PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,2 24 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Pierwsza część była fajna, druga taka sobie a ta bardzo słaba. Nie powinni kręcić więcej części bo zepsują jeszcze bardziej. Nudna część i nie polecam.

użytkownik usunięty
Belfegor6

dokładnie też tak myśle, oglądałam kiedyś brytyjski serial o tym samym tytule i był zupełnie inny taki magiczny a ta część filmu jest niestety najgorsza z całego cyklu, nie wiem może zabrakło starej szafy albo więcej lwa :) albo tych dwoje dzieciaków z pierwszych części... ta część jest jakby kręcona na siłe i skupili sie tylko na bitwie na tym statku zamiast rozbudować magię wokół całej krainy czy podróży bo przecież o ciekawą podróż tu przede wszystkim chodziło!!! a nie o sam statek..... w każdym razie obawiam sie, że dzieci mogą na tym zasnąć :)

Recepta: Przeczytać sobie "Podróż "Wędrowca do Świtu"" i dopiero uskarżać się na brak Piotra, Zuzanny, mało Aslana, Starej Szafy. "Kręcona na siłę" ?!! Powiem Ci coś. C.S. Lewis autor "Opowieści z Narnii" napisał 7 tomów.

Belfegor6

gorszy niż poprzednie części, ale dobry :P

ocenił(a) film na 6
Belfegor6

Dla mnie "Podróż Wędrowca do świtu" jest wyrażnie lepszym filmem niż "Książę Kaspian". Druga część rażąco obniżyła poziom, więc 3 trzecią nieco odbudowała łącznie zbiorcza ocenę wszystkich części Lubię filmy w których dominuje element podróży (piersze częci władcy pierścieni i Hobbita też mi sie najbardziej podobały). Moja ocena 6,30

ocenił(a) film na 6
alpinos

Po przeczytaniu wszystkich tomów Opowieści z Narnii ta część mi się najbardziej podobała. To Jak Eustachy powoli się zmienia. Podziwiałam wyobraźnie autora co do wysp itp. Jak na gwoździach siedziałam i czekałam aż pokażą nową część filmową. Niestety bardzo się zawiodłam. Niekture wątki przesadnie rozciągnięte a te ciekawsze pominięte. Skoro Hobbita mogli podzielić na 3 filmy to czemu tego nie mogli podzielić choćby na 2 filmy?
Niestety film oceniam na 5 gwiazdek

ocenił(a) film na 7
mjdg2

Nie, oceniasz na 6 gwiazdek, bo tyle widnieje tu czarno na białym.