PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85197
5,2 24 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Opis filmu

ocenił(a) film na 6

Dzisiaj czytam sobie TO I OWO dział premiery filmowe opis filmu Podróż Wędrowca do Świtu i czytam tam coś takiego:
Kaspian rozpaczał wyprawę na wschód by odnaleźć siedem mieczy podarowanych siedmiu baronom przez Lwa Aslana gdy owe miecze wrócą do Aslana pomogą pokonanie mu czarownicy
I teraz moje pytania:
Skąd się wzięły tam jakieś miecze? Czytałem książkę i prawda,znajdowali relikwie po baronach takie jak m.in. miecze ale nie musieli ich zbierać a co dopiero oddawać Aslanowi
I po co pokonywać czarownicę która została już pokonana w 1 części? Kaspian wypłynął jedynie na poszukiwania owych baronów którzy rzekomo zaginęli.W Narnii zaś panuje pokój po pokonaniu Miraża
Więc czyżby twórcy zmienili fabułę? A może to pomyłka w opisie?

katedra

Tak naprawdę to z mieczami to jest prawda(z góry przepraszam za SPOJLERY) ale oni baronów też poszukują więc może po prostu zapomnieli napisać. Jeżeli chodzi o czarownice to nie wiem skąd im się wzięła, bo tak naprawdę to oni walczą SPOJLER z wężem morskim, czarownica jest TYLKO złym snem Edmunda i tylko tym z czego się cieszę, bo naprawdę miałam jej dosyć. Ale żeby miecze oddawać Aslanowi to jest kompletna pomyłka, bo oni miecze kładą na STOLE ASLANA a nie oddają jemu samemu. Niech nie ma do mnie pretensji ten kto robił opis, bo według mnie ma trochę nierówno pod sufitem.

Chyba odp. na wszystko:)

ocenił(a) film na 6
aneciora11

Na stole coś kładli? Pamiętam,że przy stole siedziało 3(bodajże) baronów i słodko sobie spali i wcale nie musieli nic tam kłaść

katedra

Tak tylko odpowiedzmy sobie szczerze, że to było w książce, a w filmie jest tak jak napisałam wyżej oglądnij to się przekonasz.

ocenił(a) film na 6
aneciora11

chętnie tylko,że do premiery trochę jeszcze jest

ocenił(a) film na 10
katedra

po prostu gość piszący recenzję nie widział jeszcze filmu, co jak zauważyłam jest częstą praktyką. fakt fabuła jest nieco zmieniona, ale pamiętać należy, że jest to film na podstawie książki Lewisa - a nie wierna ekranizacja, więc jakiekolwiek odstępstwa od treści są jak najbardziej możliwe, a mnie osobiście podobają się. w sumie całość jest jak dla mnie ok.