PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434429}

Opór

Defiance
2008
6,5 35 tys. ocen
6,5 10 1 34586
5,1 7 krytyków
Opór
powrót do forum filmu Opór

mam pytanko:]]]]
Witam mam pytanko dla tych co już zdążyli obejrzeć Opór, wiele przeczytałem negatywnych komentarzy na temat tego jaki jest to zły film, ale czy warto go obejrzeć chociaż by ze względu na samą akcje która się w nim dzieje? ogólnie ogląda się go w napięciu? dzięki za odpowiedz i pozdrawiam:)

maszin55555

da się obejrzeć jako film fantasy. Tylko zamknij oczy na początku gdy będzie napis ,,film historyczny oparty na faktach,, (czy coś w tym stylu) bo inaczej po spektaklu będzie w tobie wiele negatywnych uczuć.:P

ocenił(a) film na 6
maszin55555

Aha, DZIĘKI za odpowiedź, pozdrawiam:))))

ocenił(a) film na 7
maszin55555

Owszem film jest dobry, trzyma w napieciu i wcale nie przeklamuje historii tak bardzo (trochę przeklamuje), jak to zarzucają mu niektorzy na tym forum.
Warto obejzrzec. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
maszin55555

film na prawde warto obejrzec..
Sporo pojawilo sie komentarzy, ze jest to zaklamany film itp.
nie prawda..- film nie jest zaklamany, jest po prostu podkoloryzowany, tak jak szeregowiec ryan, ostatni krol szkocji i wiele innych filmow prezentujacych historie oparta na wojnie
Polecam i pozdrawiam;p

maszin55555

Film warto obejrzeć. A dla niezadowolonych przeznawców historii to polecam filmy dokumemtalne i książki naukowe historyczne(tylko uważajcie, nie chodzi mi tu o książki popularno-naukowe) i część z was ma rację film trochę się nie zgadza z historią, ponieważ postacie zamiast mówić po polsku, mówią po angielsku, w dodatku z litewskim akcentem, a także kiepsko przerobili T34 na potrzeby filmu, no poprostu zbrodnie nie do wybaczenia. Jeszcze raz film gorąco polecam jako film wpełni historyczny, na jego podstawie można sobie chociaż wyobrazić jak to mogło wyglądać.

ocenił(a) film na 6
pomylka

dzięki za tyle odpowiedzi, przekonaliście mnie do obejrzenia, pozdrawiam:)