PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033068}
3,3 2,0 tys. ocen
3,3 10 1 1959
2,9 15 krytyków
Operacja: Soulcatcher
powrót do forum filmu Operacja: Soulcatcher

...jeśli ktokolwiek chce obejrzeć sztucznie teraz obciążoną, acz lekką w odbiorze klasę C, czyli jak dawne videohity w stylu "American Ninja" czy "Commando" i szczyptą "Rambo 2 i 3", ze starym Jelczem w jednej z głównych ról, ale przyprawione nowym, cywilnym Hummerem i dronem, to... na pewno nie się zawiedzie!
Drewno w starym, dobrym, sentymentalnym stylu - tak było zapewne projektowane przez twórców (choć powinno być to pisane przez naprawdę duże TFU), zostało naprawdę bardzo konkretnie wyrzeźbione w dużym klocu (i to niekoniecznie drewna:)).
ZayeFilm dla 50cio latków, wyhodowanych na pirackich VHS i strzelnicach w barakowozach z lat 80tych XX wieku, gdzie za trafienie z krzywej wiatrówki w zapałkę, dostawałeś czarno-białą odbitkę fotki Bruce Lee.
Czasy słusznie minione, acz wspomnienia śliczne, których współczeni nigdy nie doświadczą - i mają w tym sporo szczęścia.

Pokolenie X, Y czy inne Z tego nie zrozumie i uzna to arcydzieło za nieprzeciętną chałę.

ocenił(a) film na 7
Radek_von_Baryl

A ja serio chciałbym więcej takich filmów w polskim kinie zamiast tych nudnych Pawlikowskich, Holland czy Wasilewskich. Może piszę tak, bo wciąż jestem na odwyku po "Megalopolis", ale ten "Soulcatcher" naprawdę sprawił mi frajdę. Półtorej godzinki przeszło jak pół godzinki. Wiadomo, że nikt tu nie szuka głębi, tylko zabawy, a zabawę ten film zapewnia. Szkoda, że nie ma już z nami Arka Tomiaka, bo ten facet czuł każde kino, jakie robił, i w każdym świetnie się spisywał jako operator.

LukaszJarosz25

Ty tak na poważnie???

ocenił(a) film na 7