PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

Ok, jest 3D, jest 2D, a gdzie wersja z napisami? Oglądam właśnie repertuar kin w Warszawie i wszędzie "dubbing"...

ocenił(a) film na 8
Mateusz_8

we Wrocławiu w Heliosie dowiedziałam się, że wersji z napisami w ogóle nie ma

ocenił(a) film na 7
falkor1982

Bez sensu :/

falkor1982

Ok, czyli mam film z głowy,

ocenił(a) film na 9
falkor1982

Ja też jestem z Wrocławia i też szukałam wersji z napisami...
I nic. w Cinema City chyba też nie ma wersji z napisami...
Też uważam, że to bez sensu. ;/

użytkownik usunięty
falkor1982

To głupie. Poprzednie części miały wersję z napisami :/

ocenił(a) film na 9

No właśnie... nie rozumiem tego.

carla_y

Przy 3D trochę kłopotliwe jest korzystanie z napisow- przy AVATARZE zdałam się na sluch i mój średni angielski ...

użytkownik usunięty
boundless

ale są też wersję bez 3D, wiesz?

boundless

Mi 3D z napisami nie przeszkadza, ale chociaż kopie 2D mogli jakieś bez dubbingu wypuścić.

ocenił(a) film na 8
Mateusz_8

najchętniej bym zobaczyła 2D z napisami; to przerabianie wszystkiego na 3D jest irytujące, a sam dubbing to dar dla analfabetów - rozumiem, gdy chodzi o kreskówki, ale tu?!?!?!

jagush

Spieprzyli sprawę na całej linii. Jestem fanką serii książek, filmy uważam za udane, oglądałam je po kilka razy, ale niestety tym razem zabraknie mnie na seansie na tym filmie. Narnia jest nie tylko dla dzieci i wku*wia mnie, że nie ma nigdzie wersji z napisami, a wersja 3D (po co???!!!) jest. To nie kreskówka do jasnej Anieli. Tak zdecydowanie ściągnę sobie ten film w odpowiedniej jakości. Polski dystrybutor niech się wypcha za przeproszeniem kozim serem.

ocenił(a) film na 8
Silva

Jest 3d bo lepiej się ogląda, a 3d wprowadzają teraz wszędzie? Nintendo 3ds, telewizory, monitory komputerowe?
Za 20 lat nie będzie już 2d, a ludzie cofnięci technologicznie / i lub w rozwoju nie będą mieli co oglądać. Tak samo jak znikają kanały SD, tak samo znikną i 2d, a w ich miejsca wejdą 3d.

Artemisek

Ja też nie lubię oglądać w 3d. Nie podoba mi się to i jeszcze głowa mnie boli. I dubbingu też nie lubię. To, jak aktorzy mówią jest ważne. To część gry. Zresztą nie znoszę tych sztucznych głosów z dubbingu.

falkor1982

pomijając to że nie ma wersji anglojęzycznej to czy wersja 3D jest warta tego żebym marnował te kilka złotówek więcej? Bo nie mam zamiaru też męczyć się w okularach dla 2 scen na krzyż

ocenił(a) film na 5
ka_czor

Szczerze mowiac to niespecjalnie. Nic nie stracisz, idac na 2d.

ocenił(a) film na 4
Mateusz_8

Napisy będziesz miał na DVD (ew. Bluray) :D

iender641

Ale ciężko by czekać z obejrzeniem, aż wyjdzie to na DVD, a oglądanie tego dubbingiem po prostu boli! Jest tak beznadziejny!

ocenił(a) film na 4
lizzy09

Tu się zgodzę, o ile w pierwszej i drugiej części dubbing był przyzwoity (choć i tak wolałem oglądać z napisami), to w tej jest okropny. Aktorzy (dubbingowi) w ogóle nie wczuwali się w rolę, co wyszło... No kto widział ten wie jak.

ocenił(a) film na 8
iender641

Mi tam się podobało.

Mateusz_8

Ten film może nie jest najlepszy z całej trylogii ale dubbing zabił ten film. Dubbing jest tak zły jak jeszcze nigdy. MASAKRA.

ocenił(a) film na 4
tomhen77

Eee... Trylogią nazywa się cykl dzieł, zawierający tylko i wyłącznie TRZY utwory. A to, że tylko trzy zostały zekranizowane, nie czyni z siedmioczęściowych "Opowieści z Narnii" trylogii.

ocenił(a) film na 8
iender641

To jest trylogia, nie myślisz chyba że fox zrobi 4 część? Przecież zyski są tragiczne, gorsze od The Last Airbendera... zakończenie jest jak-takie serii - główni bohaterowie jak mówi aslan 'już nie wrócą' więc na chusteczkę tworzyć kolejny film xD

Mogli by chociaż zrobić niskobudżetowy film - w którym był by ten Eustachy i jakaś tam co na końcu filmu niby przyszła :P

Mateusz_8

Znalazł ktoś gdzieś wersję z napisami w końcu ?
na 1'wszą część jechałem 110 na 2'gą 250 km ale obejrzałem bez tej tandety dla jełopów zwanej dubbingiem... Na starych Narniach się wychowałem i za nową naprawdę chętnie zapłacę, ale na litość Boską nie z dubbingiem...

Mateusz_8

Powiem tak... byłam wczoraj w kinie i uszy mi więdły :( Nie dało się słuchać Eustachego reszta to jakoś poszła ;)

Mateusz_8

Ja dubbingu w filmach z aktorami wybitnie nie trawie... podkładnie głosu pod osła czy inne animowane abominacje - ok ,ale nie pod aktorów na litość boską...

tak więc naprawdę ponawiam prośbę - dajcie znać gdzie się da film w oryginale obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
Mateusz_8

A potem sie mowi, ze piractwo jest zle, tymczasem nie pozwala sie normalnemu czlowiekowi isc do kina. Ja tez bojkotuje wersje z dubbingiem :/

Piaska

ale ja naprawdę nie chcę okradać producentów, bo skrajny debilizm rodzimej dystrybucji to nie ich wina...