PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8370}

Oni żyją

They Live
1988
6,9 25 tys. ocen
6,9 10 1 25387
6,7 30 krytyków
Oni żyją
powrót do forum filmu Oni żyją

Ten film to nie fikcja tylko realne wezwanie do przebudzenia!

Spisek przeciwko ludności ukazany w filmie to prawda (chodzi o spisek zwany New World
Order), a autor próbuje nam otworzyć oczy - tak samo zresztą jak twórcy takich filmów jak Matrix,
Equillibrium, In Time, Rok 1984 (oraz wielu wielu innych) - tylko wiadomo, że nikt z nich nie
może tego powiedzieć dosłownie - dlatego akurat w przypadku "Oni żyją" autor używa metafory
w postaci kosmitów. W rzeczywistości chodzi o światową finansjerę (często zwaną
Iluminatami), która za pomocą pieniędzy steruje całym światem - a my jesteśmy ich
niewolnikami.
Ta mała grupka ludzi (jest to kilka rodów m.in Rockefellerowie, Rothschildowie itd) jest w
posiadaniu największych na świecie prywatnych banków, które drukują narodowe waluty - m.in
dla USA - i dzięki temu są praktycznie w posiadaniu całego świata - zupełnie jak filmowi
kosmici - począwszy od mediów, poprzez służby specjalnie, rządy, a skończywszy na przemyśle
farmaceutycznym i edukacji!

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu i nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego
prawa." - Mayer Amschel Rothschild

Jeżeli chodzi o sam film jest to prawdziwe arcydzieło - jak ktoś zna temat NWO to będzie
wiedział o co chodzi - każdy detal, każdy szczegół w filmie był prawdziwy (oprócz kosmitów
oczywiście, którzy jak wspominałam wyżej są tylko przenośnią dla elity pociągającej
za sznurki na deskach światowego teatru).

Także wzorem bohatera filmu - jeżeli nie chcemy być dalej ich niewolnikami musimy otworzyć
oczy i coś z tym wszystkim zrobić, zanim będzie za późno!!!

PS. polecam ciekawy film dokumentalny na temat spisku NWO (New World Order) :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PaHdGGDNh7k

Pozdrawiam
dringuelle

skalp_el

dokladnie tak jak ogladacze polskich debilnych telenoweli i durnych seriali , dokladnie tak samo uwielbiaja belkot , jest was ponad 7 milionow otumanionych ciemniakow

ocenił(a) film na 8
riko62

Rozumiem, że to miała być cięta riposta? Cóż nie była :)

skalp_el

nic nie rozumiesz , ogladaj polskie seriale i durne telenowele....

ocenił(a) film na 8
riko62

Podziękuję za taką radę, ale jak je lubisz, to Ci tego nie zabronię.
Twoje myślenie jest tak żałośnie zero-jedynkowe :)

skalp_el

nie wiem o co ci chodzi , kolo , jesli ci napisalem zebys ogladal polskie durne telenowele, to mam prosbe juz mi nie odpisuj...

ocenił(a) film na 8
riko62

Że nie wiesz o co chodzi, to mnie akurat nie dziwi typie o zero-jedynkowym myśleniu.

skalp_el

przeczytac i zrozumiec 1.5 liniki tekstu tez nie potrafisz zrozumiec, pozostaje ci klan ranczo i co tam jeszcze ogladasz...

riko62

Widzę, że kolega sam jednak jest pasjonatem takich seriali. ;)

martinos1985

zapewniam cie ze nie trawie durnych polskich seriali ani telenowel dla debili

riko62

Dla mnie wyglądasz na takiego co uwielbia telenowele, ale wstydzi się do tego przyznać.

chwilozof

filozof, 7 lat bez telewizora , mówi ci to coś??

riko62

Niestety. Paranormalia istnieją, śmierć nie jest końcem

AlexRener

Zgadza sie.

skalp_el

zacznij myśleć i włącz rozum. Nie ogladaj TVN, nie czytaj GW, a szukaj w internecie prawdy

ocenił(a) film na 8

Co prawda to prawda, zaden belkot :) fakty, ktore kazdy moze sobie sprawdzic :)

Drmanhattan

belkot, wszedzie sprawdzisz, pod warunkiem, ze to jest film na youpupie albo na podejrzanych portalach prawda.info albo "wolnemendia";DD ludzie nie odrozniaja fikcji od elementow ralizmu i mechanizmami...doszukiwac sie beda matrixa, avatara itp. wciskajac tworcom, ze sa takimi samymi spiskowcami co oni:D

al-ghul

Rozumiem, że portale wp.pl i onet.pl nie są podejrzane bo są popularne.

Sergij

a ty rozumiem, nie rozrozniasz ich wiarygodnosci, wszystkie sa tak samo prawdziwe jesli chodzi o informacje i fachowosc umieszczania ich tamze?;) mysle, ze nawet wierzaysz bardziej tym mniej popularnym...bo prawda jest niepopularna. tak, podobnie jak jawna glupota, tez nie jest zbyt popularna, chyba ze jako kabaret.

al-ghul

Moim zdaniem na stronach typu onet.pl jest równie wiele kłamstw co na mało popularnych portalach i nie jest to żaden argument, że strona ma mało wyświetleń bo fakty są niezależne od popularności. Tak samo działa to w drugą stronę, nawet jak popularny portal podaje informacje to głupotą jest traktowanie ich jako faktu z miejsca bez weryfikacji.

Drmanhattan

ogladacze polskich debilnych telenowel i seriali dla otumanionych ciemniakow ,nie sa w stanie tego zrozumiec,....

Ah to myślenie w skali mikro. Ludzie od dawna nie byli w stanie wyobrazić sobie więcej niż swoje miasto, ew. państwo. Dlatego stworzyli sobie Boga- no bo ktoś musiał to przecież stworzyć. Teraz- no przecież ktoś MUSI sterować gospodarką świata! I jest to ta jedna sekretna orginizacja, która nie jest w stanie usunąć z internetu, nawet z yt filmików 'demaskujących' ich działalność! A za to jest w stanie wypowiedzieć wojny, zawrzeć pokoje itp.

Taki sam bełkot jak w przypadku kosmitów*, magii czy innych rzeczy, które nie istnieją.
(hipotetycznie istnieją, ale nic o nich nie wiadomo)

viaxon

Uff... są jeszcze myślący ludzie w tym kraju.

viaxon

Jest wiele organizacji, które zarówno pośrednio jak i bezpośrednio wpływają na twoim życie. I wcale nie są one tajne.
Wystarczy przeczytać czym jest G8.
'To jedyna w swoim rodzaju instytucja kontrolowana przez osiem osób. Kraje wchodzące w skład grupy G8 stanowią zaledwie 14% ludności świata, ale dysponują jednocześnie 65% bogactwa świata. Mając pieniądze, kraje te mogą wywierać znaczący wpływ na gospodarkę i politykę światową. Grupa G8 wyznacza kierunek polityki takich instytucji globalnych, jak Bank Światowy, Międzynarodowy Fundusz Walutowy (MFW) i Światowa Organizacja Handlu (WTO).'

Wcale nie trzeba bawić się w teorie spiskowe, żeby wiedzieć, że na świecie istnieją naprawdę potężni ludzie, którzy mają przeogromny wpływ na cały świat. I zawsze tak było.
W poprzednich wiekach taką osobą był papież. Bez jego błogosławieństwa państwa nie rozpoczynały wojen. Czy papież był teorią spiskową? Nie.
Wiadomo też, że wojny zaczyna się z konkretnych powodów i żeby uzyskać konkretne profity (sojusze, kase, przeforsowanie ustaw, rozwijanie technologii, zwiększanie armi). To jest oczywiste i nie ma w tym ani nic spiskowego, ani tajemniczego. Tak było od zawsze. Zmienianiem czegoś NIE dla własnych korzyści zajmują się misjonarze, a nie żołnierze.

A co do filmików... Już od dawna wiadomo, że zamiast zamykać usta lepiej jest siać propagande. Nawet jeśli jakieś teorie spiskowe są prawdziwe, to ludzie nauczyli się łączyć słowo spisek z oszołomem. Nie ma potrzeby usuwania filmików z yt, gdyż procent ludzi który w nie wierzy jest nieznaczny. Nawet gdyby ktoś nakręcił filmik z prawdziwym ufo to 99% ludzi by to uznało za fajne efekty i fake.

ocenił(a) film na 8
Daroo_3

Dobrze gadasz, ludzie nie chcą poszukiwać prawdy, bo to męczy ich dawno zaprogramowane mózgi. Z ludzi co interesują się teoriami spiskowymi się śmieją i nie wierzą w to, ale jak idą do pracy za 1300zł, bo są niewolnikami- to już jakoś się nie śmieją. Cóż...

dzenero

XXI wiek...

Żyjesz jeszcze? Masz się dobrze? Nie pozbył się ciebie?

ocenił(a) film na 10

Dlatego właśnie oceniłem ten film tak wysoko, jednocześnie jest to jeden z moich ulubionych filmów. Niby sci-fi, ciekawa fabuła, a tak naprawdę żyjemy właśnie w takim świecie.

gdzie sa ci oni i jak tych onych rozpoznac? masz takie okularki? czy poznajesz po garbatych nosach a moze po zrenicach reptilianskich?

ocenił(a) film na 9
al-ghul

przeczytaj Davida Icke "LUDZKA RASO POWSTAŃ Z KOLAN" -tylko ignoranci wysmiewają coś czego nie poznali -aforyzm Einsteina :)

Tzolkin

nie czytalem, ale to taki mix danikena i reszty spiskowcow...nie dla mnie ta lektura watpliwego laczenia faktow pod spiskowa teze. wiem, wiem, teraz masz powod, zeby powiedziec, ze sie myle, dopoki nie wydam kaski na dochodowy interes icka, no ew. nie sciagne ksiazki gdzies z netu. wystarczy mi co zapodaja portale typu davidicke czy prawda - tam te wszystkie tezy icka sa powielane i tfurczo rozwijane. wystarczy mi, zeby tych domoroslych "naukowcow" spiskowych brac z duzym dystansem na zasadzie "dziwolagow" i kabaretu krzywych zwierciadel...tacy tez widac byc musza jako zywy przyklad tego co daje wolnosc internetu - czyli takze do rozsiewania populistycznych bredni wyssanych z palca.

ocenił(a) film na 7

Dokładnie

ocenił(a) film na 4

Nie! To nie Ulluminaci,Masoni ani Szatan. To Żydzi!

użytkownik usunięty
katedra

Żydzi którzy manipulują nami TVN-em, zapomniałeś dodać ;)

ocenił(a) film na 10

ufffffff, jak się ciesze - nie macie pojęcia, że są na świecie ludzie mądrzy, którzy potrafią łaczyć fakty, historie i rzeczywistość razem, dziękuje, chociaż może już być za póżno dla nas. Ludzie mimo dostępu do informacji, do wszystkiego.. Ciaglę spią..są wygodnymi baranami, którzy niczego nie kwestionują..a, od tego się zaczyna..

Film jest swietny i prawdziwy, wystarczy zdjąć okulary i porzucić iluzje, która nas karmią od kiedy zaczynamy raczkować(a nawet jeszcze wcześniej..kiedy nam wstrzykują różne świnstwa), zbiera mi się na wymioty, bo nie jestem w stanie pojąć..jak mogliśmy być tak ślepi zeby NA TO POZWOLIC??????????????????

użytkownik usunięty
devotchka

XDDDDDDDDDDDDd

ocenił(a) film na 7
katedra

I teletubisie

użytkownik usunięty

Film nie jest arcydziełem kinematografii, ale ma misje :D #KILLUMINATI

Illuminati, masoni ,templariusze, ogry, jednorożce i inne teorie spiskowe..... Ahahaha, spokojnie to się leczy.... O ile nie jest za późno oczywiście....

ocenił(a) film na 6
LolaL

masoneria jest legalną, zróżnicowaną, znaną organizacją o dużych wpływach i tradycjach historycznych
To nie ulega wątpliwości jeśli ma się choć odrobinę chęci to się sprawdzi na oficjalnych stronach

LolaL

Widziales w zyciu chociaz jeden film o zbrodniach popełnionych przez Zydow? Na Polakach albo Palestynczykach? A jezeli nie widziales, to moze chociaz slyszales, ze taki powstal?
Tymczasem Oskary dostaje 1058 film o holokauście.

hummell

Pamiętajcie kochani, że Ci których my przeważnie określamy ,,Żydami" wcale nimi nie są... Żydzi ortodoksyjni (Ci którzy nie ukrywają swoich nazwisk, prawdziwie wierzą w Boga Starego Testamentu) to jedno, a są jeszcze Ci, którzy tylko udają, że są niby Żydami. To Ci którzy na przykład zmieniają swoje nazwiska (w polskim rządzie i mediach pełno takich). Tak naprawdę to są oni kimś o wiele gorszym - jeżeli ktoś zainteresuje ten temat to polecam poczytać o Nefilimach. Ich prawdziwe pochodzenie jest wyjaśnieniem dlaczego nie mają oni sumień, potrafią się ukrywać w popełnianiu najohydniejszych zbrodni i cieszą się tym, że my praktycznie jesteśmy ich niewolnikami (do nich należą wszystkie banki, media, przemysł rozrywkowy, farmaceutyczny, itd.).

Ten film to pastisz, więc raczej nie powinno się go gloryfikować, traktując na poważnie teorie spiskowe. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 5

Nie powtrzymacie nas, globalizacja świata to coś czego ludzka rasa potrzebuje, nie ważne ile włożycie siły żeby nas pokonać, my i tak zrobimy swoje.

Jako przedstawiciel NWO mogę tylko napisać, że wszystko co pokazano w filmie to prawda.
Mogę to swobodnie przyznać, bo i tak nic nie jesteście w stanie NAM zrobić.
Biedne parchy, żyjecie tylko po to żeby NAM służyć, hahahahahahahahaha!
Do roboty biedaki!

Wzywam Order 66.

jeszcze pod żadnym tematem nie widziałem takiej ilości fanów teorii spiskowych

katedra jest jedynym normalnym (poza mną), który się wypowiedział
czaicie? powiedziałem, że katedra jest normalniejszy od was... a on uważa że faceci są ładniejsi od kobiet
co to o was świadczy?

ocenił(a) film na 7
papierz_polaczek

ze jesteś glupi

ocenił(a) film na 6

Wiedziałem, że pod którym jak którym, ale pod tym filmem to z całą pewnością znajdę całą plejadę idiotów takich jak Ty i wcale żadne okulary nie będą mi potrzebne żeby ich dostrzec - dzięki, że nie wyprowadziliście mnie z błędu, I'm alive too!

https://www.youtube.com/watch?v=-9UC_oQlAhk

ocenił(a) film na 9

Myślę że każdy kto ma mózg zdaje sobie sprawę z tego co piszesz ja już to wiedziałem mając 14 lat kiedy pierwszy raz zobaczyłem ten film dawno dawno temu...