co do samego filmu bez ocenianiania go pod wzgledem historycznym,to jest to bardzo dobry dramat wojenny i mimo ze trwa ponad 2 godziny to sie nie nudzilem.
Film oparty na kłamstwie ! W rzeczywistości Tuwia Bielski mordował Polaków. Jak można nakręcić film o zbrodniarzu. Chyba tylko Żyd mógł taki film nakręcić
zgadzam sie z zalozycielem tego tematu niewiem jak jest prawda na temat tego bielskiego ale film byl b.dobry
sam film jest przeciętny a co do historii no cóż nie znam prawdziwej wydarzeń i pewnie tak do końca to tylko sami zaiteresowani wiedzą najlepiej jak bylo ale spójrzmy prawdzie w oczy żeby przeżyć ale i również z zemsty "walili" pewnie do wszystkiego co się rusza w tym także do polskich cywilów
Rzeczywiście, arcydzieło xD
przekonujące role zdrowych i rumianych aktorów, starannie przystrzyżony zarost... baaaardzo amerykańskie mowy o dumie, człowieczeństwie, wsadzone w usta ukrywających się Żydów, z których nota bene jeden może miał żydowską urodę... Żydowska partyzantka na Białorusi. Wszystko się zgadza.
Tu nie chodzi o fakty, tu chodzi o wiarygodność!
...Dramat. I do tego wojenny! :D
Dałabym 2. Gdyby mi się chciało. Bo intencje na pewno mieli. Dobre. Jakieś... Hum. No, jakieś mieć musieli. xD
Historii nie znam, jeśli film zakłamuje historie to skandalem jest, że nazywa się go 'opartym na faktach'.
Nie zmienia to jednak faktu, że pomijając bajdurzenie scenarzystów to jest to solidny film wojenny.
Nie znając historii, gdy wszedłem na filmweb bo zobaczeniu filmu byłem w szoku jak niską ma ocenę.. sam dałem mu 8/10. Jeśli jednak zakłamuje historię to można to zrozumieć.. ja jednak oceny nie zmienię bo film był przedni.