Wszystkichhh Lubie ;) ale z początku zabardzo nie lubiałem Kaspiana ale jest juz ok. :P hymm... ale najbardziej lubie Łucję <3
Ja też wszystkich lubie. Chociaż nie przepadam za Piotrem ;>
Moim ulubionym bohaterem jest oczywiście Edmund;]
Błotosmętek i Ryczypisk, to zdecydowanie dwie najukochańsze Narnijskie stowrzenia. Oczywiście, nie wspominając o Aslanie.
A jeśli chodzi o ludzi, to w "rankingu" wygrywa Łucja - ze względu na którą wybrałam nawet trzecie imię ;)
Ach.. Oczywiście zapomniałam o Piotrze. On, jako Wielki Król.. Też chcę takiego brata..
Niestety, wersja filmowa się nie umywa..
Piotra.Waleczny,odpowiedzialny. Bardzo mądry chłopak ;).
Chciałabym mieć takiego starszego brata :).
Łucja - wiara, nadzieja, odwaga. Jest świetna. =)
No i Edmund, w dużej mierze przez Skandara (jak tu wspomniał ktoś nade mną) ale i dzięki temu, że pokazał ile ludzie mogą się nauczyć na własnych błędach.
Zuzanna,Edmund i reszta rodzeństwa też.
Eustachy(po przemianie), Szasta, Arawis.
I gadające zwierzęta.
Najbardziej lubię Zuzannę!!! Chociaż reszta rodzeństwa też jest fantastyczna, no i Kaspian.
A tak na marginesie to ja nie czytałam książek (nie miałam pierwszej części jako lektury) więc nie znam postaci z innych części ale za to filmy są rewelacyjne:)))))))))))))))))))
pan Tumnus i Ryczypisk;))) a z królewskiego rodzeństwa oczywiście Łucja za jej niezłomną wiarę w dobro i magię oraz Edmund za przemianę w mądrego i skromnego chłopaka.
Ja uwielbiam całą czwórkę rodzeństwa. Kazdy ma u mnie jakąś zalete, np. moja rybka wabi się Edmund.
A nie nawidzę Kaspiana, nie wiem dlaczego go tak bardzo nie lubie.
a ja jako postać lubie Edmunda, especially z pierwszej częsci... cała ta przemiana itp. a tak to jeszcze Julkę i pana Tumnusa :3, fauny -w szczególności zimą- są urocze
Bez niego nie było by filmu. Nie wyobrażam sobie filmu bez niego.
Jest super!!!!!
dla mnie bohaterem będzie ten kto połamie nosy osobom odpowiedzialnym za nakręcenie dwóch poprzednich części narni.
A może jakieś podsumowanie, żeby nie robił się bałagan?:)
Łucja - 7
Edmund - 6
Piotr - 3
Zuzanna - 2
Kaspian - 1
ps. Tam gdzie podawano więcej niż jedną osobę bez żądnego wyszczególnienie jednej z nich brałam pod uwagę tą pierwszą.
po prostu uznałam, że tak będzie lepiej.. jakieś ograniczenie będzie.. bo jakby nie było to by każdy mógł każdemu bohaterowi punkt dać i wtedy stwierdzenie 'ulubiony bohater' straciłoby sens..
Kiedy jako dziecko zaczęłam czytać "Narnię" i oglądałam stary brytyjski serial najbardziej lubiłam Zuzannę. Potem jednak zaczęłam doceniać także pozostałych. Teraz trudno mi powiedzieć kogo lubię najbardziej. Łucja jest urocza od początku do końca, Edmund przechodzi fantastyczną metamorfozę i wspaniale wykorzystuje swoją drugą szansę na bycie bohaterem, Zuzanna i Piotr dorastają do odpowiedzialności właściwie na naszych oczach... Naprawdę nie mogę się zdecydować... gdyby ktoś mi przyłożył nóż do gardła i kazał wybierać pewnie wskazałabym Edmunda, ale sama nie wiem czy to byłby słuszny wybór... bo uwielbiam ich wszystkich :)