PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Jak myślicie,kiedy pojawi się pierwszy trailer do filmu?

ocenił(a) film na 8
syncmaster711ift

Najwcześniej jakieś pięć cztery-miesiące przed premierą.

Tatar

Mam nadzieję, że jak najszybciej. Ale pewnie będzie tak jak mówi Tatar :)

ocenił(a) film na 8
marquesa

Skoro mowa o zwiastunie to mam coś dla Was :)
Na konferencji Biola Media, która miała miejsce wczoraj w CBS Studios, Studio City, Kalifornia, prezydent Walden Media, Micheal Flaherty dokonanł pierwszego pokazu zwiastunu do 3 części Narnii:DSam zwiastun jest jeszcze tak samo jak film w fazie post produkcji, gdzie niegdzie widać jeszcze zielone tło ale najważniejsze jest to że zwiastun zebrał samo pozytywne recenzje wśród uczestników konferecji.

A oto słowna relacja, który uczestniczył w pokazie zwiastunu:
"Widziłem ten zwiastun na Biola ( Media). To było wspaniałe. To może być najlepszy ze wszystkich filmów (w tej serii). Niektóre części zwiastunu ciągle są w post produkcji: zielone tła ciągle są widoczne. Pierwsza scena: trójka (Lucy, Edmund i Eustachy) znajduje się w pokoju Lucy, Lucy wpatruje się w obraz, morze zaczyna sie ruszać, woda wydobywa się z obrazu, Eustachy zrzuca obraz ze ściany, woda zalewa dom, trójka płynie z domu do morza, wypływają na powierzchnię by zobaczyć Wędrowca Do Świtu płynącego prosto na nich. Następna część jaką pamiętam jest taka, kiedy Lucy, Edmund i Kaspian zastanawiają się dlaczego Lucy, Edmund i Eustachy zostali wezwani do Narnii. Następnie jest mała część o losie Narnii zależącym od poszukiwań Wyspy Ramandu. Gwiazda spada na wskroś przez niebo. Dalej nie do końca wiem co się dzieje. Ciężko było to rozgryść. Następnie Lucy i Gael leżeli na swoich łóżkach rozmawiając. Gael:'Kiedy dorosnę, chcę być taki jak Ty.' Lucy:' Kiedy dorośniesz, będziesz chciał być taki jesteś'. Wtedy Lucy uspokaja Gael'a, że znajdą jego matkę. Następnie jest mała scena z Eustachym próbującym rozmawiać z mewą i Narnijczycy robią sobie z niego żarty, próbując rozmawiać z ptakiem. Była tam krótka scena na Mroczej Wyspie. Była dobra scena z Lucy w Magicznym Pokoju. Piękny plan. Aslan szybko pędzi ku Lucy przez książkę ( w sensie, że się z niej wydostaje chyba ). Lucy wypowiada zaklęcie i w oknie pojawia się Zuzanna. Tak, Anna Poppelwell pojawia się w filmie. Jest scena z córką Ramandu, która wypowiada modlitwy. Całkiem widowiskowe. Na koniec jest krótka scena z końca filmu, gdy Aslan mówi:' W Twoim świecie jestem znany pod innym imieniem...'. Wydaje się to wzięte prosto z książki z małą różnicą, jeśli chodzi o scene. Zwiastun kończy się standardowym zakończeniem trailera, z wyjątkiem pojawiającej się wody zamiast śniegu, czy drzew.

Zobaczenie tego zwiastunu było warte przylotu tutaj. Zwiastun trwa 2,5 minuty. Ludzie oglądali zwiastun z trójwymairowymi okularami. (...) Cieszę się, że to zobaczyłem i nie mogę się doczekać czegoś więcej. Teraz jestem spokojniejszy o Wędrowca Do Świtu."

ocenił(a) film na 8
Saorise4

To czyli już jest zwiastun? w internecie na razie znajduję tylko zwiastuny-frankensteiny, tzn. poskładane z kilku różnych filmów.

ocenił(a) film na 3
Tatar

Pewnie trailer ujrzy światło dzienne dla szaraczków o wiele później :(
Gael? Może mi ktoś przybliżyć, kto to jest? Niestety, nie pamiętam tej postaci...

ocenił(a) film na 8
Vivasco

Niestety tak ten świat jest urządzony. Szaraczki dostaja na koniec. Na pewno w zwiastunie pojawi się napis "this Christmas". Premiera bądź co bądź w grudniu, kiedy wszyscy myślą już o Bożym Narodzeniu.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Gael to ta mała dziewczynka, już pojawiała się na filmikach z planu. W książce jej nie było xD Podobno porwali ją ci handlarze niewolników, na tych Samotnych Wyspach...

ocenił(a) film na 7
Tatar

No zapowiada się nieźle, chociaż nieważne czego bym się nie dowiedział o zwiastunie i tak będę go mocno wyczekiwał, tak jak i filmu, myślę, że film musi wspaniały, skoro takie opinie o zwiastunie...
Ale jako fan serii co innego mógłbym powiedzieć? Choćbym zobaczył totalne dno filmowe i niezgodne z książki to będę oczekiwał kolejnego filmu tak samo... Na tym właśnie polega być czegoś fanem, nie?:P

ocenił(a) film na 8
piotr111

Czasami bywa tak. że zwiastun okazuje się lepszy niż sam film...

ocenił(a) film na 7
Tatar

Mimo to, oby w tym wypadku tak nie było :] No cóż, o filmie przekonamy się za parę miesięcy.

ocenił(a) film na 8
Julia_20

Parę? od maja do grudnia do siedem miesięcy. A siedem to już nie parę, ale kilka.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Ja w tym zbyt wielkiej różnicy nie widzę, czepiasz się...

ocenił(a) film na 8
Julia_20

W kazdym razie, ciekawe tylko czy ta część przyniesie lepsze wyniki niz poprzednie. Jeśli tak, nakręcą jeszcze "Srebrne krzesło".

ocenił(a) film na 7
Tatar

No i mamy już rozwiązaną tajemnce Anny w obsadzie :)
A co do samego trailera to pewnie jeszcze troche potrwa zanim uzupełnią te zielone tła. Ale zwiastun do poprzedniej części pokazał się pół roku prze premierą więc we wakacje możemy się spodziewać zapowiedzi. ;]

ocenił(a) film na 8
Lily214

Apropos zielonego tła, mam obawyże specjalnie efekty nas nie zaskoczą.

Tatar

W tym filmie to chyba efekty specjalne będę najważniejsze,bo przez to że będą dadzą urok całej Narnii.

ocenił(a) film na 8
Kolo_15

Bez dobrej fabuły to nawet dobre efekty nie pomogą. Jak dialogi i fabuła będą kiepskie, to widz zapomni o efektach specjalnych.

ocenił(a) film na 7
Tatar

Reżyser musiałby się postarać, żeby zrobić nudny film na podstawie tak ciekawej książki, tyle tam się przecież dzieje... no, ale niestety czasem tak jest, że książka dobra a film nudny.
A z innych rzeczy, to podoba mi się ten plakat PWdS, ten z Aslanem :)

Julia_20

Coraz jest więcej takich przypadków że reżyserzy nie umią dobrze przenieść film na ekran :P Nie ma nic narazie tak porywacjącego w plakacie może następny będzie inny.