Co prawda oglądałem ten film zaraz po obejrzeniu "niesławnego" "BEGOTTEN" (pozdro dla tych co widzieli Begotten i zrozumieli go za 1 razem, bez opisu itp :D))więc mogło to zmienic nieco odbiór tego filmu, ale powiem tyle:
Ten film mnie poprostu urzekł, wspaniałe zdjęcia, świetnie poskładana fabuła, gra aktorska na całkiem wysokim poziomie, trudno ten film określić jako czysty horror, ponieważ wymaga on trochę emocjonalnego podejścia widza do histori sióstr, ale gdy już się "załapie" odpowiedni klimat - to ten film was porwie!
Trzeba równierz wziąśc pod uwagę to że to dzieło azjatyckie wiec niektórzy mogą tego nie "przełknąć", lecz moim zdaniem jest ono całkiem przystęne w odbiorze dla ludzi z europy itp. Nie rozumiem kompletnie poco kręcić drugi raz to (w USA) skoro to jest tak doskonały film - wiem coprawda że on poczęści bazuje na legendzie/opowieści/baśni koreńskiej ale nie sprawia to żadnych problemów w odbiorze.
Dla fanów kina azjatyckiego - pozycja obowiązkowa
Reszcie, zwłaszcza tym którzy potrafią się wczuc w sytuacje bohaterów, gorąco polecam
Niestety (a może stety :D) fani typowych gore horrorów i shockerów (czy jak to sie tam pisze:)) dużo w tym filmie nie znajdą.
Pozdrawiam