Serio, obejrzałem film do konca, ale nic z niego nie kumam prawie. Kim w koncu byla ta postac spod zlewaka, ktora zobaczyla dziewczyna z atakiem (swoja droga, ona i ten facet tez kim byli?), kim w koncu jest ta macocha skoro pod koniec filmu jej osoba zamienia sie w So-Mi, gdy do pokoju wchodzi niby martwa matka? (a moze to nie ona, nie mam pojecia ci azajci wszyscy wygladaja tak samo). Nie wiem tez w koncu kto byl w tym worku pokrwawionym, nie wiem tez czy ta So-yeon zyje czy nie? Ojciec powiedzial, ze umarla mimo ze przez caly film sie pojawiala i byla aktywna, nie zadna tam zjawa. Mowie powaznie jeszcze zaden film mi tak mozgu nie zblazował :) Moze mi ktos krotko i zwiezle strescic o co w ogole w tym filmie chodzi? Chce wiedziec bo widze ze zbiera ladne oceny a ja nie moge nawet ocenic czemu :D Pozdrawiam.
po pierwsze polecam obejrzec film na spokojnie po raz drugi, zapewne wówczas więciej rzeczy będzie zrozumiałych, a dla małej podpowiedzi przed seansem polecam przeczytać wątek "próba wyjaśnienia fabuły - spojlery" - tam koleżanki i koledzy starają się wyjaśnić, przybliżyć, zinterpretować ten jakże zagmatwany film. Zapewne po przeczytaniu i obejrzeniu poraz kolejny tegoż arcydzieła nadal będziesz miał wątpliwości co do jego interpretacji ... ach ci Koreańczycy, potrafią zagmatwać film ... Miłego czytania i oglądania :-)