Naprawdę świetny film. Akcja trzyma widza w napięciu, dobra gra aktorska, świetne zakończenie, fajny klimat filmu. Naprawdę warto go zobaczyć!
Jak dla mnie może nie świetny, a DOBRY film. Ocieka brutalnością to fakt....sama fabuła nie jest jakoś bardzo zaskakująca (zwłaszcza jeśli się przeczyta o czym film jest) a jednak ma ten film w sobie coś....ta bezsensowna agresja oprawców sprawia, że widz oglądając zemstę rodziców Mari szczerze im kibicuje by się porządnie odegrali na katach ich córki jednym słowem wywołuje emocje...
Historia czy sztampowa, czy nie..jest prawdopodobna i wreszcie w filmie nie widać bezsensownie miotajcych się ofiar, a ludzi którzy biorą sprawy w swoje ręce i z rozmysłem (co w amerykańskich filmach rzadko się zdarza) realizują plan zemsty. Całość jest moim zdaniem dobrze dopracowana: gra aktorska, zdjęcia i muzyka sprawiają, że film trzyma w napięciu.
Polecam obejrzenie oryginału z 1972 roku dla porównania. Przyznam, że jak dla mnie jest to pierwszy remake dużo lepszy od pierwowzoru, przeważnie jest na odwrót.....