PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Niedawno wróciłam z kina i muszę przyznać, że bardzo mi się podobał. "Książę Kaspian" był taki sobie - raczej mnie zniechęcił, a przy tej części mile się zaskoczyłam. Jednak nie o to mi chodzi...
Mam pytanie dotyczące książek - czy warto je przeczytać? A może są tylko dla dzieci? Jestem już trochę starsza i chętnie bym po nie sięgnęła, ale nie chciałabym robić tego na próżno. Kiedyś przeczytałam pierwszą część - mam ją nawet w domu, ale na tym zakończyła się moje '' przygoda'' z Narnią. Nie wiem czy jest sens na nowo ją rozpoczynać, czy tylko stracę czas...

anymore

Bez wątpienia warto przeczytać wszystkie książki! Mi osobiście najbardziej podoba się kolejna część - "Srebrne Krzesło", niepowtarzalny, mroczny klimat. Ogólnie książki są głębokie... i niektóre rzeczy w nich dostrzega się dopiero mając już swoje lata. Ogólna treść dobra jest dla dzieci, ale głębsze przesłania mogą być przez dzieci niedostrzeżone, tak więc uważam książkę za odpowiednią bez względu na wiek.

ocenił(a) film na 10
anymore

taaak warto przeczytać te książki ;) jaa osobiście jak zaczęłam je czytać to nie mogłam przestać - w 4 dni przeczytałam 5 ostatnich części :D