jeszcze dlugo bedziemy karmieni takimi produkcjami, jeszcze dlugo bedzie sie swiat terroryzowac holocaustem obysmy tylko nie zapomnieli przed kim trzeba padac na kolana, kogo przepraszac caly czas i komu zadoscuczynic.... Holocaust Industry.
nie , pisze o zydach nie majacych nic wspolnego z holocaustem a robiacych ciagle na nim interes, przedkladajac swoja martylologie nad cierpienie milionow innych nacji , jakoby ich byla najwazniejsza, jedyna wymagajaca zadoscuczynienia . Etc.
No tak, bo tylko Żydzi na okrągło rozprawiają o swoich dramatycznych losach, innych swoje własne to w ogóle nic, ale to nic nie obchodzą. Ot, tacy Polacy na przykład. O Katyniu nigdy nic nie mówią. Normalnie temat tabu. Filmów, reportaży nigdy nie o nim nie kręcą. A, i o tzw. Drugim Katyniu oczywiście też. W ogóle. Tyle w pierwszej kwestii.
Co do drugiej - nie wiem czy ich martyrologia była/jest "najważniejsza", cokolwiek by to miało znaczyć (bo też niby jak tego jednoznacznie dowieść), ale na pewno była największa "liczbowo", że się tak wyrażę - co "być może" wpływa na jej ważność (choć "parę" innych czynników sprawiających, że istotnie za taką się ją powszechnie uważa również by się pewnie znalazło). I tyle na ten temat. Dziękuję za uwagę.
sam sobie czesciowo odpowiedziales, nie ma zreszta co rozdrapywac... Peace!
Odnosnie Polakow i Katynia, to musisz wiedziec ,ze my prze wiekszy czas od tej tragedii musielismy sie borykac z faktem ,ze prawdziwi sprawcy nie nosili na sobie moralnej kary i winy w oczach opinii publicznej, przez wiekszosc czasu nie mozna bylo o tym mowic, wine przyklejono niemcom a o jakimkolwiek zadoscuczynieniu nie ma mowy do tej pory- i Ty smiesz przyrownywac to do "instytucji Holocaust"?- ja wiem ,ze ludzka smierc jest ma wszedzie taka sama wartosc ale to nie powod by literalnie ja wyceniac a i umarlym to nie pomoze.
Ofiary Katynia szanuje - Ale nie robie na nich interesu.. a badzmy szczery - zydzi robia takie filmy tylko dla kasiory