Lucy i Edmund Pevensie wracają do Narnii wraz ze swoim kuzynem Eustahym gdzie spotykają sie z księciem Kaspianem by odbyć pordóż poza granice królestwa przez morze na królewskim staku "The Dawn Treader". Zanim dotrą do krawędzi świata spotykają na swojej drodze smoki, karły, merfolki i grupe zaginionych wojowników.
Dodam jeszcze ze Kaspian wyruszyl w podroz zeby odnalezc 7 baronow ktorych wyslal kiedys w podroz jego wuj Miraz. Chcial ich odnalezc lub pomscic ich smierc.
1 bardzo fajna potem 2 dużo lepsza od 1 i trojka najlepsza 4 już też przeczytałem ale się zawiodłem 4 tongorsza częsć teraz czytam końi jego czarodziej mam jpuz 50 stron nawet fajne
Kurcze jak wy szybko czytacie;] ja nie mam czasu wziasc ksiazki i poczytac(szkoła) a zreszta tak jaoś nie pali mi sie przeczytac wszystkie tomy.
Opowieści z Narnii szybko się czyta ja na czytanie ksiązki mam tylko weekend...nie no lepiej przeczytać żeby znac wszystko.
Dokładnie ja też mam tylko weekend i w weekendy mam czas na narnie i film bo co weekend oglądam chociaż nie wiem czy w tym obejze:(
Ja ostatnio kilka miesięcy temu oglądałam...teraz lubie sobie obejrzec jakiś ciekawy horrom albo film romantyczny.
A jak się spowiadasz(nie wiem czy u ciebie cos takiego istnieje) u księdza to tez mu tak przeklinasz?
Tak,ja tez lubie jak coś się dzieje i trzyma w napieciu.Ale nie zbyt szczesliwych zakonczen to nie lubie:( np. Jak Aslan w PWDŚ powiedział ze Edmund i Łucja juz nie wróca do Narnii. I jak zaczełam xzytać srebrne krzesło to jakoś mniejszy zapał mam do tego czytania.
Mi cięzko było czytac Srebne Krzesło szczególnie ze był tam Eustachy którego nie lubiłam...nie każdy film kończy sie szczesliwieto zależy od samego rezysera.
Lub od pisaża;] Ja w PWDŚ nie lubiłam Eustachego sczezgolnie na poczatku jak był zgryzliwy i niegrzeczny;/
Od początku narodzin rodzice mnie uczą przekleństw moje pierwosze słowo to huj jestem szczęsliwy że mogę przeklinać to moje jedyne życie heh.
Hmm... Twoi rodzice najwyrazniej sa tak samo uzdolnieni jak ty i niestety nie wyjdzie ci to w przyszłosci na dobre. Rany czuje sie jak bym z jakims dresiarzem rozmawiała! A i jeszcze jdno ten wyraz ktory napisałeś pisze się przez "ch";]
,,Koń i jego chłopiec" - najgorsza i najduniejsza część serii, wg mnie. ,,Srebrne krzesło" ujdzie. Najlepsza wg mnie była część ostatnia :-)
Oj tak, jaka ja bylabym zadowolona jak by napisal przunajmniej z 10:( no ale to juz nie mozliwe bo Lewis nie zyje...
No ja sie zatrzymalam na 65 stronie w Srebrnym Krześle i dalej nie czytam bo czasu mam malo. Lekcje odrabiam od 14.30 do po 17 potem mam chwile dla siebie i znowu do nauki. Najczesciej czytam w weekend abo w takie dni w ktorych nie mam zadnych spr. i kartkowek.
No cóź ale szkoda to dobra rzecz dzięki niej będziemy mogli w życiu kimś przynajmniej zdobywamy wiedzę.
Zależy czy chodzi ci co się stanie w książce zcy w filmie. Jeśli o książkę to już się naczytałaś/łeś od p;oprzedników. Ale jeśli chodzi ci o film to prawdopodobnie zmieniąfabułe ne zupełnie inną. I oby tak było.
pamiętam jak babeczka od fizyki wezwała mnie do pokoju nauczycielskiego po lekcji żeby oddać mi "Podróż 'Wędrowca Do Świtu'", której treść zgłębiałam przez większość lekcji i niefortunnie zostawiłam na takiej półeczce pod ławkąxD;P na szczęście to równa kobieta była i nie było żadnych konsekwencji;P