PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Box Office

ocenił(a) film na 7

Jak myślicie ile może zarobić ta częśc filmu.Łatwo jej napewno nie będzie bo tydzień po niej premiere będzie miał Tron na który większość tłustych amerykanów poleci.Ja przewiduje tak;
Otwarcie 50-60mln.
USA ;150-200 mln.
Świat;250-350mln.
Łącznie; 400-55-mln.

piotrek994

Trochę go słabo oceniłeś ja sądzę że gdzieś z 600-800 mln zarobi i będziemy mieć zagwarantowane Srebrne Krzesło. Tak sądzę i obym się nie myliła. Na Tron na pewno nie pójdę:)

ocenił(a) film na 10
piotrek994

ja mysle że data premiery narnii jest dosc niefortunna- w listopadzie HP 7 więc powodzenia

ocenił(a) film na 7
piotrek994

Nie wiem ile może zarobić Wędrowiec. Trudno to oszacować. To zależy od tego jak był przyjęty Książę Kaspian ( który nie zarobił dużo- 419 mln dolarów). Jeśli źle, to można spodziewać się kolejnego spadku popularności i o Srebrnym krześle możemy zapomnieć. Jeszcze dużo zależy od marketingu. W zwiastunie wyraźnie widać, że wędrowiec to będzie bajka dla dzieci, czyli tak jak najbardziej kasowy w serii pierwszy film. Druga część była "zbyt poważna". Narnia ma fanów przede wszystkim w młodej widowni, do 12 roku życia. Myślę, że to pomoże przyciągnąć ludzi do kina. Filmy Narnii, aby zarabiać muszą być skierowane do dzieci, nie nastolatków. Narnia jako film akcji ( Książę Kaspian) nie sprzedaje się już tak dobrze. Ja jednak będę optymistą i choć wątpię w pobicie wyniku " Lwa..." to są duże szanse na pobicie "Księcia...".
Świat: 300 mln $ lub więcej
USA: 200 - 300 mln $
Łączny wynik w granicach 500 - 800, ale 800 to tylko dlatego, że mam bardzo małą nadzieję, że będzie więcej od pierwszej części.

piotr111

Jak dla mnie to za wysoko bo opowieści z narnii nie są tak popularne jak HP czy saga zmierzch.

ocenił(a) film na 6
Kolo_15

Jeśli chodzi o trzecią część , to chyba raczej słabo wypadnie. A HP może i jest popularny, ale 6 część nie była zbyt ciekawa.

ocenił(a) film na 10
judytabytom2

moze i nieciekawa (dla mnie bardzo dobra), ale i tak zarobiła swoje :3. a zmierzch to tylko tanie romansidło, nie ma co porównywac do Harry'ego czy Narnii.

ocenił(a) film na 8
Loona_

ale niestety ludzie chętniej chodzą oglądać takie filmy jak Zmierzch, a nie na przykład Opowieści z Narnii.
i tym sposobem Opowieści na pewno nie zarobią bardzo dużo pieniędzy...

ocenił(a) film na 10
troll_3

smutne, bo zmierzch to kupa

ocenił(a) film na 8
Loona_

Ale Narnia3 będzie w 3-D, więc mam nadzieję że widowisko będzie lepsze niż Narnia1.

ocenił(a) film na 8
rene30

No nie wiem... Ja na przykład nie widzę specjalnie diametralnej różnicy gdy oglądam film w 3D... Poza tym że mnie boli głowa^^

piotrek994

Ja osobiście nie mam pojęcia ile kasy zbije Narnia3 ale mam szczerą nadzieję na sukces tej części. Od zawsze mam wielką słabość do „Opowieści” i zakaż dym razem gdy je czytam/oglądam podobają mi się jeszcze bardziej. W pewnym sensie jestem uzależniona od Narnii. Harrego też lubię ale tylko książki (no może film do 2części). Może rzeczywiście premiery obu filmów są trochę zbyt blisko siebie… Z całą pewnością ja wybiorę się na premierę „Narnii” – co do Harrego muszę jeszcze trochę pomyśleć, przemóc się w sobie – co jest szczególnie trudne po porażce 6części.
Jeżeli będzie więcej takich ludzi jak ja (no…dobra DUŻO więcej) mam nadzieję znaleźć się w Sali kinowej na premierach następnych części! :)

Fargwelia

A ja mam zamiar wybrać się i na HP7 i na Opowieści, ale z przewagą HP. No i oczywiście oba filmy w wersji 3D (no a HP później jeszcze raz - albo dwa:P - w tradycyjnej wersji). Myślę, że na świecie Opowieści zarobią ok 500-600 mln dolarów (w przypadku HP7 cz.1 liczę na ponad 1 mld, najlepiej ok 1,1 mld, ale czy tak będzie, to nie wiem:P)