PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427887}

Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
2010
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85312
5,3 17 krytyków
Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu
powrót do forum filmu Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu

troche sie rozczarowałam

użytkownik usunięty

Musze przyznać że nie tego sie spodziewałam po tym filmie,oczywiscie podobał mi sie bo jest lepsze od dwójki, ale nie na tyle aby dać maxymalną ilośc gwiazdek. Takie jest moje przynajmniej moje zdanie , innym moze sie bardziej podobał niż mi :) . Najlepsza częśc to jest pierwsza .. chyba zawsze tak jest ze pierwsze części są w nie których przypadach najlepsze. Najbardziej jak już mam być szczera nie podobła mi sie w tym filmie rola Bena Barensa .. jakoś nie specjalnie zarost do niego pasuje xd , ogladałam z tym aktorem w główej roli tytułowej Doriana Greya , i w tamtej roli sie w nim poprostu zakochałam xd

ocenił(a) film na 5

Co do Bena, to nie będę się wypowiadać. Miłość od pierwszego wcielenia :P.

A co do filmu: również się rozczarowałam. Najbardziej zdziwiła mnie dobitność zakończenia. Od kiedy pojawił się Aslan, co chwila twórcy chcieli naładować widzowi do głowy: Bóg istnieje, wierz w Boga, nie zapominaj: Bóg istnieje i pomoże Ci w trudnych chwilach.
Nie podobało mi się to. Od początku widać dość spore nawiązanie do Biblii, to jasne, ale o ile w pierwszej części było to pokazane w przepiękny sposób, o tyle w tej... Zdecydowanie powinni zmienić zakończenie...
No i oczywiście nie wyobrażam sobie następnych części bez Łucji, Edmunda, Zuzanny i Piotra. Brak dwóch ostatnich, przynajmniej dla mnie, był bardzo odczuwalny na niekorzyść dla filmu.

Tak więc, z całą moją miłością do serii i pomimo wielu niedociągnięć: zasłużone 7.

ocenił(a) film na 7
babrysia

Ludzie, co wy widzicie w tym Benie?
Jak dla mnie osobiście to jest obleśny. od obejrzenia po raz pierwszy filmu "ksiąze kaspian" musze przyznac ze mineło serio sporo czasu az sie do niego przyzwyczaiłam. ale gdy go zobaczyłam w wedrowcu - fuj, fuj i fuj nad fujami.
nie rozumiem, co moje kolezanki i wy w nim widzicie.
błagam oswieccie mnie, co was w nim kreci?

ocenił(a) film na 5
Lucy3ify

Ja po prostu uważam, że jest nieziemsko przystojny ;). Ostatecznie każdemu podoba się co innego...

Lucy3ify

No w 2 części wyglądał okropnie! W tej już nie jest tak źle. Ale i tak nie to co Skandar, który jest najprzystojniejszy ;)

ocenił(a) film na 10
lizzy09

Popieram lizzy09 najładniejszy jest Skandar!!!!!!
A to że Kaspian jest okropny to w 2 części było gożej ale w 3 już troszke lepiej...gdy obejrzałam pierwszy raz 2 cześć to nienawidziłam Kaspiana za to że jest taki brzydki i że rywalizował z Piotrem...
........a i jeszcze w 3 części kłócił się z Edmundem o to złoto...
Edmund mu nieźle dowalil z tym że rywalizuje nad nim że zawsze jest w czyimś cieniu..

malwina07

W ogóle ich kłótnia była głupia, Kaspian gadał jakieś bzdety że "Edmund się zbuntował". Tak się składa że Edmund był wyżej niż Kaspian(bo był jednym ze starożytnych władców) i to Kaspian się zbuntował. Więc za to nie lubię Kaspiana, w ogóle on w filmie jest irytująco uparty ;)

ocenił(a) film na 10
lizzy09

Czy dobrze Cię zrozumiałam kto jest uparty Kaspian czy Edmund???

ocenił(a) film na 10
lizzy09

A jeszcze jedno troche odbiega od tematu :
lizzy09 super masz awatar !!!! Super zdiątko!! Skąd je masz??Ja tu umieszcze też jedno zdięcie które znalazłam
trochedługi link:
http://s.v3.tvp.pl/images/b/f/d/uid_bfd18d569e2611856ab679c0139bf229129198386547 7_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg

malwina07

Uparty oczywiście Kaspian. A co do linka- miałam to zdjęcie za awatar jakieś dwa dni temu ;) a to normalnie znalazłam- co jakieś dwa dni wpisuje w google grafika "Skandar Keynes" i patrzę czy są jakieś nowe zdjęcia ;) Jest sporo zdjęć Skandara i Georgie, ale na innych mają głupie miny, bo tamte nie są pozowane ;)

lizzy09

http://www.zimbio.com/photos/Georgie+Henley/Skandar+Keynes
tu jest link gdzie masz zdjęcia Skandara i Georgie. Ja mam jeszcze więcej zapisanych ale tera ich nie mogę znaleźć to Ci linka nie podam ;)

ocenił(a) film na 10
lizzy09

No dziękuje za zdięcia ,super .....też mam dużo takich zdięć ale nie moge znaleść to zdięcie też długo szukałam .Jest ich bardzo dużo dlatego.

ocenił(a) film na 10
lizzy09

Dzięki za zdięcia ...super takich zdięć jest bardzo dużo i nie można ich znaleźć po jakimś czasie .

ocenił(a) film na 10
lizzy09

moim zdaniem też Skandar rządzi! :p Nigdy nie podobało mi się to że Kaspian tak się wywyższał, choć moim zdaniem był ładniejszy w 2 części :]

ocenił(a) film na 6
xaxa36

Spodziewałem się kaszany a w sumie mi ta cześć się podobała jak zwykle za dużo patosu ale jak dla mnie najlepsza cześć jaka widziałem....

ocenił(a) film na 5
Vitek85xxx

Co do patosu to się zgodzę absolutnie, ale moim zdaniem pierwsza najlepsza.

ocenił(a) film na 8
babrysia

ta w oryginale witał ich baranek, ktory dopiero potem ujawnił sie jako Aslan... Poczytaj książkę potem komentuj. W nastepnych czesciach nie bedzie nikogo z tej czwórki, bedzie za to Julia i Eustachy.

ocenił(a) film na 5
DarkLordS

Nie widzę powiązania. Mówię o filmie, książka to trochę inna bajka. Robione na podstawie, to nie dokładne odzwierciedlenie. Różnica dosyć istotna. Tak więc... To czy czytałam książki nie ma tu nic do rzeczy, a przeczytałam wszystkie.

I zorientowałam się już, że nie będzie nikogo z tej czwórki. Myślę, że tak jak większość osób oglądających Narnię. Nie mniej jednak zdążyłam ich już polubić, dlatego "szkoda".

ocenił(a) film na 8
babrysia

niestaty raczej ich juz nie zobaczymy chyba ze jakims cudem powstanie ostatnia bitwa, lub kon i jego chłopiec.

ocenił(a) film na 9
DarkLordS

Oczywiście, że powstanie! :D
Nie wierzycie w to?? ;)

babrysia

ale takie są założenia autora książki Lewis był bardzo wierzący a Aslan to taki mentor i bóg.

ocenił(a) film na 5
sirmayday

Wiem i rozumiem, niemniej jednak koniec był bardzo... łopatologiczny w przekazie, że tak to nazwę ;). Gdyby to ubrać jakoś grubiej, bardziej baśniowo, jak w pierwszej części, to byłoby to dużo lepsze dla całego filmu. To znaczy takie jest moje zdanie.