Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85396
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Czy ktoś już moze wie, gdzie (w Poslce rzecz jasna) będą kręcone sceny do Wędrowca? Bo bardzo bym wiedziec chciała... Przecież musze tam wtedy pojechac :P
I mam nadzieję, ze ten film będzie tak dobry jak dwa pozostałe!

Sayona

W Polsce nie beda kręcone bo prawie wszystki zdjecia będa kręcone w Meksyku Nowej Zelandii i w Czechach.

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Noo to jedziemy do Czeech bo do Czech mamy za darmo nie>? xD (żałosny żart ==')

ocenił(a) film na 6
Loona_

No, przecież shengen (tak się pisze?) jest :D
To można bez paszportu przejśc :) I pewnie pojade tam, bo takiej okazji nie przepuszcze! :D
A tak dokładnie w jakim miejscu? xD

ocenił(a) film na 8
Sayona

Schengen schengen, ale trzeba będzie miec środki na jakiś w miarę porządny kwaterunek! A zresztą, ja się nie będę wybierał!

użytkownik usunięty
Loona_

ja chętnie :P tylko muszę znać czas i miejsce i przekonać rodziców że pilnie potrzebuje w ramach oczywiście turystyki :P pojechać do Czech...

takiej okazji nie przepuszczę..choć z drugiej strony..jak oni to będę kręcić to ja będę mieć 18lat więc pojadę choćby sama :D

Sayona

Tatar ja wiem,ze nie będzie tam A.P. ale pojechać warto...ale może ktoś ma jakieś konkretne informacje?? Czechy to przecież duży kraj...:)

Sayona

a może będą szukać łuczków statystów?? wtedy byłaby to dla mnie szansa i Sayonę bym zabrała...

sikwomen

Prawdopodobnie w studiach w Pradze, jak KK. Przypuszczam że zdjęcia na statku będą właśnie w studiach z blue boxami, a wyspy to Nowa Zelandia i Meksyk. Może trochę "Srebrnego krzesła" będzie w Polsce?

ocenił(a) film na 10
silmarien

Napewno nie wszystkie sceny na statku będą kręcic w studiu...

Loona_

Napewno, ale nie wiem czy da się wybudować statek naturalnej wielkości, pływający, ze wszystkimi dekoracjami i pomieszczeniami i kiedy sobie pływa to na nim kręcą. To chyba trudne by było, ale fajniejsze niż blue boxy, bardziej naturalnie by wyglądało.

ocenił(a) film na 10
silmarien

Oglądałam jak kręcili Piratów z Karaibów ^^ jakos sobie poradzilii ;p

Loona_

Chciałam powiedzieć dokładnie to samo :)
Tam to robi niesamowite wrażenie, zwłaszcza bitwa na morzu (kiedy jest wir wodny) rozegrana całkowicie w zamkniętym studiu.

użytkownik usunięty
Loona_

coś słyszałam, że będą kręcić tam gzie kręcili Titanica....gdziekolwiek Titanica kręcili :D

Titanica kręcili w Meksyku...na jakimś ogromny jeziorze które ma przypominać ocean.

sikwomen

z tego co wiem, to zrezygnowali z kręcenia scen w Czechach i będą kręcić w Nowej Zelandii plenery, a w Meksyku w studiu sceny na statku (bo tam mają już jakieś gigantyczne zbiorniki wodne, które uzywali do "Titanica" i "Pana i Władcy"). Także płonne nasze nadzieje...

Sayona

ciekawe jak oni nakręcili tego potwora z rzeki na mości gdzie sie bili??

ocenił(a) film na 10
thedagusia_13

Jakiego potworaaa ;O to byył duch rzeki ;p był dobryyy. Pozytywnej postaci raczej sie nie nazwya potworem ;p

thedagusia_13

Most był wybudowany na rzece w Słowenii i kiedy statyści wbiegali na most, to armatki wodne (umieszczone w wodzie po bokach mostu) wyrzucały wodę w górę na most, co wyglądąło jak zalewające most fale. Potem dodali efekty komputerowe tzn całą postać :) A żeby uzyskać na zdjęciach efekt, że wszyscy się wpatrują w jedno i to samo miejsce puścili tam mały helikopterek :)

zire

no...to tak jak było w 4 części HP..żeby podczas walki ze smokiem ludzie wiedzieli gdzie patrzeć to stał facet z piłeczką do tenisa [taką zieloną] i mowił 'a teraz smok leci tuu a teraz tam' XD
to był Duch Wody !