10/10 ARCYDZIEŁO !!! Bardzo Dobry Film !!! Rewelacyjny !!! Film bardzo realny dobrze nakręcony, cudowna muzyka, efekty. Nie mogę się powstrzymać i muszę napisać tu o niektórych którzy nie rozróżniają historii od filmu, i pomylili chyba portale bo oceniają historię a nie film !!! a niektórzy nawet nie obejrzeli filmu i dają najniższe oceny !!! - są po prostu ŚMIESZNI :) :) :)
Witam, myślę że 8/10 jak najbardziej ale bez przesady :) są lepsze filmy od tego chociaż "opór' jest niezły, popieram; piszemy na portalu filmowym a nie historycznym co z tego że film może i jest kłamstwem, jak jest bardzo dobrze na kręcony :)
pozdro :)
To prawda, film jest naprawdę niezły, (8/10 jak dla mnie) a co do prawdy historycznej, to po prostu obrzydliwe.
Ale jak się nie ma walczących bohaterów to trzeba sobie takich stworzyć, gloryfikując bandytów.
Nie muszę oglądać!!!!! Dam 10 na 10!!!!! przekonałaś mnie!!!!! ARCYDZIELO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xDDDDD
Nie nadużywaj słowa "arcydzieło". Albo nie znasz się na kinie, albo nie widziałaś zbyt wielu filmów, skoro piszesz "arcydzieło" o typowej superprodukcji, w dodatku mającą tyle wspólnego z historią co krowa z footballem.
tak tak tak ! powiem wiecej! Arcydzieło wśród arcydzieł!
Czyli prze-arcydzieło! az sie zaarcydzilem tym wszystkim... 2/10
Rewelacja! 100% racji dla Ciebie, to jest portal filmowy i oceniamy tutaj film a nie czy Bielscy zabijali Polaków czy nie i dlaczego nie zostało to pokazane. Nóż się w kieszeni otwiera jak ktoś daje 0 a filmu nie widział on nie jest śmieszny tylko żałosny. Film mnie wzruszył jak dawno żaden inny, oceniam go na 9.5 w skali 10 i to bez żadnego naciągania. Kino na najwyższym poziomie!
TRUE STORY
TRUE STORY
TRUE STORY
TRUE STORY
TRUE STORY
TRUE STORY
TRUE STORY
Wiesz co to znaczy? Dlaczego nie można oceniać historii w filmie który aspiruje do pokazania "prawdziwej historii"?
Co tam Tengu? Nadal wolisz filmy w których twoja rodzina gwałci psy niż nudne filmy historyczne?
Po pierwsze - w I os. l poj. pisze się ROZUMIEM, a nie jakieś "rozumie".
Po drugie - czego nie rozumiesz? Kolega Wacław zadał Ci proste, jak kij od szczoty pytanie, a Ty nie umiesz na nie zwyczajnie odpowiedzieć? Jesteś aż tak durny?
Ty widze ze nastepnym debilem jestes !
Jakis ty madry :) Ja nie patrze na takie pierdoly jezykowe - i pisze jak mi wygodnie prostaku !
Durny to ty jestes bo popierasz tego idiote.
Kolega chyba twoj bo na pewno nie moj.Jak ktos nie ma argumentow co do filmu "Opór" to niech nie popada w skrajnosci piszac takie bzdury !!!
Ty nie patrzysz na "pierdoly jezykowe" - piszesz jak ci jest wygodnie. Nie patrzysz na historie, nie szanujesz swojej rodziny - także dlatego bo tak jest wygodnie?
A co do argumentów to wiele razy pisałem porównując "Opór" do innych filmów wojennych, historycznych a ty tylko potrafisz napisać, żeby oceniać film a nie historię która jest w tym filmie (bez sensu, to tak jakbyś napisał o zupie, że ktoś nie może krytykować jej smaku bo... oceniajmy zupę a nie jej smak!). Więc to ty nie masz argumentów i do tego piszesz obrzydliwe rzeczy o swojej rodzinie :(
Ty naprawde jestes debilem !
Ja pisze o swojej rodzinie ?!?
To ty zaczales pisac o mojej rodzinie glupku nie mając zadnych argumentow ! No dokladnie bo oceniam wykonanie filmu a nie historie !
Myslisz ze kazdy film na faktach wiernie oddaje historie ?
No to brawo bez mozgowcu ! :) :)
A o mojej rodzinie gnoju to nie pisz !!!
Ty jestes naprawde debilem i ciagle sie jeszcze bardziej pograzasz :)
Myslisz ze ja patrze na jakies kropeczki i kreseczki , razem czy osobno gdy pisze ? No ale przeciez jestes debilem i nie rozumiesz :) Jesli filmu nie zrozumiales to i nie zrozumiesz jak ktos do ciebie prostaku pisze :) Smiac mi sie chce z ciebie glupku :) :) Jakie sidla baranie co ty wogole piszesz ?? Wymysliliscie sobie jakis przyklad zupelnie bez sensowny nie majacy zwiazku wogole bo nie macie argumentow wymyslajac jakies skrajnosci.Moze wy pedalami jestescie co ? :) Na pewno :) Walcie sie na ryj pedaly :) Jakis ty wyksztalcony :) a nie potrafisz rozroznic wyrazow film a historia :) Pokazujesz swoja glupote i sie osmieszasz ciage nie widzisz tego ? Nie widzisz oceny filmu ze wiekszosci sie podobal ?
Ja moge jedynie na ciebie naszczac palancie !!! :)
Nie bede ciagle pisal tego samego bo i tak prostaki nie zrozumiecie i skonczylem z wami pisac bo szkoda mi czasu na takie śmieci jak wy !!! :)
Zacznijmy od tego, że to nie są jakieś kropeczki i kreseczki tylko kompromitująca nieznajomość pisowni troglodyto. A to, że zakończyłeś edukację na 4 klasie podstawówki to gówno to wszystkich obchodzi. Film to ja świetnie zrozumiałem i stwierdzam, że jest przechujowy, zupełnie jak twój czerstwy ryj. I chyba tylko taki tuman jak ty nie jest w stanie zrozumieć co oznacza napis "TRUE STORY". Pieprzysz tu, że nie mamy argumentów, a jakie ty żeś dał argumenty młocie? I co tak wyskakujesz z tymi pedałami? Czyżbyś za dużo razy z tatuśkiem lądował pod jedną kołdrą w nocy? :)) Hahaha... nie umiesz odpowiadać na proste pytania, ale już nie musisz, bo i tak wszyscy wiedzą, że twoja rodzinka to stadko sodomitów łącznie z tobą. Skończyłeś wreszcie szczekać? O jak dobrze ;) no trzymam cię za słowo, że to twój ostatni post ścierko od podłogi. Wracaj tam do tej dziupli z której przybyłeś i nie wychylaj już z niej tej krzywej i obsranej mordki, bo każdy tu na ciebie leje grubym, ciepłym moczem.
PS : w ogóle" oddzielnie... jeju skąd ty się wyklułeś. Weź ty czasem słownik do łapy, bo rzygać się chce jak się ciebie czyta.
Jak czytam te wasze wypociny to aż mam odruchy wymiotne, mam wrażenie że to nie jest nie tylko forum historyczne ale i ortograficzno-gramatyczne, poza tym CHAMSTWO teksty w stylu "Czyżbyś za dużo razy z tatuśkiem lądował pod jedną kołdrą w nocy? czy Wracaj tam do tej dziupli z której przybyłeś i nie wychylaj już z niej tej krzywej i obsranej mordki, bo każdy tu na ciebie leje grubym, ciepłym moczem" i wjeżdzania na temat czyjejś rodziny nawet nie świadczą o braku inteligencji tylko o kompletnym byciu nikim!
Ja napisalem tylko swoje zdanie na temat filmiu.
Nastepnym razem tylko ocenie go bez zadnych postow.
Zaczal na mnie najezdzac -yogi- pozniej inni.
Ludzie tu kazdy ma rozne zdanie na temat filmow i ja nie zaczalem tego wszystkiego i nie jestem sam w tym co pisze.
Nie trzeba sie ze soba zgadzac ale nie mozna sobie wytykac i pluc !
Mi sie podobal i ok, innym nie i dobra - zrozumialem.
Tylko najbardziej wkurza mnie to ze ktos nie obejrzy filmu i da mu 1,
no to juz jest glupota !!!
Sidious wiem, że ten przykład jest świetny :) I nie wiem czy wiesz ale w temacie w którym napisałem, że on woli takie wulgarne filmy o swojej rodzinie on to potwierdził :///
Oto ten temat :
http://www.filmweb.pl/topic/1073719/S%C5%82aby+film+-+nie+polecam.html
Trochę to smutne, że dla takiego Tengu idiotyczny film jest ważniejszy od rodziny :P A nie lepiej Tengu przyznać mi racji, że nawet nudna prawda jest lepsza od obrzydliwej rozrywki?
Widzisz, bo tengu to jest ten typ, któremu nawet jak się napluje w twarz to i tak powie, że deszcz pada :)
10/10- ta ocena oznacza dla mnie film ważny, który będzie pamiętany przez lata, puszczany co jakis czas w tvp po 23 :) film, z którego dialogów ludzie uczą się na pamięć i oglądają dziesiątki razy.
Założę się o wszystko, że jak tylko zniknie z kin, ten film zostanie totalnie zapomniany i nawet polsat nie wykupi do niego praw, żeby go wcisnąć jako zapchajdziurę ;p