogę sobie słuchać ambitnej muzyki z tekstem, który mi akurat odpowiada, ale czasami potrzebuję takiej dawki energii, poprawy nastroju i wtedy włącze sobie One Direction, popatrze na ich 'słodkie buźki', posłucham ich 'żałosnego tekściku', a Tobie nic do tego :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
misiaczek056

ja tez ich lubie sluchac, moze nie sikam na widok ich zdjęć czy coś, ale dla mnie są naprawde spoko, i tez chetnie wybiore sie na film :)

ocenił(a) film na 1
misiaczek056

"Zal mi was!!"
Groźnie...

" ...którzy hejtując Biebera lub One Direction myślą że są fajni możecie nie lubić ich samych albo ich muzyki ale zachowajcie to dla siebie"
Oczywiście. Każdy kto chce podzielić się swoją opinią (niekoniecznie pozytywną) musi czuć się "fajnym" albo zazdrościć im "talentu"? Myślenie nie boli, moja droga.

"...ale zachowajcie to dla siebie"
Filmweb jest od wyrażania swoich opinii, więc trafiłaś kulą w płot.

"Hejtując ich pokazujecie tylko że jesteście zazdrośni lub głupi"
Mylisz pojęcia. Konstruktywna krytyka a hejtowanie, to odrębne pojęcia. Wracaj do szkoły.

SzalonyGoblin

Filmweb jet od wyrazania opinii o FILMACH a nie o zespole i muzyce wiec na ten temat mozecie zachowac swoj opinie dlasiebie. Ale skoro antyfani sie wypowiadaja na ten temat torowniez fanki moga ich obronic :)
Miedzy hejtowaniem a kontruktywna krytyka jest roznica. To pierwsze jest tutaj wszedzie a tego drugiego jeszcze NIGDY tutaj nie widzialam. Ale moze inaczej rozumiemy te pojecia.

ocenił(a) film na 1
Ribellione

"Filmweb jet od wyrazania opinii o FILMACH a nie o zespole i muzyce wiec na ten temat mozecie zachowac swoj opinie dlasiebie"

Czemu tylko o filmach? Powstał przecież osobny dział z, aktorami (każdy muzyk musi mieć profesje aktor na fw) których można dowolnie krytykować( za np. kiepską role w filmie, brak talentu itp.) albo wychwalać wniebogłosy, oczywiście te wypowiedzi się liczą, kiedy zawierają choć JEDEN argument.

"Ale skoro antyfani sie wypowiadaja na ten temat torowniez fanki moga ich obronic :)"

Mogą. O ile nie zrobią tego jak autorka tematu...

"Miedzy hejtowaniem a kontruktywna krytyka jest roznica. To pierwsze jest tutaj wszedzie a tego drugiego jeszcze NIGDY tutaj nie widzialam. Ale moze inaczej rozumiemy te pojecia."

ocenił(a) film na 1
SzalonyGoblin

"Miedzy hejtowaniem a kontruktywna krytyka jest roznica. To pierwsze jest tutaj wszedzie a tego drugiego jeszcze NIGDY tutaj nie widzialam. Ale moze inaczej rozumiemy te pojecia."

Faktycznie. Na fw rzadko kto podaję jakieś sensowne argumenty (nie ogólniki). Ale nie trzeba od razu nazywać ich hejterami .Tylko dlatego że mają odmienne zdanie od waszego!