Trzeba zbojkotowac polski dubbing ! i nie obchodza mnie dzieci , niech sie naucza czytac .
Ja dzisiaj na Polskim oglądałam film szkoła uczuć z napisami i jakoś nikt się nie skarżył... Ludzie no nie przesadzajcie błagam! Nie każdy dubbing jest zły akurat tak się składa że w pierwszej części dubbing był dobry.
Są nie które kraje na przykład Niemcy, które bez dubbingu NIE MOGĄ SIĘ OBEJŚĆ i im to wsio równo byle by było w ich języku. Lektor do opowieści z Narnii według mnie nie pasuje...
Niemcy mają daleko w d...e, czy ten dubbing ich jest dobry, czy nie. Dla mnie niemiecki i tak jest język do bani, więc mi też wisi xD Ale już wolę go od rosyjskiego :P
Ja akurat mam w szkole i niemiecki i angielski. Mój tata to spec od rosyjskiego ;)
Mnie pozostaje się zastanawiać, który z dwóch usłyszanych głosów Kaspiana w polskim zwiastunie jest właściwy i modlić się, by był to ten bardziej dojrzały ... Aha, po obejrzeniu go w kinie pierwsza reakcja była "chce jechać do Krakowa na wersję z napisami!". Ale się zobaczy.
dojrzały? znacz ten pierwszy czy drugi? ja wolę ten drugi...ten pierwszy to może na Miraza pasuje ale nie do Kaspiana....
Kraków ma napisy? Oj oj...dobrze że mam niedaleko :D
Pewnie ma, w końcu od czego Cinema City i Multikino mają taką... hm, renomę ... Ale o to pytaj Aslana, on będzie wiedział :))
Nie wiem, który dla Ciebie to pierwszy, a który drugi <lol2> Pozostaje poczekać i mieć nadzieję. Albo napisy :)
hmm...moje kino w moim mieście też ma...ale wolę dubbing :D i idę w piątek na właśnie wersję z dubbingiem.... dziś obejrzałam "Lwa..." w oryginalnej wersji na bez tego Edmundowskiego "odwal się" czy "królem jeszcze nie jest" jego postać sporo straciła :D głos w polskiej wersji jest GENIALNY!!!
w tym wypadku mogę śmiał stwierdzić - ten dubbing jest dużo lepszy niż oryginalna ścieżka dźwiękowa :P
ale w "Kaspiania" to wszystkie wideo to po angielsku więc znowu przyzwyczaiłam się do głosów angielskich...tak czy owak - idę na dubbing :D
a tu masz wideo z porównaniem tych głosówKaspiana:
http://pl.youtube.com/watch?v=8kuBA84cIjA
pierwszy w pierwszego zwiastuna, drugi z drugiego :D