PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34586
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

Nabór

ocenił(a) film na 1

UWAGA!
Prowadzę nabór do filmu "Drugi Opór". Będzie opowiadał o tym jak Hitler walczy ze złymi Polakami i Czechami, którzy razem na niego napadli. bezskutecznie prosi o pomoc Stalina, który woli zatrudniać Żydów do banków i dawać im wysokie stanowiska.

Jestem reżyserem i scenarzystą, kto zgłasza się do obsady? Prawdopodobnie zagram Stalina. Macie dużo wolnych posad! Ale spieszcie się! telefon się urywa!

Proszę dzwonić na numer 5-55-555

P.S Do wszystkich oburzonych filmem, który mam zamiar zrobić: To tylko wojenny, a nie historyczny! Jak śmiecie mnie oczerniać?!

el_Polaco

Ja chętnie zagram jednego z okrutnych oficerów polskich którzy mordowali niewinnych faszystów. Ewentualnie mogę zagrać kogoś z personelu zatrudnionego w obozach pracy w Auschwitz, którzy dawali Żydom zatrudnienie i godziwe zarobki.

ocenił(a) film na 1
Elvis71

Nikt tu nikogo nie oczernia :) Zobaczymy film, wtedy się wypowiemy. Wprawdzie temat jest dosyć kontrowersyjny, ale... Skoro były polskie obozy śmierci, to pewnie ci okrutni polacy napadali również na Hitlerowców. Kto wie co jeszcze robili i ile przez nich wycierpiał sam Hitler... Osobiście zgłaszam chęć do roli Adolfa H. - czyli biednego, osaczonego przez polskich oprawców, partyzanta, który zorganizował największy w historii świata niemiecki ruch oporu. Co prawda polscy historycy nadal twierdzą, że jest on odpowiedzialny za śmierć kilku Żydów - ale moim zdaniem to tylko przejaw zaściankowości tych pseudo-intelektualistów...

Przy okazji chciałbym przeprosić wszystkich niemieckich partyzantów z oddziału Hitlera za cierpienie, którego doznali od narodu polskiego. Jednocześnie wyrażam głęboki żal w związku z antyniemieckimi, antyżydowskimi i antyrosyjskimi wypowiedziami na tym forum.

ocenił(a) film na 1
Michael_1610

Akhem poszukuję jakiegoś producenta, moje skromne pieniądze nie wystarczą... Może Kubica, albo Małysz sie zgłoszą do zareklamowania? A wtedy producentem zostanie sam Daniel Craig!