PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Ja nie czytałem zadnej czesci Narnii ale chciałem się spytać o czym będzie 3 częsć

kamilx98

Lucy i Edmund Pevensie wracają do Narnii wraz ze swoim kuzynem Eustahym gdzie spotykają sie z księciem Kaspianem by odbyć pordóż poza granice królestwa przez morze na królewskim staku "The Dawn Treader". Zanim dotrą do krawędzi świata spotykają na swojej drodze smoki, karły, merfolki i grupe zaginionych wojowników.

thedagusia_13

Dodam jeszcze ze Kaspian wyruszyl w podroz zeby odnalezc 7 baronow ktorych wyslal kiedys w podroz jego wuj Miraz. Chcial ich odnalezc lub pomscic ich smierc.

knatalia01

dzięki musze przeczytać jutro l lece do księgarni i kupuje

kamilx98

Własnie! Najlepiej jest przeczytac i wtedy bedzie sie wszystko wiedzialo;]

knatalia01

no przeczytałem 1, 2, 3 i powiem że 3 jest bardzo fajna

kamilx98

Ciekawa jest ale najbardziej mi sie podobał Siostrzeniec Czarodzieja.

thedagusia_13

1 bardzo fajna potem 2 dużo lepsza od 1 i trojka najlepsza 4 już też przeczytałem ale się zawiodłem 4 tongorsza częsć teraz czytam końi jego czarodziej mam jpuz 50 stron nawet fajne

kamilx98

Kon mi jego chłopiec też mi się podoba a Srebne Krzesło troche nudnawe.

thedagusia_13

Kurcze jak wy szybko czytacie;] ja nie mam czasu wziasc ksiazki i poczytac(szkoła) a zreszta tak jaoś nie pali mi sie przeczytac wszystkie tomy.

knatalia01

Opowieści z Narnii szybko się czyta ja na czytanie ksiązki mam tylko weekend...nie no lepiej przeczytać żeby znac wszystko.

thedagusia_13

Dokładnie ja też mam tylko weekend i w weekendy mam czas na narnie i film bo co weekend oglądam chociaż nie wiem czy w tym obejze:(

knatalia01

Ja ostatnio kilka miesięcy temu oglądałam...teraz lubie sobie obejrzec jakiś ciekawy horrom albo film romantyczny.

thedagusia_13

Nie lubie horrorow;] a za romantyzmami tez nie przepadam. Chociaz czasem sobie obejze.

knatalia01

Ja lubie filmy które trzymaja na napieciu czlowieku i taka naprawde nie wiadomo jaki koniec.

thedagusia_13

Najlepsze to sa westerny do cholery jasnej KURWA HUJ CIPA PIZDA uwielbiam przeklinać.

Kolo_15

A jak się spowiadasz(nie wiem czy u ciebie cos takiego istnieje) u księdza to tez mu tak przeklinasz?

thedagusia_13

Ja nie lubie takich ktore koncza sie nie zbyt szczesliwie.

knatalia01

A ja lubię gdy w filmie nie wszystko jest tak cukierkowo musi sie cos dziać.

thedagusia_13

Tak,ja tez lubie jak coś się dzieje i trzyma w napieciu.Ale nie zbyt szczesliwych zakonczen to nie lubie:( np. Jak Aslan w PWDŚ powiedział ze Edmund i Łucja juz nie wróca do Narnii. I jak zaczełam xzytać srebrne krzesło to jakoś mniejszy zapał mam do tego czytania.

knatalia01

Mi cięzko było czytac Srebne Krzesło szczególnie ze był tam Eustachy którego nie lubiłam...nie każdy film kończy sie szczesliwieto zależy od samego rezysera.

thedagusia_13

Lub od pisaża;] Ja w PWDŚ nie lubiłam Eustachego sczezgolnie na poczatku jak był zgryzliwy i niegrzeczny;/

knatalia01

Od początku narodzin rodzice mnie uczą przekleństw moje pierwosze słowo to huj jestem szczęsliwy że mogę przeklinać to moje jedyne życie heh.

Kolo_15

Hmm... Twoi rodzice najwyrazniej sa tak samo uzdolnieni jak ty i niestety nie wyjdzie ci to w przyszłosci na dobre. Rany czuje sie jak bym z jakims dresiarzem rozmawiała! A i jeszcze jdno ten wyraz ktory napisałeś pisze się przez "ch";]

knatalia01

Ten człowiek jest jakiś psychicznie chory rodzice to samo aż żal go...

knatalia01

Aż żal człowieka że jego życie to przekleństwa musi byc cos z nim nie tak.

Kolo_15

Naucz się chociaż poprawnej pisowni swoich ukochanych przekleństw, buhaha.

justyssia

,,Koń i jego chłopiec" - najgorsza i najduniejsza część serii, wg mnie. ,,Srebrne krzesło" ujdzie. Najlepsza wg mnie była część ostatnia :-)

kacperpiotrkow2

A mis sie podobało Kon i jego chłopiec no i ostatnia bitwa...mógł więcej napisac części.

thedagusia_13

Oj tak, jaka ja bylabym zadowolona jak by napisal przunajmniej z 10:( no ale to juz nie mozliwe bo Lewis nie zyje...

knatalia01

Ale 7 tomów to i dużo jabym nawet nie miałam pomysłu co pisac dalej.

thedagusia_13

No ja sie zatrzymalam na 65 stronie w Srebrnym Krześle i dalej nie czytam bo czasu mam malo. Lekcje odrabiam od 14.30 do po 17 potem mam chwile dla siebie i znowu do nauki. Najczesciej czytam w weekend abo w takie dni w ktorych nie mam zadnych spr. i kartkowek.

knatalia01

No cóź ale szkoda to dobra rzecz dzięki niej będziemy mogli w życiu kimś przynajmniej zdobywamy wiedzę.

ocenił(a) film na 6
kamilx98

Zależy czy chodzi ci co się stanie w książce zcy w filmie. Jeśli o książkę to już się naczytałaś/łeś od p;oprzedników. Ale jeśli chodzi ci o film to prawdopodobnie zmieniąfabułe ne zupełnie inną. I oby tak było.

kamilx98

pamiętam jak babeczka od fizyki wezwała mnie do pokoju nauczycielskiego po lekcji żeby oddać mi "Podróż 'Wędrowca Do Świtu'", której treść zgłębiałam przez większość lekcji i niefortunnie zostawiłam na takiej półeczce pod ławkąxD;P na szczęście to równa kobieta była i nie było żadnych konsekwencji;P

ocenił(a) film na 10
totororulez

haha ^^, ciesze się że Narnia ma jeszcze grupę wiernych fanów w Polsce. Widzieliście może narnijską kolekcje pewnego szweda na youtube? uwielbiam oglądać takie rzeczy