PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34586
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

Świetny Daniel Craig, już widziałem większość filmów z Nim, jest świetny.
Nie interesuje mnie cały wątek historii, bo nie oglądam filmów żeby się uczyć, bo nie od tego są.
Spełnił moje oczekiwania ten film, może nie ma tam dużo akcji ale jest to napięcie gdy powiększa się "rodzina" by ich nie złapali...
Pamiętajcie, że to była wojna, niemcy przez wszystkich byli uważani za niezwyciężonych, że to tylko kwestia czasu jak zajmą calutki świat, wtedy znikają wszystkie bariery moralne itp. dlatego nikt nie powinien oceniać bielskich za to co robili...
Zresztą ten film specjalnie odrzucił wątek polski by nie wzbudzać kontrowersji a wzbudził dlatego, że nie pokazał jak polacy są zabijani, pomyślcie polacy...

Ogólnie bardzo dobry film i polecam każdemu...

ocenił(a) film na 1
Kamil_21

Nędzna prowokacja...
Skoro masz gdzieś historię to po kiego grzyba się tak głupio tłumaczysz :

"Pamiętajcie, że to była wojna, niemcy przez wszystkich byli uważani za niezwyciężonych, że to tylko kwestia czasu jak zajmą calutki świat, wtedy znikają wszystkie bariery moralne itp. dlatego nikt nie powinien oceniać bielskich za to co robili...
Zresztą ten film specjalnie odrzucił wątek polski by nie wzbudzać kontrowersji a wzbudził dlatego, że nie pokazał jak polacy są zabijani, pomyślcie polacy..."

Bariery moralne nie istniały? Wyobraź sobie, że nawet wojna rządzi się swoimi zasadami. Nikt nie powinien oceniać Bielskich za to co zrobili? Widać już efekty tego, jak ten film Ci zrobił wodę z mózgu. Echhhhh... Ty ignorancie...

P.S. "Polacy" i "Niemcy" piszemy z dużej litery żydofilu...

Sidious_

Jestem tego samego zdania co autor tego postu .
Nasi dziadkowie/przodkowie też zabijali inne narody we własnej obronie lub nie ...rodziny tych co zginęli z rąk naszych rodaków mogą mieć takie same pretensje do naszej historii i naszych bohaterów .
Na historie takie i tym podobne trzeba patrzeć z dużym dystansem bo i tak to już nic nie zmieni co było kiedyś .Jedynie co możemy zrobić to dopilnować tego by nigdy w przyszłości nie powtórzyły się takie tragiczne wydarzenia .
Podobny hałas i szum o nic był w trakcie premiery filmu "1612"

Ps. Nasz naród to banda snobów co tylko potrafią jęczeć i zrzędzić .
Tak walczycie o poprawność naszej historii ,a z taką łatwością otworzyliście granice dla państw które przez wieki próbowały nas podbić .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
Kamil_21

http://www.filmweb.pl/topic/1081506/UWAGA+!+WAŻNE+!+przeciwdziałanie+zakłamywani u+Naszej+historii.html

Promujmy w zagranicznych mediach prawdę o naszej historii...