PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132767}

Opowieść o dwóch siostrach

Janghwa, Hongryeon
2003
6,9 17 tys. ocen
6,9 10 1 16528
7,9 8 krytyków
Opowieść o dwóch siostrach
powrót do forum filmu Opowieść o dwóch siostrach

Jak jestem fanką takich zakręconych filmów i uwielbiam rozkminiać w trakcie takie
psychologiczne łamigłówki, tak w tym filmie kompletnie nie widzę nic interesującego, poza
samym motywem... choroby psychicznej bądź wyparcia faktów przez głowną bohaterkę
(nawet tego nie jestem pewna). Niech mi ktoś wyjasni o co dokładnie chodziło w tym filmie,
bo na chwilę obecną jest on dla mnie jedynie zlepkiem scen i obrazów, które zupełnie nie
tworzą spójnej całości. I zgadzam się, że ta cała atmosfera, klimat filmu jest przedobrzony
(dziwny wyraz). Sceny się dłużą, aż ma się wrażenie, ze są przedlużane celowo, by film
dociągnął do tej godziny i pół (z czym też przedobrzyli, bo wyszedł jeszcze dłuższy). No
ogólnie strasznie zawiedziona jestem, bo po azjatyckim kinie to spodziewałam się czegoś
wiecej. Ten film to dla mnie ciepłe kluchy - zero napięcia, fabuła nie porywa... no szkoda
gadać.

użytkownik usunięty
anusza

Film opowiada o siostrze która nie mogła się pozbierać po śmierci ( nie jestem pewna ale mi się wydaje że bliźniaczej siostry) i popadła w paranoje i po pewnym czasie tak jak by zapomniała że jej siostra nie żyje i jej dawno nie ma i wiadomo jak to siostry , przygody , zwierzanie się.Moim zdaniem matula widziała także tą siostrę ale to było dosyć skomplikowane ponieważ Remake był dla mnie bardziej zrozumiały.Ten duch dziewczynki miał wspólne myśli , punkt widzenia coś w tym stylu to możliwe że to nie były zwidy bo w worku były chyba zwłoki tej dziewczynki więc to mógł być duch który szukał spokoju i wiadomo że ojciec już nie wytrzymywał jak jego córka mówi o zmarłej tak jak by żyła i powiedział jej prawdę że jej już nie ma.Możliwe że ,,duch'' nie wiedział o własnej śmierci i dlatego tylko siostra mogla ją widzieć także mam inną teorie że te znęcanie się macochy to były wspomnienia które dostała po śmierci siostry hymm mogłam dziwnie to napisać ale tak na serio sama tego filmu nie skumałam podałam tylko teorie ;P
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4

http://horrorla4.blogspot.com/2011/03/opowiesc-o-dwoch-siostrach.html