Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34604
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

Czytam te wszystkie komentarze i mam mieszane uczucia.Sama nie wiem jak teraz ocenić ten film.Kiedy sidałam do obejrzenia go nic nie wiedziałam NIC o braciach Bielskich.Oglądałam poprostu film wojenny i tyle. Wzbudził on we mnie wiele emocji.Potraktowałam go tylko jako film fabularny a nie dokument historyczny.Są setki filmó historycznnych,wojennych,które 'przekamują " historię.Można wymienić setki tytułów filmó i co w zwiazku z tym?Niszczymy filmy bo są niezgodne z prawda historyczną?

użytkownik usunięty
Margot_13

moze masz racje emocje sa tam ukazane ale po co ukazywac krzyż jaki niesie z soba kazdy zyd rany oni byli ofiarami wojny tak jak holendrzy polacy czesi itd itd nie rozumiem film powinnien byc filmem a ten obraz jest jakims dziwnym ideologicznym 120 minutowym referatem ;/ i to do filmu

a teraz do faktow historycznych sa tam zaklamane ale trudno to juz inwencja tworcza autora

ocenił(a) film na 7

Bardzo trudno w świecie którym rządzą emocje o obiektywizm.Kazdy z nas ma rzeczyz którymi sie nie zgadza.Ofiary wojen są ofiarami bez względu na narodowość czy przynależność religijną.Film powinien być przede wszystkim filmem, ale reżyserzy i cała ekipa tworząca film są tylko ludźmi z własnymi przekonaniami,które chcą przekazać nam widzom i wzbudzić emocje.Ciekawe czy Craig zgadzając sie na tą rolę znał historię braci Bielskich?

użytkownik usunięty
Margot_13

ciekawe ciekawe czy znal hmmmm ale nie musial znac tej historii aby zerkajac w scenariusz spostrzec ze jest to szerzenie ideologii ;/ aby wykorzystywac II ws do takich celow zalosne ;/