Film przemilczający niewygodne fakty.Dzielni żydowscy i sowieccy partyzanci walczą ramię w ramię z nazistowskim okupantem,tylko o wymordowanych wioskach z polską ludnością ani słowa.A teraz kilka słow o samym filmie.Film jako taki,tragiczny nie jest,są ciekawe momenty,ale są też bardzo słabe i irytujące sceny(wyprowadzanie z getta,zgwałcona kobieta która cieszy się bo czuje w sobie nowe życie itd.)Mam też uwagę a propos obsady.Mianowicie Craig ze swoją facjatą tak przypomina semite,jak ja latynosa.Podsumowaniem tego filmu niech będzie cytat ze słow jednej z postaci w tym filmie "na zachodzie potwór z małymi wąsami,a na wschodzie z dużymi"
Zgadzam się! Jeszcze jedna opowieść o tym, jak to Mały John wyobraża sobie II wojnę światową w ogóle, a w Europie w szczególności. Zresztą, nie trzeba daleko szukać - warto przeczytać link http://www.filmweb.pl/film/Op%C3%B3r-2008-434429/trivia, co braciszkowie wyrabiali. Moja ocena to 7/10, ale wyłącznie ze względu na niezłe aktorstwo i niezły poziom realizacji (z wyjątkiem ostatniej sceny - co to za śmieszny czołg atakował naszych bohaterów?) Pozdrowienia.
nie wnikajac w historie, poziom produkcji przypomina bardziej "teatr telewizji" o powiekszonym budzecie, niz film. wszystko ociera sie o amatorstwo, rezyseria pretensjonalna, bezsensowne ujecia, skrypt na poziomie 5-latka, a Daniel Craig wypada w tym wszystkim jak gwiazda bioraca udzial w akcji charytatywnej. 3/10