1/10
Do tego tło historyczne i fala słusznego oburzenia na ten film potęguje negatywne wrażenie.
Po przeczytaniu prawdziwej historii braci Bielskich, nagłówek "True story" traci sens a wręcz odrzuca od filmu.
Szkoda czasu.
Film ten jest bardzo dobry tylko nie dorosłeś do niego !!! Co ma tło historyczne wspólnego ?!? Odpowiedz sobie sam - czy oceniasz film czy tło historyczne !!!
Tengu,
tło historyczne ma oczywiście wiele wspólnego ponieważ :
1) informacja "true story" na początku filmu zobowiązuje do ukazania prawdy
2) postacie występujące w filmie żyły i żyją naprawdę a to również zobowiązuje do ukazania prawdy
"Odpowiedz sobie sam - czy oceniasz film czy tło historyczne !!! "
Debilu, tło historyczne to element filmu i oceniając film należy również je oceniać.
BTW : jak myślisz debilu, dlaczego nikt się nie czepia o tło historyczne takich filmów jak "Rambo", "Pluton" albo nawet "Spartakus"?
Dlaczego wszyscy uwzięli się akurat na "Opór"?
Szkoda gadac... Ja swoje ty swoje, nie masz racji piszac tak.Ty dalej nie widzisz roznicy miedzy wyrazem film a historia ! Szkoda marnowac tylko czas na pisanie z toba bo rozumujesz jak dziecko.Mnie tez ponioslo wczoraj gdy po obejrzeniu tego filmu zobaczylem takie komentarze. Niektorzy pisali ze nawet nie ogladali filmu i dali najnizszą ocene !! i tacy wlasnie ludzie mają poziom swojej inteligencji na 1 !
To ty nie widzisz różnicy między filmem a historią. Gdyby film "Opór" nie miał podtytułu "prawdziwa historia" i nie opowiadał o autentycznych postaciach to byłby to normalny dramat wojenny takich jak było wiele. I twórcy filmu mogliby w nim nawet pokazać jak główny bohater niszczy pancerniki niemieckie... I zapewniam cię, że nikt by się filmu nie czepiał o tło historyczne tak samo jak się nie czepiają takich filmów jak "Rambo" albo "Czas Apokalipsy".
A że postacie w filmie są autentyczne i jest napisane, że to prawdziwa historia no to niestety ale ten film to chamskie kłamstwo i inaczej nie może być oceniony niż 1/10.
A co do tła historycznego to powtórzę - jest to część fabuły i ma bardzo wiele wspólnego z filmem... Jakby nakręcili efekciarski, pełen świetnych efektów specjalnych film który świetnie się ogląda ale fabuła jest w nim taka, że to Polska atakuje Niemcy w 1939 roku i to Polacy tworzą obozy zagłady a wszystko podpisane "true story" to też byś ocenił film 10/10 bo oceniasz film a nie tło historyczne?
Tengu, a czy obrazisz się na film, który ja kręcę? Założyłem temat, będzie on o dobrym Hitlerze :)
Tengu to mutant - można zrobić film jak jego rodzina gwałci psy a ten napiszę, że to fajny film i że historii nie ocenia.
Mutantem palancie to chyba ty jestes !!! Lepiej obejrzec gowniany film na ktorym sie zaśnie bo historia jest wazna ? :) Nie rozsmieszj mnie tymi swoimi "argumentami" :) :) :)
Ty mnie nie rozśmieszaj tymi argumentami - jest wiele dobrych filmów które nie są zakłamaną propagandą.
Jesteś idiotą bo swoim postem potwierdziłeś mój poprzedni post czyli, że wolisz film w którym twoja rodzina gwałci psy zamiast nudnego filmu który nie kłamie.
Idiotą to ty jestes przedstawiajac jakies skrajne argumenty bo innych nie znajdujesz! Piszemy tu o filmie "Opór" wiec nie zmieniaj tematu piszac o jakis psach ! Zaden film na faktach prostaku nie przedstawia nigdy pelnej prawdy tylko jej ogolny zarys, no ale Ty idioto tego nie wiesz bo malo jeszcze widziales, albo jestes tak glupi ze tego nigdy nie zrozumiesz !
A gdzie ja napisałem, że jakiś film przedstawia pełną prawdę?
Żaden film nie przedstawia pełnej prawdy i żaden film do tego nie aspiruje oprócz "Oporu" który jest kompletnym i bezczelnym kłamstwem.
A piszemy na temat filmu "Opór" i na temat innych filmów bo na tym polega ocenianie filmu - porównuje się go do innych filmów. Jak ty chcesz oceniać "Opór" nie patrząc na fabułę i inne filmy no to sorry ale lepiej pozostań przy waleniu psów - na pewno lepiej Ci to wychodzi niż ocenianie filmu.
Najpierw piszesz oceniając film pod wzgledem historycznym, a teraz oceniasz go jako film. Ty sam sobie zaprzeczas i gubisz sie w tym co piszesz :) Jesli nie potrafisz sprecyzowac swojego myslenia i wydac opinii to nie udzielaj sie tu.Psy idioto to ty wal bo wsrod nich jest twoje miejsce a nie tu :) :)
A ty lubisz filmy obrażające twoją rodzinę i jakoś ja się ciebie o to nie czepiam...
Cały czas oceniam film tak samo. Nie wiem skąd ten pomysł, że sobie zaprzeczam oceniając ten film jako film... Hmm, pojebało Cię do końca?
Ja nie potrafię sprecyzować swojego myślenia? To ty sprecyzuj swoje bo na razie to nie odpowiedziałeś na żadne pytanie które Ci zadałem co do tych filmu. Co chwilę jedynie zmieniasz temat dyskusji i piszesz kolejne głupoty. Dlaczego tępy idioto nie odpowiesz mi na pytanie które napisałem 5 lutego 2009 o 20:32?
O mojej rodzinie palancie to ty napisales a nie ja !! i nie waz sie o niej pisac !!!
Najpierw piszesz o historii a pozniej o filmie !! Nie wiesz co piszesz ? to lepiej nie pisz !!! Ja zmieniam ?!? Ja pisze idioto caly czas o filmie jako film, a ty o historii i ile bedziemy ciagle o tym samym pisac ?!? Za takie wyrazenia mozesz stad bezmozgowcu wyleciec, wiec zastanow sie co piszesz !!! Widze ze czytac potrafisz, ale z twoim mysleniem jest nie najlepiej :) :) Skad ty sie buraku tu wziales ? :) :)
Co do pytania jakie mi zadales 5 lutego 2009 o 20:32 to odpowiedziales sobie w nim sam prostaku ze tlo historyczne to tylko element filmu. Wazny jest film - jego wykonanie. Nawet sprecyzowac pytania nie potrafisz a co dopiero mowic o rozmowie :) :) Stajesz sie bardziej zabawny od tego yogiego :) :)
Gdzie ja napisałem, że tło historyczne to TYLKO element filmu. Od początku piszę, że tło historyczne to taki element filmu jak każdy inny a w filmach podpisanych "true story" trzeba szczególnie zwracać na niego uwagę.
To ty błędnie twierdzisz, że ważne jest tylko wykonanie filmu.
Nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie - jesteś idiotą.
A co do twojej rodziny to zmieniłeś już zdanie? Wolisz nudny film z prawdziwą historią niż film o tym jak twoja rodzina gwałci psy?
Wtedy napisales "rownierz oceniac" a teraz "szczegolnie zwracac uwage" - no brawo :) jak na moje - to to sa dwa rozne pojecia :) Caly czas odpowiadam na pytania imbecylu tylko ty nie potrafisz tego co pisze zrozumiec - a raczej nie chcesz bo w twojej bez mozgiej glowie siedzi tylko "true story" albo "historia".
Piszemy o filmie a nie po mojej rodzinie palancie, wiec nie przedstawiaj skrajnych porownan !!!
"1) informacja "true story" na początku filmu zobowiązuje do ukazania prawdy.
(...)
Debilu, tło historyczne to element filmu i oceniając film należy również je oceniać. "
Z tych zdań wynika, że oceniając film należy oceniać tło historyczne...
"Od początku piszę, że tło historyczne to taki element filmu jak każdy inny a w filmach podpisanych "true story" trzeba szczególnie zwracać na niego uwagę. "
...a jeśli z tego zdania według ciebie wynika co innego to jesteś debilem i wtórnym analfabetą.
A poza tym jak masz się zamiar czepiać tzw. słówek no to proszę bardzo :
"Tengu to mutant - można zrobić film jak jego rodzina gwałci psy a ten napiszę, że to fajny film i że historii nie ocenia. "
A ty na to :
"Lepiej obejrzec gowniany film na ktorym sie zaśnie bo historia jest wazna ?"
Jasno z tej wypowiedzi wynika, że wolisz ciekawy film hańbiący twoją rodzinę niż nudny film z prawdziwą historią...
Piszemy baranie o filmie "Opór" a nie o mojej rodzinie. Jak nie masz argumentow to sie nie udzielaj, bo wiekszosci film sie podobal.
Nawet nie potrafisz pisac, i podac argumentow ! Skad ty sie debilu wziales ?!? Juz nawet nie wiesz co piszesz ? to lepiej nie pisz. Jak ty mozesz zrozumiec kogos jak ty sam siebie nie rozumiesz :) :) :) :) :)
I znowu nie na temat i bez argumentów. Jesteś żałosny - nie dziwie się, że swoją rodzinę masz w dupie.
To ty napisales a nie ja !! Jeszcze jedno slowo o mojej rodzinie a cie skurwielu dopadne !!!
No wiesz, to ty napisałeś, że wolisz film w którym twoja rodzina gwałci psy niż nudny film historyczny... a nie ja... ja tylko zasugerowałem - resztę ty napisałeś :(
No ale co się dziwić jeśli według ciebie film w którym jeden koleś z mp40 zabija prawie cały oddział Wermachtu jest bardzo realny...
Nic dziwnego, że masz skrzywienia na temat swojej rodziny...
Jeszcze teraz bedziesz mi wmawial co napisalem z czego nie ?!? Odpiepsz sie od mojej rodziny prostaku ! i nie wynajduj pojedynczych watkow filmu bo ja oceniam calosc w przeciwienstwie do ciebie !!! A skrzywienie w rozwoju i rozumowaniu ty masz :) :)
No wiesz ja Ci nie wmawiam tylko powtarzam za tobą...
To niech twoja rodzina odpieprzy się od tych biednych psów! A poza tym :
"Tengu to mutant - można zrobić film jak jego rodzina gwałci psy a ten napiszę, że to fajny film i że historii nie ocenia. "
To mój post w którym sugeruje, że dla ciebie liczy się aby film dobrze się oglądało, nieważne że fabuła kogoś obraża.
"Lepiej obejrzec gowniany film na ktorym sie zaśnie bo historia jest wazna ?"
A tu twoja wypowiedź którą potwierdzasz tezę z mojego postu... Sorry ale ja nie napisałem, że wolisz film w którym twoja rodzina gwałci psy od nudnego filmu z autentyczną historią - to twoja opinia a nie moja.
A co do "i nie wynajduj pojedynczych watkow filmu bo ja oceniam calosc w przeciwienstwie do ciebie !!!" to muszę Cię zmartwić. Ty właśnie nie oceniasz filmu jako całość bo kompletnie nie bierzesz pod uwagę bardzo ważnego elementu czyli tła historycznego...