PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,2 24 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

=]

użytkownik usunięty

Jeśli chodzi o wszystkie części Opowieści z Narnii, to ta była najlepsza! Chociaż brakowało
Piotra i Zuzanny, to i tak było fajnie =] A co wy myślicie?

ocenił(a) film na 10

Sądze tak samo...dla mnie to najlepsza część !!!

Nom, dla mnie tez. Jednak brakuje mi w tym filmie Zuzanny i Piotra.;p

ocenił(a) film na 6
Rychudruid

Na pewno najlepsza, jeśli chodzi o książkę. Film niekoniecznie.

ocenił(a) film na 3
tom_evans

Popieram. Książka bardzo dobra, z części OzN podoba mi się tylko nieco bardziej OB. A film - słabszy, nie pokazał tego co w książce najważniejsze.

użytkownik usunięty
Puszka_26

w sumie tak, ale co do reżysera to pewna różnica była widoczna =] niektóre momenty były naprawdę ciekawe... pierwsze dwie części nie podobały mi się za bardzo bo mało się tam działo =]

użytkownik usunięty

wg mnie ta część też jest dobra, ale najlepsza jak dla mnie była 2 część. W tej brakuje mi Piotra i Zuzanny, nie przepadam za postacią Piotra, ale bez niego jest dziwnie. Widać, że jest inny reżyser tak jak wspomniałaś ... inaczej został zrobiony film .. zbliżenia kamerą są inne i w ogóle

jak dla mnie wręcz odwrotnie, nie oddaje głównych idei zawartych w książce więc jako ekranizacja do bani i chyba pogrzebała szanse na kolejne części (choćby przez wyniki sprzedaży w usa)

użytkownik usunięty
gedeon1977

może... ale polski dubbing był fatalny! szczególnie głos Łucji!

użytkownik usunięty

totalnie się zgadzam

użytkownik usunięty

jeśli chodzi o postać Kaspiana... trochę się za bardzo ośmielił w momencie kiedy Edmund chciał zabrać muszlę z zaczarowaną wodą:
Edmund: a kto mi zabroni?
Kaspian: A ja.
przecież to Edmund był prawowitym władcą narnii razem z rodzeństwem! jak dla mnie zbyt duża śmiałość...

użytkownik usunięty

masz trochę racji ...

użytkownik usunięty

=] pewnie tak

Zgadzam się, ale to w końcu zło ich posyłało na pokusę ;D ta zielona latająca za nimi mgła xdd

użytkownik usunięty
wioletaHP

tak masz rację, ale Kaspian nie musiał tak tego wyrażać <3

użytkownik usunięty

ale i tak to moja ulubiona postać

ocenił(a) film na 5

jesli byl podobny do tego z poprzednich czesci to z pewnoscia byl denny ... mialem szczescie ogladac wedrowca za granica i poprostu zakochalem sie w angielskim akcencie Łucji ! :]

ocenił(a) film na 5

na poczatku myslalem ze wyjde z sali .. :] okropny byl poczatek tak ciasno byla kamera prowadzona ... ale final na morzu sprawil ze nie moge zle wspominac tego filmu :]

ocenił(a) film na 7
greeniek

Początek i koniec najgorszy ;/
Scena z węzęm morksim - mega (;

użytkownik usunięty
greeniek

zgadzam się z tobą, początek nie był ciekawy, a scena z wężem jest genialna!

użytkownik usunięty
greeniek

tak, ta kamera na początku .. yy .. nie podobała mi się. słabo wg mnie obstawiona rola Eustachego . :/

ocenił(a) film na 8

Eustachy genialny!Ten aktor ma napradę ogromny talent i myślę ,że to dzięki niemu jest tak dobra część jak "Lew ..." i lepsza od Kaspiana.

ocenił(a) film na 8

W zupełności zgadzam z autorem tematu! Film o niebo lepszy od poprzedniejszych :)