Takie samo jak film o ludziach rozpracowujących Enigmę, gdzie polacy to alkoholicy, a angole geniusze. TO POLACY ROZJEBALI ENIGME!!!
A odpowiedz mi na pytanie ( to będzie test, bo na wikipedi tego nie znajdziesz), czemu nam się udało a anglikom i francuzom nie??
Nie chce byc niemily, ale jeżeli na to pytanie nie ma odpowiedzi w źródłach, to jest to wymysł Twoj albo Twojej nauczycielki z historii.
I chyba nie ma sensu pytać nikogo, kto nie jest pasjonatem o takie drobnostki, bo ja też sie moge spytać, ile wynosi całka z x^3/sin^2(x^3+1) mimo ze to podstawa, znajdziesz to wszedzie w wzorach, ale jak sie tego nie uczyleś to sorry winnetou
btw: moja odpowiedz to ucięcie funduszów na kryptologię?
Nie to znajdzie się w pierwszej lepszej książce tyle tylko, że wikipedia to encyklopedia, która omawia jeden temat a w książce łączy się fakty i to nie jest wymysł mojej nauczycielki a to dla tego, że w szkołach poświęca się na to bardzo mało czasu i dobrze i tak przesadzili z materiałem na maturę. A skoro jkugyfdt to taki kozak i pasjonat na bank zna odpowiedz.